Gigabyte B850 Gaming Wifi6 8410 TL Tercih Edilir mi?

Reaksiyon skoru
19
Merhabalar, mevcut sistemi MSI B650M-b mAtx anakart, 7500f işlemci, gainward 12gb 4070 ekran kartım, 2x16 gb Ram ve kule tipi hava soğutucum var. İkinci bir m2 ssd, ilave ram takmak istediğimde vs. ekran kartı ve hava soğutucunun boyutlarından kaynaklı olarak takamıyorum. İnternette denk geldi sizce alınır mı, alınmalı mı veya tavsiye ettiğiniz başka bir anakart var mıdır, 8400 TL'ye tercih edilir mi

Gigabyte B850 Gaming WiFi6

Ürün Linki: https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-b850-gaming-wifi6-8200mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-53731

Hocam wifisız 6500 gibi sen ek olarak USB ile wifi takmayı düşündün mü bence 1900 wi-fi için verilmez o paraya wi-fi lı anten alırsın bence

Merhabalar, mevcut sistemi MSI B650M-b mAtx anakart, 7500f işlemci, gainward 12gb 4070 ekran kartım, 2x16 gb Ram ve kule tipi hava soğutucum var. İkinci bir m2 ssd, ilave ram takmak istediğimde vs. ekran kartı ve hava soğutucunun boyutlarından kaynaklı olarak takamıyorum. İnternette denk geldi sizce alınır mı, alınmalı mı veya tavsiye ettiğiniz başka bir anakart var mıdır, 8400 TL'ye tercih edilir mi

Ürün Linki: https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-b850-gaming-wifi6-8200mhz-oc-m2-am5-atx-anakart-p-53731
Biraz pahalı bence eylül başında 7k ya aldım aynı modeli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim m force wifi hocam sizin attığınız atx modelmiş

Hocam wifisız 6500 gibi sen ek olarak USB ile wifi takmayı düşündün mü bence 1900 wi-fi için verilmez o paraya wi-fi lı anten alırsın bence
Hocam Cat6 kablo ile bağlıyorum her zaman benim için hiç gerek olmayan bir şey zaten ama wi-fi siz modelini bulamadım. Link veya model numarası vs. bir şey atabilir misiniz.
Birde anakart konusunda neredeyse hiç bir fikrim yok. Atx mAtx, Am5 uyumlu vs. filan biliyorum ama bilgim bu kadar, sizce alınır mı veya yerine şuna bakabilirsin dediğin bir şey var mı

Benim m force wifi hocam sizin attığınız atx modelmiş
Hocam özellikle Atx istiyorum bilgisayar toplarken hepsini geniş geniş almışım anakart mAtx hiç bir şey sığmıyor soğutucu fanlarının biri ramin üstünde 2-3 cm yukarıda duruyor

Hocam özellikle Atx istiyorum bilgisayar toplarken hepsini geniş geniş almışım anakart mAtx hiç bir şey sığmıyor soğutucu fanlarının biri ramin üstünde 2-3 cm yukarıda duruyor
Aynı anakarta sahibim ben yaratıcı davrandım biraz 2. M2 SSD yuvası olmadığından ve pcle slotu kalmadığından dramli sata SSD aldım. sonrasında çok yer kapladığı için kule tipi soğutma gittim sıvı soğutma aldım. halledebilirsin sorunları biraz yaratıcı davranmak yetiyor. ben olsam 6.5k vermeden önce düşünürdüm şuanki anakartımda olmayan ne var diye

Son düzenleme:
Bence şuanki anakartını değiştirmen çok üst düzey x3d li bir işlemci alırsan veya şuanki işlemine OC yapacaksan gerekir onun dışında anakartın şuanki sorunlarının etrafından dolaşabiliyorsun 6.5k az para değil paran varsa ne âlâ ama ben şuan 7500f işlemcini asla performans kaybına sokmaz üstüne pcle-5 de gerek yok sana ekran kartın 4070 çünkü ama boşta 8-9k param var ATX anakart almak istiyorum dersen kimse sana alma demez almaya karar verdiysen şimdiden hayırlı olsun

Bence şuanki anakartını değiştirmen çok üst düzey x3d li bir işlemci alırsan veya şuanki işlemine OC yapacaksan gerekir onun dışında anakartın şuanki sorunlarının etrafından dolaşabiliyorsun 6.5k az para değil paran varsa ne âlâ ama ben şuan 7500f işlemcini asla performans kaybına sokmaz üstüne pcle-5 de gerek yok sana ekran kartın 4070 çünkü ama boşta 8-9k param var ATX anakart almak istiyorum dersen kimse sana alma demez almaya karar verdiysen şimdiden hayırlı olsun
Hocam aslında aradan çıkartmaya çalışıyorum. Şuan banada pek mantıklı bir hareket gibi gelmiyor sadece anakartı değiştirmek ama ileride değişiklik yapmak istediğimde önce hep anakartı yenilemem gerekecek. Ram almak istedim slot yok, ssd eklemek istedim slot yok filan ama biraz daha beklemekte fayda var gibi duruyor

