SAGE
80+
Ne alaka? Siz darbeyi ne zannediyorsunuz ?
Ne alaka? Siz darbeyi ne zannediyorsunuz ?
Siyasilerin kendini bilmez ve çıkarcı davranışları, adam gibi bir muhalefet olmaması, her yerde tarikatların olması, ülkenin azınlıklar - mülteciler ile doldurulması, sokakların suçlularla dolu olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının artık üçüncü sınıf muamele görmesi, işsiz mezunlar yetiştiren bir eğitim sistemi... Bunların nasıl çözüleceğini ben bilmem, bilsem burada olmazdım. Senin için bu saydıklarım yeterli mi?Ne alaka? Siz darbeyi ne zannediyorsunuz ?
Ekonomi, tarikatlar, eğitim sistemi falan şu son aylarda yaşadığımız şeylerin yanında daha basit kaçıyor. Yargıyı bitirdiler, sürekli darbe anayasası darbe anayasası diyorlarda değiştire değiştire içinden geçtiler zaten, ve sosyal çürüme yani. Akp'nin balonu en büyük şimdi patladı.Siyasilerin kendini bilmez ve çıkarcı davranışları, adam gibi bir muhalefet olmaması, her yerde tarikatların olması, ülkenin azınlıklar - mülteciler ile doldurulması, sokakların suçlularla dolu olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının artık üçüncü sınıf muamele görmesi, işsiz mezunlar yetiştiren bir eğitim sistemi... Bunların nasıl çözüleceğini ben bilmem, bilsem burada olmazdım. Senin için bu saydıklarım yeterli mi?
Onlara kalsa ülkenin bu durumda olmasının sebebi 1938'de ölen Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk. Bu saldırıyı yontup biçip kendileri için kullanırlar benden demesi. Devlette şahıslar önemli değildir çıkarlar önemlidir. Bunu en büyük örneği 15 temmuz darbe girişimidir.Çocukluktan beri şöyle güçlü böyle ceza verir diye gözümüzde büyüttüğümüz devletin ne kadar etkisiz olduğunu görmek hem ilginç hem de acı verici gelmiyor mu sizlere? Senin başkentinde iki tane soysuz tam teçhizat nasıl gezip insanlarını öldürebiliyor? Eylülden beri cehennemi yaşıyoruz tam manasıyla. 90'lardan kötü bir dönem, tecavüzcüyü saldılar sonra tweetler gelince dalga geçer gibi tekrar yakaladılar. İkbal olayı... sonra panel olayları, devletin 14 15 yaşındaki ergenlere laf geçirememesi, sonra bunları twitter inisiyatifiyle tutuklayıp bazılarına dalga geçer gibi ev hapsi vermesiyle bazılarını da serbest bırakması, ama aynı zamanda discordu kapaması. Kendi bebeklerimizi koruyamamamız, PKK'dan hapse girmiş şerefsizin doktor olabilmesi ve paradan da öte adeta soykırım yapmaları... Bu arada Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diyenler görevden alınmışken bu faciayla sonuçlanacak pkk'lı adam doktor oldu. En son da öcalan meclise. Ne diyebilirim ki? Bir de bunlar olurken adeta aklımızla dalga geçer gibi siyasal islamcıların ''demek ki laik kemalist rejim başarılı değil' lafları, insanların katile olan masum nefretini suistimal edip idam bir tek şeriatla olabilecek bir şeymiş gibi algı oluşturmaları ve bütün bunlar olurken 20 yıllık iktidarları yokmuş gibi gamsız gamsız suçu 86 yıl önce vefat etmiş adama atmaları. Narin bebeğin ölmesi, Dilan Polat'ın salınmasını geçiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ekonomi, tarikatlar, eğitim sistemi falan şu son aylarda yaşadığımız şeylerin yanında daha basit kaçıyor. Yargıyı bitirdiler, sürekli darbe anayasası darbe anayasası diyorlarda değiştire değiştire içinden geçtiler zaten, ve sosyal çürüme yani. Akp'nin balonu en büyük şimdi patladı.
Çok alakası var.Terörist başını adam yerine koyup TBMM de konuşturmak istiyenler hükümet ve muhalefet.Bunlari göreceğime ülkeyi asker yönetsin daha iyi. Militarist değilim ama bizim siyasetçilerin bir çoğunun içi bomboşNe alaka? Siz darbeyi ne zannediyorsunuz ?
Bahçelinin dünkü açıklamasının manidar olduğunu düşünüyorum.Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ın Ankara Kahramankazan`da ki Tesislerine bombalı saldırı düzenlendiği ve çatışma çıktığı iddia ediliyor !
Güncelleme : İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıyı doğruladı , şehit ve yaralıların olduğu açıklandı.
ÖNEMLİ : Son haberlere göre içeride çatışmalar hala devam ediyor , rehine şüphesi bulunmakta , yeni bir saldırı daha olma ihtimali değerlendiriliyor. Personel sığınaklara indirildi. (Rehine olmadığı İçişleri Bakanlığı tarafından doğrulandı.)
#SON DAKİKA : Olaylarla ilgili yayın yasağı getirildi.
#SON DAKİKA : İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bölgeye gitti , helikopterler tesis üzerinde uçmaya devam ediyor , personeli çıkarmak ve yaralıları sevketmek için içeriye Otobüsler ve Ambulanslar girdi. Teröristlerin üzerinden çıkan eşyalar diye bazı paylaşımlar yapılıyor ama kesinliği belli değil.
#SON DAKİKA : İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 4 Şehit ve 14 Yaralı olduğunu açıkladı.
