Apu Mühendisi
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 8,096
Arkadaşlar Biliyorsunuz Ki 11.Sınıf Zor , TYT İle Beraber Zor Gidiyor , TYT'yi Bu Yıl Nasıl Bitirebilirim ? 11.Sınıf Notlarım Düşsün İstemiyorum Ama.
Hocam Sorduğunuz Soruların Hepsi Kafamı Karıştıran Sorular ,
Kullanmam Gereken Kaynaklar , Kaç Saat Çalışmam Gerektiği , Kaç Soru Çözmem Gerektiği , Öncelikli Dersler , Tyt-Ayt Dengesi, Nasıl Program Kurmam Gerektiği
Hepsi Kafamı Çok Kurcalıyorlar. Aydınlatırsanız Çok Memnun Olurum.
Yani Sıfır kadar Kötü Değil Ancak , Malum Uzaktan Eğitim Vs. Biraz Eksik.Eğer TYT bilgin sıfırsa bitirmen çok zor ancak belli başlıklarda eksiklerin varsa onlara yönel. Günlük çalışmanın yanında onları tekrar et, soru çöz.
Yani hocam tüm konulara birden çalışırsanız kafanız karışır ne tyt ne ayt yapabilirsiniz. TYT bitmeden AYT yapılmaz diye bir şey yok. TYT'niz 0 değildir. 9 ve 10 da az da olsa azcık temeliniz vardır. Zayıf veya iyi bir temelden bahsetmiyorum. Ben 12. sınıfım ve TYT'yi bitirmedim tam olarak. Çünkü olay bitirdim hadi AYT geçeyim olmuyor. Tekrar ve süreklilik yoksa TYT'yi 10 kere bitirin size fayda sağlamaz unutup gidersiniz konuları. Sizi biraz endişeli görüyorum. Daha 11. sınıfsınız. 12'de zaten büyük oranla sizi serbest bırakırlar veyahut açığa geçmeyi düşünebilirsiniz. Bu size fazlaca zaman sağlar. Yazdan da TYT bitirmiş olarak başlarsanız 12. sınıfa tadından yenmez. Hedefiniz çok üst kademede değilse zaten çok iyi sonuçlar elde edersiniz. Bu arada azcık bişi biliyorum diyorsanız antrenmanlarla matematik almayın çozmeyin zaman kaybıdır. Çok kolay gelebilir size ki bana oyle geliyor. Ondan bir tık zor bir kitap almanızı tavsiye ederim. Fizik kimya biyoloji yaparsınız zaten. Fizik çok zor diyorlar fakat olay sadece formülü nasıl kullanacağınızı bilmekte. Birazda kafanızı kullanmanız lazım. Biyoloji ezber dersi zaten genel olarak sözel konular var. Benim en sinir olduğum konu kimya. Konuları ilgimi çekmiyor ve alakasız. Kimyaya da normal bir şekilde bakarsanız gelen soruları kaçırmazsınız. Diğer dersler ilgim alakam dışıHafta Sonu Bakmayla Yetişir Mi ?
Hem Mat Hem Türkçe Hem Fizik Hem Kimya Hem Biyolojiyi Bitirmem Lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tyt'yi Bitirmeden AYT'yi Nasıl Yapacağım Ki ?
TYT 9 ve 10. sınıf konularıdır. Ben fasikül alarak çalışmıştım. 9'a ayrı 10'a ayrı. (matematik için)Yani Sıfır kadar Kötü Değil Ancak , Malum Uzaktan Eğitim Vs. Biraz Eksik.
Tyt'nin Tüm Konularının yazılı Olduğu Bir Site Varsa Atabilir Misiniz ?
