Charmander
80+
- Katılım
- 13 Kasım 2025
- Mesajlar
- 175
- Reaksiyon skoru
- 69
Garip bi varlıksın yapacak bir şey yok, ne laftan anlarsın ne başka birşeyden çevrene sabır diliyorum ve engelliyorum.Arkadaşın köylüyse yapacak bir şey yok.![]()
Garip bi varlıksın yapacak bir şey yok, ne laftan anlarsın ne başka birşeyden çevrene sabır diliyorum ve engelliyorum.Arkadaşın köylüyse yapacak bir şey yok.![]()
Aferim.Garip bi varlıksın yapacak bir şey yok, ne laftan anlarsın ne başka birşeyden çevrene sabır diliyorum ve engelliyorum.
Unutmak köylülük mü oldu şimdi?Arkadaşın köylüyse yapacak bir şey yok.![]()
Yok boot ayarlarıyla oynayıp performans alacağını zannetmek köylülük.Unutmak köylülük mü oldu şimdi?
Ryzen Master uygulamasında OC ve ya UV işlemi yapma derhal uygulamayı da bilgisayardan kaldır. Eğer Ram için Expo profillerini uygulayamıyorsan eğer öncelikle bana ram modelini söyle sonrasında BIOS güncellemesi yok ise, BIOS güncellemesi yap.Expo açtığım zaman sistem açılmıyor ryzen master üzerinden ram frekansı ayarı yapmak zorunda kalıyorum o yüzden temiz kurulumla alakası yoktur dimi bunun.
Muhatap alınmadığın yerde ne çırpınıyorsun gardas? İşine bak önerini yap yürü. Adam dikkate alır almaz, uygular uygulamaz kendi bilir.Öncelikle adam haklı işlemci değiştirdi diye sisteme format atılmaz ben DDR4 sistemden DDR5 sisteme geçtim aynı ssd aynı işletim sistemi ve tabii ki de sorun yaşamıyorum(Yaklaşık 3 senedir de format yemedi). MSConfig üzerinden 12 çekirdek manuel olarak seçiyor olması da arkadaşın iş bilmezliği(Eğer Sanal çekerideklere erişim sağlayamıyor diye yaptıysa da BIOS ekranından zaten ayar çekebilirdi onun haricinde oraya istediğin sayıda değeri yazdığında istediğin değere erişemezsin).
Sistem işlemciye göre kurulmaz. Üsteki yazdığım mesaj senin içinde geçerli. Bunun haricinde -10v undervolt işlemini neye göre belirledin merak ediyorum(aynı işlemci bile olsa arasında inanılmaz UV + PBO farkı olabilir), tamam değer çok giriş seviyesinde ama bir test yapmasını istiyor musun hayır. Peki test yapmadan UV ve ya OC işlemi yapılır mı o da hayır.
Ne çırpınmasından bahsediyorsun la sen. Neresi zoruna gitti senin cahilliğini ve yanlışını yüzüne vuruyorum ki adamı yanlış yere sürükleme. Senin Tahsil düzeyin ne de karşıdaki kişiye bomboş bir yorum yapıyorsun zaten bilgin olsa ben sana bir veri ile geliyorken sende karşıt görüş sunarsın ama zeka seviyen yetersiz kaldığı için kemkürmeye başlıyorsun git az ötede çığır. Nerde duracağım neyi düşüneceğime de sen karar vermezsin gardaş(gardas diyor velet en çok ta buna güldüm ).Muhatap alınmadığın yerde ne çırpınıyorsun gardas? İşine bak önerini yap yürü. Adam dikkate alır almaz, uygular uygulamaz kendi bilir.
Hadi canım ikile. Karşındakinin yaşını bilmedigin halde velet falan dedigine göre senin seviyen belli. Hiç de kemkurmedim direkt söylüyorum ikile. BitmedinizNe çırpınmasından bahsediyorsun la sen. Neresi zoruna gitti senin cahilliğini ve yanlışını yüzüne vuruyorum ki adamı yanlış yere sürükleme. Senin Tahsil düzeyin ne de karşıdaki kişiye bomboş bir yorum yapıyorsun zaten bilgin olsa ben sana bir veri ile geliyorken sende karşıt görüş sunarsın ama zeka seviyen yetersiz kaldığı için kemkürmeye başlıyorsun git az ötede çığır. Nerde duracağım neyi düşüneceğime de sen karar vermezsin gardaş(gardas diyor velet en çok ta buna güldüm ).
