Neler Yeni

İphone 15 Pro Max Vs Xiaomi 14 Ultra

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Yusuf Kaplan
İki telefon fiyatı da karşılayabilecek durumdayı. Buldugum fiyat iphone 5-8k daha pahalıya gelıyor. Sizce Özellik olarak ve Kamera olarak hangisi alınmalıdır? Hiç iphone kullanmadım hayatımda. Alışma süreci nasıl olur? Androidden ios geçiş zorlar mı fazla?

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Yusuf Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
iphonedan şaşma dostum, iosa da alışırsın
Olabilir ama neden iPhone seçeyim ben. Xiaomi den ne artısı var. Veya tam tersi olarak Xiaomi nin iPhone dan artısı ne onu merak ediyorum. Bu şekilde cevaplar gelirse sevinirim

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Yusuf Kaplan
Hiç bir Android cihazın 30K üzerini hak ettiğini düşünmüyorum. Madem tepe seviye cihaz alınacak, en azından değer kaybını önlemek için bile iPhone alınmalı.
Bu mantıklı bır bakıs acısı. Ve genelde de 30+verıyorsan iphone al hıc yoktan 1-2 sonra satacagın fıyat belli olur denıyor. Haklılık ppayı cok. Android 3 ay kullansan piyasası çöp oluyor. Özellik olarak iphonelar ıcın 60hz elestırısı cok var. Sizce bu ne kadar etkılı? Mesela elimde olan cıhaz 120hz destekliyor ama fark hissetmesi zor.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,551
İsim
ismail
Al satçı değilseniz değer kaybı gibi bir mevzuyu düşünmenize gerek yok. İkiside güzel telefon s24u da önerilir.

xberke

80+
Hiç bir Android cihazın 30K üzerini hak ettiğini düşünmüyorum. Madem tepe seviye cihaz alınacak, en azından değer kaybını önlemek için bile iPhone alınmalı.
İşletim sistemi ne alaka şimdi sırf iphone diye iphone 13 35 bin civarı, S24 ultra dan daha mı fazla hak ediyor fiyatını. Globalde düz S24 iphone 15 den pahalı iken ülkemizde iphone 13 den ucuzken neden iphone alsın ki? Sebebi özel fiyatlandırma tabii ki. Samsung Tr ye özel düsük kurdan getiriyor üst segmette.
Kendim yd kayıtlı iphone 14 sahibiyim apple düsmanı değilim ama ülkemizde almak saçmalık, değer kaybı konusuna geleceksek ikisi de kaybediyor birine daha fazla veriyorsun aynı güçte modele en az 15 bin fazla ödüyorsun tabii ki fiyatı daha fazla koruyacak ama eskiyen bir şey üstüne banka faizi almıyorsun sonuçta.
İki telefon fiyatı da karşılayabilecek durumdayı. Buldugum fiyat iphone 5-8k daha pahalıya gelıyor. Sizce Özellik olarak ve Kamera olarak hangisi alınmalıdır? Hiç iphone kullanmadım hayatımda. Alışma süreci nasıl olur? Androidden ios geçiş zorlar mı fazla?
Kamera istiyorsan S24 ultra daha iyi veya iphone 16 serisi çıkmasına pek bir şey kalmadı ona yönel illa ki apple alackasan.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Yusuf Kaplan
Al satçı değilseniz değer kaybı gibi bir mevzuyu düşünmenize gerek yok. İkiside güzel telefon s24u da önerilir.
Al sat değil işim. Ama 2 sene sonra elimden çıkartırım. Uzun süre bir telefona bağlı kalmıyorum genelde. Bu yüzden 2 sene 70 e aldığım telefonu 50 ye bırakmak falan koyar. Fiyatlar tamamen sallamasyon. O yüzden 2 seneki değeri de önemli olur. Değer kaybı elbet olacak ama minimum olsun diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşletim sistemi ne alaka şimdi sırf iphone diye iphone 13 35 bin civarı, S24 ultra dan daha mı fazla hak ediyor fiyatını. Globalde düz S24 iphone 15 den pahalı iken ülkemizde iphone 13 den ucuzken neden iphone alsın ki? Sebebi özel fiyatlandırma tabii ki. Samsung Tr ye özel düsük kurdan getiriyor üst segmette.
Kendim yd kayıtlı iphone 14 sahibiyim apple düsmanı değilim ama ülkemizde almak saçmalık, değer kaybı konusuna geleceksek ikisi de kaybediyor birine daha fazla veriyorsun aynı güçte modele en az 15 bin fazla ödüyorsun tabii ki fiyatı daha fazla koruyacak ama eskiyen bir şey üstüne banka faizi almıyorsun sonuçta.

