Çözüldü✓ 30 Bin TL Bütce İçin Kasa Yükseltme Yapacağım Hafif

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
30000
Kasa küçük ama idare eder diye dokunmayacam ana kart da b 450mk ona da dokunmayacağım işelmci ryzen 5 500 burdan belki bi üst modelini alırım o çok iyi diyolar rx5700xt nitro ship+ sanırım ismi böyleydi ram 16 gb çift 8 gb yükseştme sebebim psu yu değiştieecem 550w sanırım 650 düzgün bir psu alacam ve ekran kartı veya işelmciyi değiştieecğim ikisini birden de değişebilirim ama çok dokunmak istemiyorum ultura bişey istemiyorum sadece psu ile bi güçlendirme yeter ekran kartı suanki çoğu oyunu kaldırıyor ama zorlanıyor 2 sene kulanıldı belki 6 yaşında bi kart baua eski ama bi temizlik yapsam çok güzel kart bence işelmciyi sevmiyorum ama bu sistemi doyuruyor ramdan da süpheliyim işte böyle takıldığım için yardım lazım size emanetim bütçem var siz önerilerinize beliyorum

İşlemci ram gpu upgrade burası sırayla

Eyvallah önce ryEn 5 5600 alacağım iyi midir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5600x te olabilir
5600 veya 5600x fark yaratır ama öyle böyle bişe olmaz. 5700 lere bak dicem orda da am5 e geçilecek fiyatları istiyolar. bence önce ekran kartını zaten uçup kaçmayacaksın 5500 de idare eder ondan sonra 5600x e geçersin belki para ayarlarsna direkt am5 ve ddr5 e geçersin

İleride tekrar yükseltme düşüncen varsa ve bütçen biraz esnekse ben AM5'e geçmeni tavsiye ederim. Amd AM5 desteğini 2029'a kadar uzattı. Şimdi AM5'e geçip ileride sadece işlemciyi yükseltmek daha mantıklı olabilir. Özellikle uzun süre kullanacaksan, bugün AM4'e tekrar para yatırmak yerine AM5'e geçmek daha geleceğe dönük olur.

İleride tekrar yükseltme düşüncen varsa ve bütçen biraz esnekse ben AM5'e geçmeni tavsiye ederim. Amd AM5 desteğini 2029'a kadar uzattı. Şimdi AM5'e geçip ileride sadece işlemciyi yükseltmek daha mantıklı olabilir. Özellikle uzun süre kullanacaksan, bugün AM4'e tekrar para yatırmak yerine AM5'e geçmek daha geleceğe dönük olur.
Peki hangi ana kartı almamı tavsiye ediyosun bütçem esnek ama zorlamak istemiyorum genede tavsiyenizr göre hareket edeyim birde ramlar boşa düşecek iki ram almam lazım 16gb yada 4 tane 8gb ana karta göre psu da almam şart çünkü gerçekten skıntılı bir psu ve ilerde başka birley ilave edersem güçten eksik kalmasını istemıyorum

Peki hangi ana kartı almamı tavsiye ediyosun bütçem esnek ama zorlamak istemiyorum genede tavsiyenizr göre hareket edeyim birde ramlar boşa düşecek iki ram almam lazım 16gb yada 4 tane 8gb ana karta göre psu da almam şart çünkü gerçekten skıntılı bir psu ve ilerde başka birley ilave edersem güçten eksik kalmasını istemıyorum
AM5 geçmenin maliyeti ikinci ele bulaşmazsan 20 bini rahatlıkla bulur. Ekran kartından bahsetmiyorum sadece işlemci, ram, anakart. İşlemci olarak da 5700 bakma 5600 varken, daha iyi bi tercih olmaz oyun için. Hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyosan önce ekran kartını değiştir, CS-Valo gibi oyunlar oynuyosan öncelikle işlemciyi yükselt, Rust falan oynuyosan ram yükseltmesi de şart oluyor.

Hepsini oynuyorum ama faha çok hikaye oyunları 20 40 arası bi yatırım yapabilirim hangilerini öneriyorsun
AM5 geçmenin maliyeti ikinci ele bulaşmazsan 20 bini rahatlıkla bulur. Ekran kartından bahsetmiyorum sadece işlemci, ram, anakart. İşlemci olarak da 5700 bakma 5600 varken, daha iyi bi tercih olmaz oyun için. Hikaye ağırlıklı oyunlar oynuyosan önce ekran kartını değiştir, CS-Valo gibi oyunlar oynuyosan öncelikle işlemciyi yükselt, Rust falan oynuyosan ram yükseltmesi de şart oluyor.

İkinci el kontrol edebileceğim kadar iyi değilim sadece yoksa alabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkinci el kontrol edebileceğim kadar iyi değilim sadece yoksa alabilirim
Ekran kartı ikinci el almak mantıklı geliyor çok pahlılar iyi olanlar indirim de kovalayabilriim intel b 580 gibi bir ekran karto vardı onuda sıfır alabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,562
Üyeler
204,465
Son üye
ebovbatalü
Geri