Elektrik elektronik mühendisi otomotiv sektöründe çalışabilir mi?

Mr.Snape

80+
Reaksiyon skoru
122
Merhaba çocuklukta beri hayalimde elektrik elektronik mühendisliği var ama yapmak istediğim iş arabalarla ilgili araba tamiri üzerine bir şirket kurmak istiyorum sanayi gibi bişey değil. Elektrik elektronik mühendisi otomotiv sektöründe çalışabilir mi yoksa otomotiv sektöründe çalışmak için otomativ yada makine mühendisliği mi okumak gerek.

Merhaba çocuklukta beri hayalimde elektrik elektronik mühendisliği var ama yapmak istediğim iş arabalarla ilgili araba tamiri üzerine bir şirket kurmak istiyorum sanayi gibi bişey değil. Elektrik elektronik mühendisi otomotiv sektöründe çalışabilir mi yoksa otomotiv sektöründe çalışmak için otomativ yada makine mühendisliği mi okumak gerek.
Mekatronik okumaktayım arabaları yapan robot mekanik kol gibi şeyleri yapıyoruz biz. Elektronik mühendisliğinin de pek farkı olmayacağını düşünüyorum.

O dala girer mi bilmiyorum ama yazılım üzerine bir firmada çalışabilirsin. Chip tuning işleri vs.
Ya da elektrikçide çalışabilirsin

O dala girer mi bilmiyorum ama yazılım üzerine bir firmada çalışabilirsin. Chip tuning işleri vs.
Ya da elektrikçide çalışabilirsin
Yazılım üzerine çalışabilirim evet ilgimde var ama otomotiv sektöründe çalışmak istiyorum

Sakarya'da yaşıyorum, burada Toyota fabrikası var. Benim arkadaşım beraber okuduğumuz Ticaret Lisesi'nden mezun olup Toyota'ya başvurdu ve alındı. Çocuğun müziğe çok yatkınlığı var. Evinde bir müzik sistemi var görmen lazım. Facebook'ta sürekli evdeki sisteminden videolar paylaşıyordu. Toyota da bunu gördü de mi aldı bilinmez ama şuan yeni Corolla'ların ses sistemini takmakla görevli eleman olarak çalışıyor :)

Geri