Kamera istiyorsan S24 ultra daha iyi veya iphone 16 serisi çıkmasına pek bir şey kalmadı ona yönel illa ki apple alackasan.
Samsung girmek istemiyorum. Aklımda olan 2 telefon bu. Yorumun için teşekkür ederim. Fiyat olarak bir cekincem yok. Ama bu fiyata çıkmışken aklımda acaba hangisi bu fiyata değer diye düşünüyorum. Aklımda ilk başta Xiaomi vardı. Aslında hâlen onu alacağım galiba. Ama iPhone için de sormak istedim. Kullanmadığım bir telefona önyargı ile yaklaşmamak için.

Ve eklemeyi unutmuşum. Bekleyecek durumum yok şahsen. 1-2 aya halledeceğim ve 2 sene falan telefon al sat işinden çekilmek istiyorum kendimce.

xberke

80+
Samsung girmek istemiyorum. Aklımda olan 2 telefon bu. Yorumun için teşekkür ederim. Fiyat olarak bir cekincem yok. Ama bu fiyata çıkmışken aklımda acaba hangisi bu fiyata değer diye düşünüyorum. Aklımda ilk başta Xiaomi vardı. Aslında hâlen onu alacağım galiba. Ama iPhone için de sormak istedim. Kullanmadığım bir telefona önyargı ile yaklaşmamak için.

Ve eklemeyi unutmuşum. Bekleyecek durumum yok şahsen. 1-2 aya halledeceğim ve 2 sene falan telefon al sat işinden çekilmek istiyorum kendimce.

Bu telefonu da incelemenizi öneririm hocam.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,548
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Android candır. Ama maalesef ikinci elde değer kaybı çok fazla. Benim tavsiyem s23u, s24u ve yukarıda ki honor magic 6pro. En iyi kamerali teli istersen honor magic 6 pro. Fiyatı ikinci elde çok düşmesin dersen Samsung.

ZodiacArs01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Yusuf Kaplan
ben yurtdışı 15 pro max kullanıyorum gayet memnunum ios en iyisi
Kaça aldın ve önceki telefonun android ise ne gibi artıları oldu sana?

Android candır. Ama maalesef ikinci elde değer kaybı çok fazla. Benim tavsiyem s23u, s24u ve yukarıda ki honor magic 6pro. En iyi kamerali teli istersen honor magic 6 pro. Fiyatı ikinci elde çok düşmesin dersen Samsung.
Maalesef alacağım yerde 2 telefon var ve attığınız diğer telefonlar yok. Ve ben bu iki telefon dışında bir telefon düşünmüyorum. Bu iki telefon arasında+ veya - ler hakkında yorumlar bekliyorum

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
757
İsim
Sercan SAYİT
Gençler başlıkta iki cihaz modeli verilmiş ona göre değerlendirme yapıp mesaj yazdık o yüzden araya başka cihazları ve fiyatları koyup tartışma çıkartmanın manası yok. Zaten konu sahibi de söylemiş 75K TL verip aldığım cihazı iki sene sonra 50K TL'den satmak koyar diye ki Mi 14 Ultra modeli iki sene sonra 50K bile etmez.

Top Bottom