Neler Yeni

Yardım Ryzen 7 5800x uygun voltaj değeri nasıl olmalı?

Reaksiyon skoru
118
Merhaba arkadaşlar ryzen 7 5800x işlemcide uygun voltaj değeri ne olmalı merak ediyorum. Şuan 1.20V'ye ayarlı. Sıvı soğutmama bazı kişiler kötü dedi ama oyunlarda 2k'da maksimum 60-65 dereceyi gördüm. Ortalama olarakda 50-55 derece. Ve oc yapmamış olmama rağmen 4850mhz sabit çalışıyor. 5ghz'e çıkartırsam zarar verir miyim ve tahmini sıcaklık değerleri ne olur? Son olarak da 5ghz için 1.20V yeter mi?
Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

140 watt fazla bir değer değil mi? Ya bence dcden daha rahat konuşuruz. Oradan falan daha rahat sorarım size. selambenejder#0001 ekleyin isterseniz.
soğutma kısmım iyi ya o yüzden problem olmuyor. Default 76 watt çeken bi işlemci zaten 5600x.

Evet.

Offset voltage o işe yarıyo Default olarak 1.1 alıyo en düşük aralık. Farzediyorum ki sen offset voltaj değerini 0.2 V verdin 1.1-1.3 volt arası değiştiriyor otomatik olarak ihtiyaca bağlı
Auto modda boştayken bile kafasına göre voltaj çekiyordu bi 0.97 bi 1.40 çekiyordu. Bunda da öyle olur mu boştayken bi az bi yüksek çekmesi?

Auto modda boştayken bile kafasına göre voltaj çekiyordu bi 0.97 bi 1.40 çekiyordu. Bunda da öyle olur mu boştayken bi az bi yüksek çekmesi?
Offsette hangi değerleri verirsen o değerler arasında çeker voltaj

Geri