Neler Yeni

🟠AVRUPA OTOMOTİV DEVLERİ ZOR GÜNLER YAŞIYOR!

Merdocum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mert YILDIRIM
İlgilendiği Kategoriler
Genel
TOGG için yerli denildi mutlu olduk fakat alman arabaları ile aynı paraya satılıyor.
Milli denildiginde yurt dışından aldıklarından ucuz olması gerekir benim bildiğim kadarıyla.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
974
İsim
Asil
TOGG için yerli denildi mutlu olduk fakat alman arabaları ile aynı paraya satılıyor.
Milli denildiginde yurt dışından aldıklarından ucuz olması gerekir benim bildiğim kadarıyla.
Bende yukarıda bundan bahsettim, arkadaş eleştiri kabullenmek yerine pofpofluyor TOGG’u. Gelişmesi için eleştiri alması gerek.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
En büyük hatası “Türk Malı” olan aracı Türk halkına Avrupa fiyatından sunmaları. Madem yerli malı, bize o fiyattan verin ki “yerli malı” kelimesinin bizede faydası olsun, sadece lafta kalmasın. Ayrıca eğer önce Türkiye’de yayılmak isteniyorsa basit bir analiz ile Türk halkının ezici bir çoğunlukla benzinli ve dizel araçlar kullandığı sonucuna ulaşılabilir. Genel olarakta Türk halkı daha geleneksel bir kafa yapısına sahip olduğu için elektrikli araç kullanmaya başlaması çok zaman alacak. Bu arada lafım Türk halkına değil bende elektrikli araç alma taraftarı bir kişi değilim. Aracın popüler olması için önce Türk halkına hitap etmesi gerek. Hem benzer fiyatlarda (Amerika Malı Olmasına Rağmen) daha güven veren Tesla varken elektrikli araç piyasasında güven kazanmak zor. Sonuçta karşında elektrikli araç ile yeni yeni tanışan bir toplum ve dünyanın en köklü elektrikli araç firması var.
Bende onu diyorum hocam ztn fabrikası büyütülüp daha uyguna sunulması lazım teşvik etmeleri lazım insanları yabancı bir şirket sokmak yerine eğer TOGG un gelişmesini istiyorlar ise yoksa bende elektrikli araç almam ztn Tesla bile olsa

Merdocum

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mert YILDIRIM
İlgilendiği Kategoriler
Genel
Bende yukarıda bundan bahsettim, arkadaş eleştiri kabullenmek yerine pofpofluyor TOGG’u. Gelişmesi için eleştiri alması gerek.
Aynı anda yazmışız içimizden geçenleri.
Olumlu veya olumsuz eleştiriler olmazsa gelişim de olmaz bence.
Bazı gerçeklerin üzerini kapatarak gelişme olmaz.

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,688
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
alman arabalari da, cin arabalari da bi halta yaramaz. biri dandik otekinin ise motoru surekli ariza veriyor. keske benzin fiyatlari dusuk olsaydi da amerikan arabalarina binseydik. yakiti su gibi tuketmesi disinda hicbir sorun yok.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
974
İsim
Asil
Bende onu diyorum hocam ztn fabrikası büyütülüp daha uyguna sunulması lazım teşvik etmeleri lazım insanları yabancı bir şirket sokmak yerine eğer TOGG un gelişmesini istiyorlar ise yoksa bende elektrikli araç almam ztn Tesla bile olsa
Global bir firmanın ülkemizde fabrika açması çok iyi bir şey. Diğer firmalarda gelip fabrika açsa hem işsizlik için iyi hem ülkemize döviz girmesi açısından iyi. TOGG’a destek verilmesin demiyorum, TOGG’a destek vermek için önümüzdeki fırsatı tepmeyelim diyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı anda yazmışız içimizden geçenleri.
Olumlu veya olumsuz eleştiriler olmazsa gelişim de olmaz bence.
Bazı gerçeklerin üzerini kapatarak gelişme olmaz.
Tamamiyle katılıyorum.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
dostum başka organınla okuyup algılama yazdıklarımı nerde pof pofladım hataları olur diyorum yabancı şirketi sokmak yerine diyorum togg Fabrikası açıp geliştirilip fiyatı uygunlaşıp insanları teşvik etmeliler diyorum işi siyasete kaçırmaya çalışıyorsun pofpof luyor diyerek boş yapma adam akıllı oku hemen '' Oylo Doyorok bofbofloyor '' deme düzgün oku algıla ondan sonra tartışalım siyaset konuşmuyoruz kendi üretimimiz olan araç hakkında konuşuyoruz. bilinmedik bir şeyde olur böyle şeyler diyorum boş muhabbete götürüyorsun olayı

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
tugay t
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Discord
Zippo#2401
Omoda 5'im var en full paket 1-2 sene ne olur bilmiyorum trim sesi mi artar motoru elime mi alırım belli olmaz ama fanboyluğa gerek yok bu fiyata bu dolulukta bir araç yok piyasada insanlar o yüzden tercih ediyor. Zaten kredim önümüzde ki sene bitiyor satıp Bmw veya DS 7 alacağım.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
Omoda 5'im var en full paket 1-2 sene ne olur bilmiyorum trim sesi mi artar motoru elime mi alırım belli olmaz ama fanboyluğa gerek yok bu fiyata bu dolulukta bir araç yok piyasada insanlar o yüzden tercih ediyor. Zaten kredim önümüzde ki sene bitiyor satıp Bmw veya DS 7 alacağım.
ds 7 güzel araç ya yeni sedanları hb kasaları var manyak tasarım yapmış adamlar

