Yeni Sistem Toplamak İstiyorum Neyi Nasıl Almalıyım

GreexD

80+
Reaksiyon skoru
1
7800x3d li bir sistem toplamak istiyorum ama parçaları nasıl toplayacağıma karar veremedim açıkcası parçalar hakkındada çok bir bilgim yok.Biraz marka ve İyi parça takıntım var almışken iyisini almayı seviyorum O yüzden anakart almakta zorluk yaşıyorum istediğim sistemsel özellikler + marka girince 13 14 ü bile geçebiliyor

Ayrıca bütçem 50-60k diyebilirim Şuan kullandığım ekran kartı 3060 yeni sistemde bundan devam etmeyi düşünüyorum 2 3 ay sonra tekrardan 9070xt 16 alacağım idareten 3060 kullanıcam

İşlemcim 7800x3d almamı önerdiğiniz güvenilir siteler nelerdir

Ram için x2 olarak bu ikisinden duruma göre sadece 1 tane alacam daha sonra 1 tane daha alırım
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html

Anakart ı micro almayıp 10 k civarı bütce ayırmayı düşünüyorum

MSI B850 Gaming Plus WiFi AM5
Gigabyte X870 Gaming WiFi6 AM5

bu tarz ama pcle 5 ve 4 en azından 1 e 2 olursa gibi takıntım var tam bilemediğimden saçma düşünüyor olabilirim

birde 500gb lik sağlam bir ssd alıp windowsu oraya kurup yanınada 2 tane ssd almayı planlıyorum yani 3 m2 girişli bir anakart olursa bide üstüne pasta yapabilir ve program kodlarsa :D :D :D işimi görür bence
Şaka bir yana fiyat olarak 50 60 k dedim ama parça parça alacağım ve taksitli olacağı için çok zorlanacağımı düşünmüyorum totlade ekran kartımla 100k yı bulcak bir bilgisayara 100k civarında vermek üzüyor o yüzden ucuz tutmaya calısıyorum

ve bu parçalara uyumluı cpu ve kasa bilgim 0 yardım ederseniz sevinirim

2 3 aydır planlıyorum indirim kovalamaya calısıyorum ama birtürlü ne karar verebildim ne indirim yakalayabildim ekrankartları fiyatları artıyor 11 k ya alacağım ramler oldu 14 k birazdaha beklersem arabayı satıp bilgisayar alacağım gibi geliyor

Bende baya bir niyetlendim kendim toplayayım indirim kovalayayim. Baktım olmuyor 2.el temiz 130k ya ryzen 7 9800x3d 5080 li sistem aldim gectim.

Verilen paralar gerçekten iç acıtıyor ama zevk keyif olunca dayanamıyor insan 😁

Bende baya bir niyetlendim kendim toplayayım indirim kovalayayim. Baktım olmuyor 2.el temiz 130k ya ryzen 7 9800x3d 5080 li sistem aldim gectim.

Verilen paralar gerçekten iç acıtıyor ama zevk keyif olunca dayanamıyor insan 😁
Ya inan 2.el almak fiyat olarak hertürlü daha mantıklı ve karlı fakat neyi nasıl test edeceğimi veya nasıl güveneceğimi bilmiyorum yarı yarıya ucuz alıcak olsamda 2 gün sonra bir parçasında sıkıntı yaşayıp çıldırmak istemiyorum. 1 2 ay önceye kadar idarelik oem paketler vardı ssd ramları idare ederdi dedim onlardan alayım almadım şimdi hepsinde 620 anakart 500 gb ssd okuma yazma ayrı berbat 5600 48 cl ram doldurmuşlar

Şuan ki sistem i5-11400f 3060 12 gb gene seviyorum kullanıyorum ama işlemcim artık miladını doldurdu yükseltmek istediğimdede anakarttan dolayı hepsi değişmek zorunda kalıyor o yüzden en baştan toplayayım dedim buraya kadar geldim :D

Ya inan 2.el almak fiyat olarak hertürlü daha mantıklı ve karlı fakat neyi nasıl test edeceğimi veya nasıl güveneceğimi bilmiyorum yarı yarıya ucuz alıcak olsamda 2 gün sonra bir parçasında sıkıntı yaşayıp çıldırmak istemiyorum. 1 2 ay önceye kadar idarelik oem paketler vardı ssd ramları idare ederdi dedim onlardan alayım almadım şimdi hepsinde 620 anakart 500 gb ssd okuma yazma ayrı berbat 5600 48 cl ram doldurmuşlar

Şuan ki sistem i5-11400f 3060 12 gb gene seviyorum kullanıyorum ama işlemcim artık miladını doldurdu yükseltmek istediğimdede anakarttan dolayı hepsi değişmek zorunda kalıyor o yüzden en baştan toplayayım dedim buraya kadar geldim :D
Önemli olan garantili olması. Sisteme gittiğinde bir göz gezdirme ezik kırık dökük bir yer varmı diye. Sonrasında cinebench furmark vs. İç parçaların testi o kadar. Sistem zaten garantili olursa çok bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,989
Üyeler
204,580
Son üye
Yuncc
Geri