Yardım OLED Monitör Kararsızlığı // Samsung M9 - Samsung G8

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar herkese selamlar,

Video, Kurgu işleriyle uğraşmaktayım. Diablo tarzında ve Senaryolu oyunlar da oynamaktayım. Hali hazırda IPS panelli Asus Proart PA279CV monitörüm var, ben bu monitörü yeni nesil OLED monitörlere güncellemek istiyorum, başlıkta yazdığım gibi Samsung M9 Smart monitörün tipini, G8 modelinin özelliklerini sevdim, daha önce tecrübe etmiş kullanmış arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var, Bütçem 50.000 civarı. Bambaşka markalarda da önerilere açığım, Monitörü kullanacağım sistem aşağıdaki gibidir.

Asus Proart X870 Anakart
Asus Proart 480mm su soğutma
AMD Ryzen 9950x3d
Pny RTX 5080
64 Gb Ram
4TB M2 SSD

Yardımcı olan,yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürler.

Bu bütçede alacağınız bir oled monitör işinizi çok güzel görecektir. Oled paneller artık renk doğruluğu, renk kapsamı, parlaklık veya yanma gibi geri kaldığı konularda da başarı gösterebiliyor, ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçim yaptığınız sürece bu bütçede alacağınız bir oled monitör sizi üzmez. Ancak pwm aydınlatma gözünüzü rahatsız ediyorsa incelemelere (veya belirtilen başka kaynaklara) bakın, frekansının sizi rahatsız etmeyecek kadar yüksek olduğundan emin olun (itibarlı bir göz sağlığı sertifikası da iş görür). Bildiğim kadarıyla oled panellerde dc dimming tekniği ile parlaklık ayarlamak mümkün değil ve pwm bazı insanlarda göz yorgunluğu, baş ağrısı vs. yapabiliyor. Muhtemelen böyle bir sorununuz yoktur ama varsa ve buna göre seçim yapmadıysanız üzülürsünüz.

Benim radarımda LG UltraGear evo GX8 32GX870B-B 32" 0.03 ms 4K 240 Hz - Full HD 480 Hz OLED Oyuncu Monitörü var. Aradığınız özellikleri bilmiyorum ama bu monitör çok hoşuma gitti benim

Bu bütçede alacağınız bir oled monitör işinizi çok güzel görecektir. Oled paneller artık renk doğruluğu, renk kapsamı, parlaklık veya yanma gibi geri kaldığı konularda da başarı gösterebiliyor, ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçim yaptığınız sürece bu bütçede alacağınız bir oled monitör sizi üzmez. Ancak pwm aydınlatma gözünüzü rahatsız ediyorsa incelemelere (veya belirtilen başka kaynaklara) bakın, frekansının sizi rahatsız etmeyecek kadar yüksek olduğundan emin olun (itibarlı bir göz sağlığı sertifikası da iş görür). Bildiğim kadarıyla oled panellerde dc dimming tekniği ile parlaklık ayarlamak mümkün değil ve pwm bazı insanlarda göz yorgunluğu, baş ağrısı vs. yapabiliyor. Muhtemelen böyle bir sorununuz yoktur ama varsa ve buna göre seçim yapmadıysanız üzülürsünüz.
Yapay zekanın dediğine göre bu monitörlerde pwm yokmuş, dc dimming olarak kısıyormuş parlaklığını, bilmediğim bir konuydu teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim radarımda LG UltraGear evo GX8 32GX870B-B 32" 0.03 ms 4K 240 Hz - Full HD 480 Hz OLED Oyuncu Monitörü var. Aradığınız özellikleri bilmiyorum ama bu monitör çok hoşuma gitti benim
Güzel gözüküyor ama LG markasına bi uzağım gibi ya :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,245,271
Üyeler
204,658
Son üye
Unut132323
Geri