Bu Sistemi Almak Mantıklı mı?

RYCLES

80+
Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba, hazır bir sistem buldum ve tüm parçalarını detaylı bir şekilde araştırma yaparak özelleştirdim. Almadan önce emin olmak adına son kez buraya da yazmak istedim. Sizce parçalar nasıl ve sistem bu şekilde bu fiyata alınır mı? Bu arada iki gün önce 128.000 küsurdu fiyatı. Her geçen gün artıyor ve artık daha fazla beklemek istemiyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-10-06 155425.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-06 155425.webp
    40.7 KB · Hit: 60
sistem 10 numara olmuş, anakart özellikle çok iyi, ram kasa çok iyi
gen5 ssd ye hiç gerek yok kullanım amacını bilmiyorum ama gen4 alsan işini görür 6000 okuma 4000 yazma Kingston,
bu işlemci için sıvı soğutucu da lüks oluyor biraz eğer görüntü için dersen anlarım ama kule tipi her türlü soğutur.
Belki ekran kartı olarak 5070 ti çok fark yoksa düşünülebilir.
Fiyatlar artık pahalı hızına yetişemiyorum ucuz mu pahalı mı yeni sistem toplayan arkadaslar baksın.

Bence burda tek sorun gen5 ihtiyacının olup olmaması

Arkadaşlar merhaba, hazır bir sistem buldum ve tüm parçalarını detaylı bir şekilde araştırma yaparak özelleştirdim. Almadan önce emin olmak adına son kez buraya da yazmak istedim. Sizce parçalar nasıl ve sistem bu şekilde bu fiyata alınır mı? Bu arada iki gün önce 128.000 küsurdu fiyatı. Her geçen gün artıyor ve artık daha fazla beklemek istemiyorum.
Kanka o SSD sistemin fiyatını biraz yükseltiyor olabilir. Diğer parçaların hepsi bence 10 numara, SSD de 10 numara fakat biraz fazla iyi :D Gen4 2 TB SSD de tercih edilebilir, ya da bütçeyi biraz daha düşürmek istiyorum dersen arkadaşın dediği gibi 1 TB Gen4 de alabilirsin. Bu haliyle almak istiyorum bütçe sorunum yok dersen şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Kanka o SSD sistemin fiyatını biraz yükseltiyor olabilir. Diğer parçaların hepsi bence 10 numara, SSD de 10 numara fakat biraz fazla iyi :D Gen4 2 TB SSD de tercih edilebilir, ya da bütçeyi biraz daha düşürmek istiyorum dersen arkadaşın dediği gibi 1 TB Gen4 de alabilirsin. Bu haliyle almak istiyorum bütçe sorunum yok dersen şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
sistem 10 numara olmuş, anakart özellikle çok iyi, ram kasa çok iyi
gen5 ssd ye hiç gerek yok kullanım amacını bilmiyorum ama gen4 alsan işini görür 6000 okuma 4000 yazma Kingston,
bu işlemci için sıvı soğutucu da lüks oluyor biraz eğer görüntü için dersen anlarım ama kule tipi her türlü soğutur.
Belki ekran kartı olarak 5070 ti çok fark yoksa düşünülebilir.
Fiyatlar artık pahalı hızına yetişemiyorum ucuz mu pahalı mı yeni sistem toplayan arkadaslar baksın.

Bence burda tek sorun gen5 ihtiyacının olup olmaması
Bence sistem süper ssd ihtiyaca göre esnetilebilir.
SSD konusunda haklısınız evet, ben de farkındayım ama özelleştirme kısmında ssd için fazla seçenek yok ve seçenekler arasından en mantıklısı bu diye düşünüyorum. Sıvı soğutmaya gelecek olursak yine seçeneklerde hava soğutma yok, sadece sıvı soğutmalar var ve diğerleri sorunlu markalar olduğu için bu sıvı soğutmayı seçtim. Parçaları tek tek toplamakla uğraşmak istemiyorum, birçok hazır sisteme de baktım ayrıca ve en mantıklı özelleştirilebilir hazır sistem olarak bunu gördüm. Madem bu kadar para veriyorum tüm parçalar kaliteli ve uzun ömürlü olmalı diye düşünüyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-10-06 164038.webp
    Ekran görüntüsü 2026-10-06 164038.webp
    64.1 KB · Hit: 16
Alınmaz

çok anlamıyorum fakat bu sistem 137k ya geliyor daha iyi değil mi?

Ekler

• 111.webp
    111.webp
    30.8 KB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,244,861
Üyeler
204,544
Son üye
Furkan argın