Edilmrz

Hocam aslında aradan çıkartmaya çalışıyorum. Şuan banada pek mantıklı bir hareket gibi gelmiyor sadece anakartı değiştirmek ama ileride değişiklik yapmak istediğimde önce hep anakartı yenilemem gerekecek. Ram almak istedim slot yok, ssd eklemek istedim slot yok filan ama biraz daha beklemekte fayda var gibi duruyor
Vallaha ben 1 TB nvme + 2tb dramli sata SSD ile işi çözdüm
Ddr5 de bir oyuncu için 4 slot asla olmaması gereken bir şey sadece çok üst düzey Z serisi X serisinde ve üst düzey işlemcin varsa stabil şekilde 4 lü kullanabiliyorsun ama kule tipi olayı tek sıkıntı 6.5k ya anakartı değişmektense bende micro atx kasa var şu fotoda gördüğün sıvı soğutmayı aldım

Sende ATX kasa varsa 3 fanlı sıvı soğutma alabilirsin

Ekler

• 1000037987.webp
    1000037987.webp
    1.8 MB · Hit: 5
Vallaha ben 1 TB nvme + 2tb dramli sata SSD ile işi çözdüm
Ddr5 de bir oyuncu için 4 slot asla olmaması gereken bir şey sadece çok üst düzey Z serisi X serisinde ve üst düzey işlemcin varsa stabil şekilde 4 lü kullanabiliyorsun ama kule tipi olayı tek sıkıntı 6.5k ya anakartı değişmektense bende micro atx kasa var şu fotoda gördüğün sıvı soğutmayı aldım

Sende ATX kasa varsa 3 fanlı sıvı soğutma alabilirsin
Benim biraz acemiliğe geldi ben anakartta yuva var diye 2 tb nvme ssd almıştım elimde de yine aynı şekilde 1 tb nvme ssd var o boşta duruyor şuan, Soğutmada da thermalright peerless assassin var 2 fanli çok memnunum ondan belki dediğiniz gibi ikinci el satıp sıvı Soğutma kovalayabilirim sagolun hocam cok yardımcı oldunuz

Benim biraz acemiliğe geldi ben anakartta yuva var diye 2 tb nvme ssd almıştım elimde de yine aynı şekilde 1 tb nvme ssd var o boşta duruyor şuan, Soğutmada da thermalright peerless assassin var 2 fanli çok memnunum ondan belki dediğiniz gibi ikinci el satıp sıvı Soğutma kovalayabilirim sagolun hocam cok yardımcı oldunuz
Hocam piyasadaki en büyük hava soğutucusunu almışsınız tabii ki sığmaz benim tek fanlı kule tipi zor sığıyordu 🤣
Ama 2. Elde 1 TB SSD yi okutup 5000 bine 2 TB sata SSD yi 6-7 ye alırsın ben 6500 TL ye almıştım daha 2 hafta önce

5den fazla fiyata da okurabilirsin ama boşta 1tb nvme varsa iş değişir hocam onu söyleyim eğer 2 TB tı dolduruyorsanız gidip anakart alabilirsiniz ATX

ATX anakart sayesinde hem sıvı soğutmaya geçmezsiniz hemde 1 TB nvmeyi takarsınız ama 2 TB dolduruyorsanız bu dediğim geçerli hocam az önce dediğimi yapmayın gidip 1 TB nvme satıp sata almayın anakart alırsınız onun yerine zamanı geldiğinde ama şuan ramler sığmıyor diyorsanız 2k ya sıvı soğutma almak en garanti çözüm olacaktır ama satmayın SSDnizi gelecekte 2 TB dolunca yeni anakart alırsınız veya çok güçlü bir işlemciye geçirdiğiniz zaman anakartı değiştirir takarsınız sata SSD zorunluluk olmadıkça alınmaz bende sadece 1 TB SSD var ve daha da artar belki fiyatlar 2028 e kadar da inmez ben şimdiden alayım diye aldım anakartta fln kıtlık yok SSD nizi satmayın ama sıvı soğutmaya geçmek düşünülebilir anakart değişimi yapmacaksanız

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,245,091
Üyeler
204,609
Son üye
aeodark
Geri