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
974
İsim
Asil
dostum başka organınla okuyup algılama yazdıklarımı nerde pof pofladım hataları olur diyorum yabancı şirketi sokmak yerine diyorum togg Fabrikası açıp geliştirilip fiyatı uygunlaşıp insanları teşvik etmeliler diyorum işi siyasete kaçırmaya çalışıyorsun pofpof luyor diyerek boş yapma adam akıllı oku hemen '' Oylo Doyorok bofbofloyor '' deme düzgün oku algıla ondan sonra tartışalım siyaset konuşmuyoruz kendi üretimimiz olan araç hakkında konuşuyoruz. bilinmedik bir şeyde olur böyle şeyler diyorum boş muhabbete götürüyorsun olayı
Çokta uzatmayacağım yanlış anlaşılma olmuş diyelim. Dediğim gibi TOGG için global fırsatlar kaçmasın diyorum. Bende isterim yerli aracımız globale yayılsın ancak sadece bunun için yanlış bir politika izleniyor dedim. Söylediklerim sana yanlış gelmiş olabilir.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,179
İsim
Volkan
Çokta uzatmayacağım yanlış anlaşılma olmuş diyelim. Dediğim gibi TOGG için global fırsatlar kaçmasın diyorum. Bende isterim yerli aracımız globale yayılsın ancak sadece bunun için yanlış bir politika izleniyor dedim. Söylediklerim sana yanlış gelmiş olabilir.
pof pofuyorsun dediğin için yazmak istedim hocam aslında aynı şeyi savunuyoruz ztn iş pofpoflama olunca siyasete kaçıyor biraz malum seçmenden dolayı o yüzden yoksa bende TOGG alıp binmem bu fiyatlara ilk kez bir araç yapıyrosun Alman Amerikan elektrikli araçlarıyla senin fiyatların kapışamaz kapışmamalı kardeşim örn; mg kardeşim bu adam 1.2 m ye satıyorsa senin 900 e satman lazım ki halkın tercih etsin sanda geliştirecek bütçe çıksın sonrasında fiyatı yükseltirsin ztn oda abartılı olmaz 1m olur misal her türlü avantaj olması lazım fiyatta ne olursa olsun

Dejour

80+ Bronze
Alman araçlarının platformlarının kaç yıllık tecrübenin eseri olduğunu anlatmaya gerek yokT. MQB Platformu ise en ünlüsüdür. Alman Üreticilerinin 30-40 yılda ettiği tecrübeyi Çinliler 10 yılda ettiyse platformlarının ne derecede olduğunu zaman gösterecek.

alman arabalari da, cin arabalari da bi halta yaramaz. biri dandik otekinin ise motoru surekli ariza veriyor. keske benzin fiyatlari dusuk olsaydi da amerikan arabalarina binseydik. yakiti su gibi tuketmesi disinda hicbir sorun yok.
1.4 TSİ Jetta (6.yılımız) kullandık 2014 model hala bizde , hiçbir sorun çıkmadı ?
Gidipte bakımsız araç alırsanız tabiiki çıkar.
Özellikle TDI Motorların ömrü gayet uzun oluyor.

MonteCapz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
974
İsim
Asil
pof pofuyorsun dediğin için yazmak istedim hocam aslında aynı şeyi savunuyoruz ztn iş pofpoflama olunca siyasete kaçıyor biraz malum seçmenden dolayı o yüzden yoksa bende TOGG alıp binmem bu fiyatlara ilk kez bir araç yapıyrosun Alman Amerikan elektrikli araçlarıyla senin fiyatların kapışamaz kapışmamalı kardeşim örn; mg kardeşim bu adam 1.2 m ye satıyorsa senin 900 e satman lazım ki halkın tercih etsin sanda geliştirecek bütçe çıksın sonrasında fiyatı yükseltirsin ztn oda abartılı olmaz 1m olur misal her türlü avantaj olması lazım fiyatta ne olursa olsun
Bende ilk başta malum tarafta olduğunu, “Adamlar yapmış ya, Türk malı, çok iyi “ diyen kişiler gibi olduğunu düşündüm. Bu sebeple pofpof ladığını düşündüm yani. Yoksa senin dediğini söyledim bende. Haklısın yani.

Alman araçlarının platformlarının kaç yıllık tecrübenin eseri olduğunu anlatmaya gerek yokT. MQB Platformu ise en ünlüsüdür. Alman Üreticilerinin 30-40 yılda ettiği tecrübeyi Çinliler 10 yılda ettiyse platformlarının ne derecede olduğunu zaman gösterecek.

1.4 TSİ Jetta (6.yılımız) kullandık 2014 model hala bizde , hiçbir sorun çıkmadı ?
Gidipte bakımsız araç alırsanız tabiiki çıkar.
Özellikle TDI Motorların ömrü gayet uzun oluyor.
Bencede almanda eleştirilebilecek tek şey DSG dir onuda son bir kaç yılda baya geliştirdiler. Almanlar çok sağlam.

Son düzenleme:
Top Bottom