🔥İndirim Aoc Agon Pro Ag276qzd2 26.5″ 280hz 0.03ms 2k Qd-OLED Gaming Monitör 20.999 TL

Alpha45

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,867
Son 1 yılın en düşük fiyatında monitör, 3 nesil Samsung Glossy QD-OLED panel kullanıyor. İhtiyacı olan değerlendirebilir.
İncelemesi:

• Beğen
Reaksiyonlar: Aydi
Hdr sorunu olduğunu söyleniyor aoc modellerde dikkati alinmali.

Bu HDR olayı tam olarak nasıl işliyor anlamadım, Samsung OLED kullandım, şuan XG27AQWMG kullanıyorum ama windowstan HDR açınca soluk gözüküyor, HDR'ı oyunlarda ve filmlerde mi açmak gerekiyor ya da tam nasıl işliyor hiç anlayamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani bu monitörde de tek sorun HDR ise, bence SDR ile bile alınabilir eğer fena değilse. Çünkü bu fiyatlarda hep MAT paneller var maalesef.

Bu HDR olayı tam olarak nasıl işliyor anlamadım, Samsung OLED kullandım, şuan XG27AQWMG kullanıyorum ama windowstan HDR açınca soluk gözüküyor, HDR'ı oyunlarda ve filmlerde mi açmak gerekiyor ya da tam nasıl işliyor hiç anlayamadım.

Yani bu monitörde de tek sorun HDR ise, bence SDR ile bile alınabilir eğer fena değilse. Çünkü bu fiyatlarda hep MAT paneller var maalesef.
Hocam hdr dediğin olay daha fazla renk çeşidini görmeni sağlıyor atıyorum 5 farklı kırmızı yerine 15 farklı kırmızı ve asıl hdr 600 den sonra asıl hdr görüntüsü alıyorsun ama klâsik Windowsta sıkıntı çıkartıyor diye biliyorum Windows ve Chromeda klâsik gezinirken sdr renklerine göre ayarladıklarından hdr açınca renkler biraz bozulabiliyor soluk gözükebiliyor hdr uyumlu oyunlarda filmlerde ve videolarda açılması gereken bir ayar hdr renk kalitesini artırıyor olay bu

Ama şunu da söyleyeyim bütçe dostu OLED paneller ortalama parlaklığı yeterince fazla olmadığından saf hdr performansı yaşayamıyorsun klâsik hdr olmamasından daha iyi ama saf hdr de diyemiyorsun siyahı çok iyi ama parlaklığı çok az olmasından dolayı atıyorum 5 kırmızı değil 10 veriyor ama hdr 600 12 ton hdr 1000 15 ton veriyor

Son düzenleme:
Ama şunu da söyleyeyim bütçe dostu OLED paneller ortalama parlaklığı yeterince fazla olmadığından saf hdr performansı yaşayamıyorsun klâsik hdr olmamasından daha iyi ama saf hdr de diyemiyorsun siyahı çok iyi ama parlaklığı çok az olmasından dolayı atıyorum 5 kırmızı değil 10 veriyor ama hdr 600 12 ton hdr 1000 15 ton veriyor
Buna da katılıyorum, ilk oled deneyimini Dell AW2725DF ile yaşamıştım ve o kadar düşüktü ki parlaklığı, 15-20 dk denediğimde bile gözlerimi ağrıttı ki normalde gözü monitörden hiç ağrımayan biri olarak söylüyorum. O yüzden de XG27AQWMG'ye yöneldim ve gayet mutluyum. Ekra son derece başarılı ve çok rahat. Sene sonu & başında TrueBlack600 QD-OLED'ler çıkacakmış sanırım onlarda parlaklık sorunu çözülecekmiş galiba, ben beklemek istemediğim için aldım ve memnunum. Haricinde QD-OLED'ler, parlaklıktan dlayı bence daha gerekli mertebeye erişememişti.

Buna da katılıyorum, ilk oled deneyimini Dell AW2725DF ile yaşamıştım ve o kadar düşüktü ki parlaklığı, 15-20 dk denediğimde bile gözlerimi ağrıttı ki normalde gözü monitörden hiç ağrımayan biri olarak söylüyorum. O yüzden de XG27AQWMG'ye yöneldim ve gayet mutluyum. Ekra son derece başarılı ve çok rahat. Sene sonu & başında TrueBlack600 QD-OLED'ler çıkacakmış sanırım onlarda parlaklık sorunu çözülecekmiş galiba, ben beklemek istemediğim için aldım ve memnunum. Haricinde QD-OLED'ler, parlaklıktan dlayı bence daha gerekli mertebeye erişememişti.
Ben hem bütçe dolaysıyla hem parlaklık için mini LED almayı planlıyorum ama güzel modeller gelmedi hala tr ye

Son 1 yılın en düşük fiyatında monitör, 3 nesil Samsung Glossy QD-OLED panel kullanıyor. İhtiyacı olan değerlendirebilir.
İncelemesi:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0GNZQ652K?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&language=tr_TR&psc=1
bu daha mı iyi oled ekran almayı düşünüyorum. woled paneller daha dayanıklı oluyormuş sanırım.

Hocam bildiğim kadarıyla windows 11 de hdr sorunlu deniyor. Masaüstü vs. yerlerde değilde oyun film video izlerken açarsan sorun olmuyor. Tabi konudaki monitörün hdr sorunu varsa o başka bir şey.

Bu model uygun fiyatlı 2k modeller gibi kırpılmış modellerden biri değil. Tipik parlaklık 250 nits, 1000 nits modu da bulunuyor.

Fakat modele özgü hdr gamının zayıf olması gibi problemler mevcut diye okumuştum. Yine de bu fiyata şans verilir, benzer fiyatlı oled modellerden daha iyi olur.

QD-OLED de monitör piyasasında Woled'e göre daha risksiz. Bantlanma yok, renklerin parlaklığı woled'den daha iyi, ömür anlamında 3. nesil ve sonrasının testleri bol bol mevcut ve 3 sene öncesinde yanma olayı zor vesaire...

Modelin tek eksiği type c çıkışının olmaması ama bu fiyata kırpılmamış panele sahip olması, hoparlör sunması ile, USB Hub bulunması ve bol bol portlarının olması ile gayet dolu dolu bir model.

Stok varsa yapıştırın.

Pikselin kendi ışığını ürettiği oledlerden mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,556
Üyeler
204,742
Son üye
revak
Geri