Neler Yeni

❌İndirim Bitti! 300 TL (iptal gelebilir) Havit PJ215 Pro Smart Projeksiyon Cihazı Android TV 9.0

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Piyasası 5000 tl olan bir ürünü 300 tl ye aldıysanız ve iptal edildiyse THH' de kazansanız dahi Tüketici Mahkemesinde kaybedersiniz. Ve karşı taraf avukat ücretini AAÜT'ne göre ödersiniz. Ayrıca mahkeme masrafları da size kalır. Burada TBK. 30.maddeye göre karar verilir. Madde 30 - Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz.

Son düzenleme:

Amd34

80+ Silver
Piyasası 5000 tl olan bir ürünü 300 tl ye aldıysanız ve iptal edildiyse THH' de kazansanız dahi Ticaret Mahkemesinde kaybedersiniz. Ve karşı taraf avukat ücretini AAÜT'ne göre ödersiniz. Ayrıca mahkeme masrafları da size kalır. Burada TBK. 30.maddeye göre karar verilir. Madde 30 - Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz.
Evet biri bunu yaşamıştı daha beterini yapsınlar kat kat fazlasını ödetsinler bence başvuran herşeyi hak ediyor :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
BEKİR ALTIN
Evet biri bunu yaşamıştı daha beterini yapsınlar kat kat fazlasını ödetsinler bence başvuran herşeyi hak ediyor :)
Fiyat hatası deseler tamam. Ürün bozuk demek başka fiyatdan dolayı diyorum. Yok bozuk diye gondereniyoruz diyorlar. Ürun de fiyat neyse onu göndermekle dorumluyuz diyorlar sözde müşteri temsilcisinin yalancısıyım 😅

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Fiyat hatası deseler tamam. Ürün bozuk demek başka fiyatdan dolayı diyorum. Yok bozuk diye gondereniyoruz diyorlar. Ürun de fiyat neyse onu göndermekle dorumluyuz diyorlar sözde müşteri temsilcisinin yalancısıyım 😅
Hayatın doğal akışına göre o ürünün 300 tl olamayacağı açık olduğundan, bu konuda iptal gerekçesinden bağımsız olarak, satın alan ve ya tutarsa diyen tüketici, haksız kazanç elde etmeye çalışarak satıcıyı zarara uğratma niyetindedir. Hukuken de hakkaniyet açısından da satıcının iptali doğrudur.

fe9.jpg

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Sinan
Piyasası 5000 tl olan bir ürünü 300 tl ye aldıysanız ve iptal edildiyse THH' de kazansanız dahi Ticaret Mahkemesinde kaybedersiniz. Ve karşı taraf avukat ücretini AAÜT'ne göre ödersiniz. Ayrıca mahkeme masrafları da size kalır. Burada TBK. 30.maddeye göre karar verilir. Madde 30 - Sözleşme kurulurken esaslı yanılmaya düşen taraf, sözleşme ile bağlı olmaz.
Ürünün iptal sebebi fiyat hatası değil. Aynısı yeni başıma geldi bunların yeni numarası bu. Ürün kırık diye kargo kabul etmedi diyorlar ama yenisini gönderin dediğinde kampanyalı ürün bitti diyorlar.
Sence senin yazdığın kadar basit olsaydı böyle saçma olayların peşine düşerlermiydi ?
Hb den 300 tl ye aldığım 1300 tl civarı fiyatlı kulaklık için thh beni haklı buldu gönderdiler. Spigen olayında insanlara mesajlar attılar aradılar geri çekin diye.
Bence kargoda hasar deyip iptal edilenler başvursun bir şansınız var.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Ürünün iptal sebebi fiyat hatası değil. Aynısı yeni başıma geldi bunların yeni numarası bu. Ürün kırık diye kargo kabul etmedi diyorlar ama yenisini gönderin dediğinde kampanyalı ürün bitti diyorlar.
Sence senin yazdığın kadar basit olsaydı böyle saçma olayların peşine düşerlermiydi ?
Hb den 300 tl ye aldığım 1300 tl civarı fiyatlı kulaklık için thh beni haklı buldu gönderdiler. Spigen olayında insanlara mesajlar attılar aradılar geri çekin diye.
Bence kargoda hasar deyip iptal edilenler başvursun bir şansınız var.
Müşteri temsilcisinin ne dediği değil resmi iptal mailinde ne yazdığı önemli. Fiyat hatası bildirimi gelmişse konu bu bağlamda değerlendirilir. Eğer başka bir şey gerekçe gösterildiyse şansınızı deneseniz bile çıkacak sorun esaslı yanılma içeren fiyattan değil normal fiyattan ürünün temini yönünde olacaktır. Yani iptal gerekçesiyle THH'de kazanan olsa bile Tüketici Mahkemesi bu kararı bozar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
BEKİR ALTIN
Mouse klavye seti aldım iade ürünü göndermişler. Üründe mouse un alıcısı yok, Mouse içinde pil unutulmuş akmış küf olmuş beyaz. Müşteri hizmetleri ariyom değişim diyorlar. Başka müşteri hizmetleri değişim olmaz iade edin diyor. Çalışanların ne dediğinden haberi yok. 2 3 kuruş için değmez boş işler bana göre

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin
Müşteri temsilcisinin ne dediği değil resmi iptal mailinde ne yazdığı önemli. Fiyat hatası bildirimi gelmişse konu bu bağlamda değerlendirilir. Eğer başka bir şey gerekçe gösterildiyse şansınızı deneseniz bile çıkacak sorun esaslı yanılma içeren fiyattan değil normal fiyattan ürünün temini yönünde olacaktır. Yani iptal gerekçesiyle THH'de kazanan olsa bile Tüketici Mahkemesi bu kararı bozar.
İptal mailinde sistemsel hata diyor. Sistemsel hatadan kaynaklı yanlış fiyat falan demiyor. Gelen SMS'te de sistemsel sorun nedeniyle iptal edilmiştir diyor. Fiyat hatalıydı diye savunma yollayamazlar yani. Fiyat hatalı diye iptal etmeleri gerekirdi o zaman.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
İptal mailinde sistemsel hata diyor. Sistemsel hatadan kaynaklı yanlış fiyat falan demiyor. Gelen SMS'te de sistemsel sorun nedeniyle iptal edilmiştir diyor. Fiyat hatalıydı diye savunma yollayamazlar yani. Fiyat hatalı diye iptal etmeleri gerekirdi o zamaİn.
İstiyorsanız deneyin o zaman, sonucu paylaşırsınız.

volki24

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Volkan Günaçtı
İstiyorsanız deneyin o zaman, sonucu paylaşırsınız.
Konuya ithafen yazıyorum aynı durum başıma geldi dedim ya 1000tllik kılıfı 110tlden satıyordu sipariş verdim sipariş iptal edilip mail geldi başvuru yaptım 5-6 ay sonra 110tlden ürünü göndermek zorunda kaldılar benim durumu neden bozmadılar ?
Öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın

Top Bottom