Hocam 9 ve 10'da Ortalamam 87-88 Civarındaydı. Temeli Ordan Hesap Edebilirsiniz , Ona Göre Kaynak Önerirseniz Memnun Olurum.Yani hocam tüm konulara birden çalışırsanız kafanız karışır ne tyt ne ayt yapabilirsiniz. TYT bitmeden AYT yapılmaz diye bir şey yok. TYT'niz 0 değildir. 9 ve 10 da az da olsa azcık temeliniz vardır. Zayıf veya iyi bir temelden bahsetmiyorum. Ben 12. sınıfım ve TYT'yi bitirmedim tam olarak. Çünkü olay bitirdim hadi AYT geçeyim olmuyor. Tekrar ve süreklilik yoksa TYT'yi 10 kere bitirin size fayda sağlamaz unutup gidersiniz konuları. Sizi biraz endişeli görüyorum. Daha 11. sınıfsınız. 12'de zaten büyük oranla sizi serbest bırakırlar veyahut açığa geçmeyi düşünebilirsiniz. Bu size fazlaca zaman sağlar. Yazdan da TYT bitirmiş olarak başlarsanız 12. sınıfa tadından yenmez. Hedefiniz çok üst kademede değilse zaten çok iyi sonuçlar elde edersiniz. Bu arada azcık bişi biliyorum diyorsanız antrenmanlarla matematik almayın çozmeyin zaman kaybıdır. Çok kolay gelebilir size ki bana oyle geliyor. Ondan bir tık zor bir kitap almanızı tavsiye ederim. Fizik kimya biyoloji yaparsınız zaten. Fizik çok zor diyorlar fakat olay sadece formülü nasıl kullanacağınızı bilmekte. Birazda kafanızı kullanmanız lazım. Biyoloji ezber dersi zaten genel olarak sözel konular var. Benim en sinir olduğum konu kimya. Konuları ilgimi çekmiyor ve alakasız. Kimyaya da normal bir şekilde bakarsanız gelen soruları kaçırmazsınız. Diğer dersler ilgim alakam dışı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
TYT 9 ve 10. sınıf konularıdır. Ben fasikül alarak çalışmıştım. 9'a ayrı 10'a ayrı. (matematik için)
Okul kurslarına katıl.Arkadaşlar Biliyorsunuz Ki 11.Sınıf Zor , TYT İle Beraber Zor Gidiyor , TYT'yi Bu Yıl Nasıl Bitirebilirim ? 11.Sınıf Notlarım Düşsün İstemiyorum Ama.
Pek İyi Değiller , Boşa Vakit Kaybı Benim İçin.Okul kurslarına katıl.
Ben sonuç yayınları çözdüm 9 ve 10 için. Yine de öğretmen niteliği taşıyan birisine sormanız daha faydalı olacaktır. Benim 9 ve 10 da ortalamam 65 civarlarında geziyordu. Biraz haylaz birisi olabilirimHocam 9 ve 10'da Ortalamam 87-88 Civarındaydı. Temeli Ordan Hesap Edebilirsiniz , Ona Göre Kaynak Önerirseniz Memnun Olurum.
Günlük 20 Paragraf Çözüyorum , Problem kitabını da bu hafta alacağım.Şuanlık türkçe ve matematiğini yüksek tutmaya çalışmalısın.
Türkçe için paragraf test kitapları çözebilir, kitap okuyabilirsin.
Matematik için yalnızca problemleri çözmeni öneriyorum. Geri kalanı zamanla olacaktır eminim ki. Asıl olay türkçe ve matematikte kısacası.
Eğer nasıl çalışacağını bilmiyorsan, 15 soru türkçe 15 soru matematik çözebilirsin günlük.
Kullandığınız Tüm Kaynakları Belirtirsiniz , Bizde nasiplenirizBen sonuç yayınları çözdüm 9 ve 10 için. Yine de öğretmen niteliği taşıyan birisine sormanız daha faydalı olacaktır. Benim 9 ve 10 da ortalamam 65 civarlarında geziyordu. Biraz haylaz birisi olabilirimama ***** değilim buna eminim sayısal seçmemin amacı da bu. TYT denemelerimde şuan ekmeğini yiyorum 9 ve 10. sınıfa ayrı ayrı aldığım kitapların. Denemelere 8-10 netle başlamıştım (mat1) şu an 22-24 civarı geziyor. Senenin yarısındayım daha da yükseltmek için bir tık zor yayın ve yeni nesil soru çozuyorum. Şuan elimde TYT olarak Full matematik diye bir şey var. Ozel derse gittiğim abi onerdi. Bende yeni başladım işte.
Unutma ki çok çalışmak önemli değildir. Asıl önemli olan düzenli çalışmaktır. Ders konusunda herhangi bir şeye takılırsan, kaynak önerisi istersen, ilk önce hangi konuya çalışacağını bilmiyorsan bana sorabilirsin.Günlük 20 Paragraf Çözüyorum , Problem kitabını da bu hafta alacağım.