SON BİLGİLENDİRME : An itibariyle bant daraltma uygulaması yapılmaya başlandı , yayın yasağı olduğu için bu yazıyı daha fazla düzenlemeyeceğim. Yasak kapsamına girmeyen güncel teyitli bilgiler olursa aşağıda mesajlara eklemeye devam edeceğim.
Alıntıyı görüntüle
Çıkan yeni görüntülere göre saldırıyı yapan teröristlerin uzun namlulu silahlar kullandıkları ve tehçizatlı oldukları görülüyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
https://x.com/bpthaber/status/1849082879264854074
Çokta bir şey düşünebilecek durumda olduğunu sanmıyorum. Ciddiye alınabilecek biri değil gözümde. İsrail konusunda , onların cürmü nedir ki bize meydan okuyacak , Filistin ve Lübnan gibi çaresiz kalmış bir devlet değiliz. Güçlü bir ordumuz var. Keza bunu da göze alacaklarını sanmıyorum. Bize gelene kadar güneyde Esad var Irak var , bir sürü Hizbullah türevi örgüt var. Hizbullah ın gerilla savaşında Hamas a göre çok daha becerikli olduğunu düşünüyorum. Şayet İsrail in o kadar büyük bir bölgeyi de kontrol edebilecek nüfusu yok. Bu sebeple o safsatadan ibaret haritalara itibar etmemek gerek. İsrail saldırgan tavırlarını iç politika da kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar , bu kandırmacaya gelmeyiniz. Anayasa tartışmalarının olduğu bugünlerde İsrail olaylarını bu doğrultuda kendi çıkarları için kullanmalarına müsaade etmeyin arkadaşlar , çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Geri dönülemez sonuçlar olmasın istiyorsak mevcudiyeti korumalıyız. Unutmayın bu siyasetçiler elbet bir gün gidecek.Bahçelinin dünkü açıklamasının manidar olduğunu düşünüyorum.
İsrail, amerika destekli irana saldırırsa ve bölgeyi parçalarlarsa 2-3 milyondan fazla pkk destekçisi kürt var bunlar pkk'ya katılabilir. Daha da ileriye gidilirse bölgede büyük kürdistan kurulabilir. Daha da ilerisi vaad edilmiş topraklar zaten.Yüce türk devleti bunu istemeyecek kadar akıllıdır.
Bahçeli ise öcalan meclise gelsin diyerek amerikanın pkk üstünde ki etkisini azaltıp kürtleri göğsünde yumuşatmak istiyor olabilir. keza mhp ve akp'de bu açıklamaya katılır durumda hareket ettiler. CHP ise benzer açıklama yaparak kürtlere devlet vereceğiz dedi ( devlette yaşama hakkı )
Şahsi düşüncem büyük bir savaş kapıda olabilir ve bu savaş bizi vurabilir. Bölgeyi pkk ypg gibi unsurlardan türkiye'nin temizlemesi gerekiyor.
MHP AKP CHP gibi partiler de bu şekilde açıklama yaparak böyle muhteşem derecede oy kaybetmeyi göze aldılar ise arka planda çok farklı şeyler dönüyor olabilir. Hele ki Bahçeli böyle bir açıklama yaptı ise arkasında çok farklı olaylar konular aramak gerekiyor.
Dünkü açıklamadan sonra pkk rahatsız olmuş olacak ki bugün bu saldırı yapıldı.
Ben konuyu farklı açıdan yorumlamak istedim. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum.
Olayı çok romantize ediyorsun bence. Mesele israil değil. Amerika. İsrailin arkasında duran Amerika. Kusura bakma da Amerika gibi bir dev varken israilin arkasında bu iki devletin cürmü ne ki demek doğru olmaz realist yaklaşmak gerekir bu tarz konulara. Pembe gözlükle bakmak fayda getirmez.Doğuda bir kürt devleti ayak sesleri geliyor. Türk devlet aklı bunu engellemek için bazen cılız bazen de büyük ve etkili hamleler yapıyor. Meselenin şahsen siyaset üstü bir mesele olduğunu düşünüyorum fakat siyasilerin tutumlarının da yanlış olduğunu düşünüyorum.Çokta bir şey düşünebilecek durumda olduğunu sanmıyorum. Ciddiye alınabilecek biri değil gözümde. İsrail konusunda , onların cürmü nedir ki bize meydan okuyacak , Filistin ve Lübnan gibi çaresiz kalmış bir devlet değiliz. Hamdolsun çok güçlü bir ordumuz var. Keza bunu da göze alacaklarını sanmıyorum. Bize gelene kadar güneyde Esad var Irak var , bir sürü Hizbullah türevi örgüt var. Hizbullah ın gerilla savaşında Hamas a göre çok daha becerikli olduğunu düşünüyorum. Şayet İsrail in o kadar büyük bir bölgeyi de kontrol edebilecek nüfusu yok. Bu sebeple o safsatadan ibaret haritalara itibar etmemek gerek. İsrail saldırgan tavırlarını iç politika da kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar , bu kandırmacaya gelmeyiniz. Düne kadar ip atanlar bugün İsrail saldıracak diyip üstüne terörist başı mecliste konuşsun silah bıraksınlar diyorsa ben orada çıkar ilişkisi sezerim. Anayasa tartışmalarının olduğu bugünlerde İsrail olaylarını bu doğrultuda kendi çıkarları için kullanmalarına müsaade etmeyin arkadaşlar , çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Geri dönülemez sonuçlar olmasın istiyorsak mevcudiyeti korumalıyız. Unutmayın bu siyasetçiler elbet bir gün gidecek , bu ülkeyi gelecekte biz gençler yöneteceğiz. Aramızdan Savcı çıkacak , Siyasetçi çıkacak , Asker çıkacak , Gazeteci çıkacak , İletişimci çıkacak , Avukat çıkacak . Pişman olacağımız şeyler yapmamalıyız.