Ekran Kartı Termal Macununu Nerede Yeniletmeliyim? (İstanbul)

Kendin yaparsan Thermal Grizzly Kryonaut veya Arctic MX-7 ve MX-6 öneririm. MX-7 daha katı kıvamlı olduğu için akma sorunu olmuyor, performansı işte mx4 mx6 ile aynı, sadece sürmesi zor ama küçücük çip için bir kere üstünden geçsen, olur zaten.

Onun dışında kullanımı kolay, yanında spatula fln da lazım olur diyorsan Kryonaut derim, kıvamı güzel, rahat sürülüp dağıtılır, düzeltme yapabilirsin dümdüz olur. Bir de hala Arctic'den daha iyi. Sadece fiyatı tuzlu ama zaten seninki ekran kartı yılda 1 kere 300-400 mantıklı gibi, 400 liraya Arctic 4gr alsan, 3 gr ortada kalır. Tabi cpu macununu kendin değiştirmiyorsan.
 
birkaç yeri aradımda çok farklı fiyatlar duydum. 800den başlayıp 7500e kadar gidiyor.
asus serviside 1500₺ diyor kart birkaç gün yatacak.
ayriyeten bir sorum daha var, termaş macun değişirken termal pedlerinde değişmesi zorunlu mu?
Alıntıyı görüntüle
Macun değiştirmek kolay, laptop macunu değiştirdiysen onunla aynı mantık. Ped değişmesi gerekmiyor ben genelde değiştirmiyorum ama VRAM sıcaklığı sıkıntılı ise değiştirilebilir.

Ped değiştirmek de işlem olarak kolay ama karta uyumlu pedi araştırıp bulmak zor biraz, kartın pedi neymiş onunla aynı ölçülü var mıymış falan bazen zor oluyor.
 
Son düzenleme:
Geri
Top