Hocam Sorduğunuz Soruların Hepsi Kafamı Karıştıran Sorular ,Unutma ki çok çalışmak önemli değildir. Asıl önemli olan düzenli çalışmaktır. Ders konusunda herhangi bir şeye takılırsan, kaynak önerisi istersen, ilk önce hangi konuya çalışacağını bilmiyorsan bana sorabilirsin.
Hocam Sorduğunuz Soruların Hepsi Kafamı Karıştıran Sorular ,
Kullanmam Gereken Kaynaklar , Kaç Saat Çalışmam Gerektiği , Kaç Soru Çözmem Gerektiği , Öncelikli Dersler , Tyt-Ayt Dengesi, Nasıl Program Kurmam Gerektiği
Hepsi Kafamı Çok Kurcalıyorlar. Aydınlatırsanız Çok Memnun Olurum.
Hocam Siz Çok Kral Adamsınız , Yüreğime Su Serpildi , Çok Teşekkür Ederim.Evet, kafanın karışmasını anlıyorum.
İlk önce kaynaklardan başlayayım.
* Bilgi Sarmal
* Merkez
* Hız ve Renk
* Çap
* Paraf
* Benim Hocam
Kaç saat çalışmana gelecek olursak TYT'ye yalnızca bir saat ayırman yeterli olacaktır. Burada asıl önemli olan husus her gün devamlı bir şekilde çalışmak.
Tembel birisi olmadığını fark ettim. Bu yüzden 20 Soru paragraf, 10 soru dil bilgisi, 15 soru da problemler çözebilirsin. İlk başlarda bu soruları çözmek için bir buçuk hatta iki saat ayırman olası. Normal bir durum.
TYT için öncelikli dersin yalnızca türkçe ve matematik olsun. Sosyal veya fen derslerine çalışsan da hem unutacaksın hem de şuan ağır gelir.
Her gün bir saat TYT dört saat AYT çalışarak gerçek başarıya imza atman yüksek. Önemli olan verimli geçmiş olması.
Program olarak TYT sabit olacak. AYT içinse günlük okulda işlediğin konuyu tekrar edip ertesi gün neler işleyeceğinize dair göz atman verimli geçmesine olanak sağlayacaktır.
Ders çalışırken bıkkınlık hissedeceksin. O gün giçbir şey yapma ve sadece uyu. Vücudun ve zihnin yorgun düştüğü için içinden hiçbir şey yapmak gelmeyecektir. Ama dikkat et ki bu yorgunluk süresi iki günü geçmesin.
Şuanlık diyeceklerim bu kadar. İlerleyen zamanlarda nerede nasıl zorlandığını benimle paylaşabilirsin. Çözüme ulaşmanda yardımcı olacağım.
Pomodoro taktiğinden bahsediyorsunuz. Benim tavsiyem en az iki saat hiç ara vermeden ders çalışmak daha sonra yarım saat teknolojik aletlerden uzak bir ortamda ara vermek ve tekrardan iki saat ders çalışmak. Bu şekilde günde altı saat çalışmak fazlasıyla yeterli olacaktır. Neden iki saat boyunca ara vermeden çalışmanın daha iyi olacağına gelirsek TYT sınavı iki saat on beş dakika. Bu sınav esnasında sıkılıp konsantrasyon bozukluğu meydana geliyor. Konsantrasyon bozukluğunda gelecek olursak modem gibi yüksek radyasyon dağıtan aletleri kapatıp uyumanı öneririm. Bozuk süt (kefir) içmek de gayet faydalı oluyor.Hocam Siz Çok Kral Adamsınız , Yüreğime Su Serpildi , Çok Teşekkür Ederim.
Kusura Bakmayın Çok Soru Sordum Ancak Son Bir Sorum Olacak , Mesela Kaç Dakika Çalışıp Kaç Dakika Dinlenmeliyim ?
Mesela 50 DK Çalışıp 10 DK Dinlensem Ve Bunu 5 Kez Tekrarlarsam 5 Saat Mi Çalışmış Olurum Yoksa 4 Saat 10 Dakika Mı Çalışmış Olurum ?