Tahsil seviyeni söyle tahsil, boştan insanlara zehir gibi bilgi sunmasını biliyorsun, sizin gibi insanlar yüzünden insanlar belli bir ayar yapıp sonunda da sorun yaşayıp bize geliyorlar. UV ver ama test yapmasını söyleme(kaldı ki adamın belkide buna ihtiyacı yok ya da bilgisi yok onu da sorgulama) işlemci değiştirdi diye format attır vay be komedi. Size göre işlemci Termal limite takıldığında işlemci yanacak sanarsınız. Doğruları söyleyince de ikile daha yeni kelime öğrenmiş kurduğu 3 kelimeden ikisi "ikile" kelimesi.Hadi canım ikile. Karşındakinin yaşını bilmedigin halde velet falan dedigine göre senin seviyen belli. Hiç de kemkurmedim direkt söylüyorum ikile. Bitmediniz
Bak koçum adam gibi konuş buradan da dayılanma. Karşındaki hakkında bilgin yoksa cahilce onyargiyla yaklaşma. Bak ben senin hakkında hiç yorum yapmadım dikkat ettiysen çünkü seni tanımıyorum bulaşma yürü diyorum. Sana da tavsiyem tanımadığın insan hakkında yok tahsil seviyesiymis yok cahilmis oyle sanarmis boyle sanarmis vs hüküm vererek konuşma. Başlı başına bu bir cahillik zaten. Sen söylemiyorsun ama konuşma tarzından ve tecrubesizliginden hem seviyen hem yaşın asagi yukarı belli. Hoş değil yaptığın.Tahsil seviyeni söyle tahsil, boştan insanlara zehir gibi bilgi sunmasını biliyorsun, sizin gibi insanlar yüzünden insanlar belli bir ayar yapıp sonunda da sorun yaşayıp bize geliyorlar. UV ver ama test yapmasını söyleme işlemci değiştirdi diye format attır vay be komedi. Size göre işlemci Termal limite takıldığında işlemci yanacak sanarsınız. Doğruları söyleyince de ikile daha yeni kelime öğrenmiş kurduğu 3 kelimeden ikisi "ikile" kelimesi.
Ben söyleyim canım. Yazılım mühendisiyim, İşlemci üzerine üniversite üzerinde sunum yapmış geliştirdiğim proje(bitirme projesi) yurtta kullanılmış üstüne aktif olarak mobile app geliştirmeye devam eden ve kendime pc donanımını hobi edinmiş biriyim. Şimdi savunduğun saçma sapan argümanın açıklamasını yapar mısın canımmmm neden format atması zorunluymuş ve neye göre -10v verecekmiş canımmm.Bak koçum adam gibi konuş buradan da dayılanma. Karşındaki hakkında bilgin yoksa cahilce onyargiyla yaklaşma. Bak ben senin hakkında hiç yorum yapmadım dikkat ettiysen çünkü seni tanımıyorum bulaşma yürü diyorum. Sana da tavsiyem tanımadığın insan hakkında yok tahsil seviyesiymis yok cahilmis oyle sanarmis boyle sanarmis vs hüküm vererek konuşma. Başlı başına bu bir cahillik zaten. Sen söylemiyorsun ama konuşma tarzından ve tecrubesizliginden hem seviyen hem yaşın asagi yukarı belli. Hoş değil yaptığın.
Çünkü insanları belli bir kısım artık amaçları ne bileyim prim mi kasmak yoksa kendini bir şey biliyor mu sanıyorlar, sonrasında gelip sorunu derdi olan insanlara konu ile ya alakasız şeyler sunuyorlar ya da yanlış yönlendiriyorlar. Kanıt 1 üstünde gördüğün gibi adama format at diyor sence bu donanımı çıkaran adam devamlılığı düşünmüyor mu bu gibi donanımlar sadece basit kullanıcıları mı hedefliyor. Ben bizzat DDR4 sistemden geçmem rağmen bu şekilde bir sorun yaşamadığımı söylüyorum(Aynı SSD aynı işletim sistemi ile). Çünkü yaşamazsın eğer gidipte daha öncesinde cahil biri tarafından yönlendirme yapılmamış ise yaşamazsın. Üstelik ben pc donanımını köküne kadar UV ve ya OC yapan biri olarak söylüyorum(İşlemci ekran kartı ve ram). Bunu da yüzüne söyleyince argüman sunamayıp anca boş boş başlarından kovmaya çalışırlar.Bu forumda niye sürekli bi kavga var.