Laptopta Servisinde Oluşan Sorunlar Sonunda İlamlı İcre Başlattım Ne Yapmalıyım?

meteq10

80+
Reaksiyon skoru
0
Laptopum garantideyken çeşitli sorunlar yaşadım ve anakartı birkaç kez değişti. Şu anda ısınma sorunu hâlâ devam ettiği için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmuştum ve karar 'ayıpsız misli ile değişim' yönünde çıktı.

Kararla ilgili Trendyol bana dönüş yapmayınca durumu buraya yazmıştım ve 'ilamlı icra başlat' tavsiyesi almıştım. Ben de takibi 'İlamların İcrası, Para ve Teminattan Başka Borçlar Hakkındaki İlamların İcrası' (yani ürün değişimi) şeklinde başlattım. Ancak bugün hesabıma ürünün faturadaki eski fiyatı yatırılmış, üstelik arızalı cihaz hâlâ elimde.

Hafta içi durumu görüşmeye gideceğim. Ne yapmalıyım?
ben değişim istiyorum icra dairesiyle görüşürsem durumlar düzelir mi

Öyle bir şey olmaz. THH kararı ile senin seçimlik hakkına uymak zorundalar. Fatura bedelini kabul etmek zorunda değilsin. Yarın icra dairesine gidip bu durumu kabul etmediğini ve ürünün değişimini istediğini, eğer mümkün değilse güncel fiyatının tespit edilip ödenmesi halinde yatırılan parayı muvafakat ediyorum de. Böyle aptallık usulsüzlük olmaz. Ha şöyle bir durum var. Ürünün kendisi ya da ayıpsız mislini (muadi) piyasadan da temin edebilir. Kendi stokları olsun olmasın o seni ilgilendirmez. Kanun onun bunun stoğunu bilmez, senin mağduriyetini sen tamam diyene kadar gidermek zorundalar.

Son düzenleme:
Bu görsel sakıncali mi bilmiyorum ama itiraz dilekcesi verdim icra memuruyla konustum kendisininde düzgün bi bilgisi yok . Burda fiyat yazdigi icin bunu ödemeleri ve senden cihazi almam gerekiyor falan dedi ne yapayim.Verdigim dilekceyise reddedicem malesef falan dedi.

thh lehine karar verdi diye kazanmıs olmuyorsun, ama gariptirki ürünü bile almadan paranı iade etmisler ya üst mahkemeye cıkıp reddini istemelilerdi ya da thh kararını kabul edip yenisiniyle değişim.Burdan sonrası avukatlık gibi duruyor hicbisey demeden islem yapmadan iadeni yatırmaları garip olmus.

thh lehine karar verdi diye kazanmıs olmuyorsun, ama gariptirki ürünü bile almadan paranı iade etmisler ya üst mahkemeye cıkıp reddini istemelilerdi ya da thh kararını kabul edip yenisiniyle değişim.Burdan sonrası avukatlık gibi duruyor hicbisey demeden islem yapmadan iadeni yatırmaları garip olmus.
Ürünü alicaklar ztn icra memuru istiyo kararda olduğunu soylemesem onunda haberi yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,662
Üyeler
204,494
Son üye
sonmezeren
Geri