Neler Yeni

Sıcaklık Değerleri Nasıl

BatuhanKLC

80+ Bronze
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
1,196
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
Yaş
29
İsim
Batuhan Kılıç
Arctic 280mm kullanan birisi olarak , gayet iyi sıcaklık değerleri. mx5 de efsane bir macun zaten ,gerek yok mx4 e . Keyifle kullan dostum. o 73 e takılma intelin öyle bir olayı var milisaniyelik oluyor o değer ve işleniyor.
 

BatuhanKLC

80+ Bronze
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
1,196
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
Yaş
29
İsim
Batuhan Kılıç
Arctic 280 ile zaten soğutmaları aynı hocam, sırf kasayı dolgun göstersin diye 360mm satın aldım :D Değerler iyiyse sorun yok o zaman. Montajda arcticin hatalı anlatımı yüzünden bir sıkıntı çıktı, o sebeple emin olamamıştım. Teşekkürler.
Ben de o montaj kağıdını ve karekodu hiç okutmadan montajladım 5600x e , yaklaşık 1 saatimi aldı :) Hatta youtubede videom da da söyledim . Çok illet bir montajı var.
 

BatuhanKLC

80+ Bronze
Katılım
21 Şubat 2021
Mesajlar
1,196
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
Yaş
29
İsim
Batuhan Kılıç
Ya montaj kolay, ilk defa yapmıyorum. Ama adamlar kurulum kılavuzundan anakartın üzerine 1 tane pul takıp öyle vidalayın demişler demişler, bende söylendiği gibi yaptım. Önceki soğutucularda hiç olmadığı için garip geldi hatta. Sonra kurulumu tamamladım ve bilgisayar bir türlü açılmadı, cpu çok ısınıyor diye uyarı çıktı. Bende kablolaması farklı olduğu için orada hata yaptığımı, pompanın çalışmadığını düşündüm. Epey süre onuna uğraşıp araştırdıktan hatta pompa mı bozuk acaba diye düşündükten sonra pul konusu aklıma geldi.

Pompa kısmını söktüm ve bir de ne göreyim, macun sürdüğüm gibi duruyor, hiç yayılmamış bile, meğersem yüzeyler birbirine temas etmemiş. Pulu çıkarıp tekrar montajlayınca sorun kalmadı.

Normalde macunu sürdükten sonra pompa kısmı bir defa bastırılır ve tekrar kaldırılmaz, yoksa arada hava kalıyor. Fakat yüzeyler birbirine temas etmediği için hiç yayılmamış macun, bende aynı şekilde tekrar kurulumu yaptım. Bu sebeple sıcaklık konusundan emin olmak için konuyu açtım.

Bu arada pompa kısmının üzerinde rgb yok falan ama çok şık bir tasarımı var, hem pompa hem de radyatör çok kalıplı, çok hoşuma gitti. Saçma sapan msi falan almak yerine arctic almak lazım ama millet ışığına aldanıp alıyor kalitesiz ürünleri.
Valla bro ilk defa arcticin montajına kolay diyen birini gördüm :) Kablosunun kalınlığı, ürünün ağırlığı , esnememesi birçok sebepten dolayı montaj zor hele alan darsa daha bi zor. O pul sanki amd lerde takılmıyor anımsayamadım . Ben de pompa tasarımını çok beğeniyorum. ARGB olan versyon da çok şık zaten . Son cümlene katılıyorum.
 
Top Bottom