Neler Yeni

❌İndirim Bitti! 300 TL (iptal gelebilir) Havit PJ215 Pro Smart Projeksiyon Cihazı Android TV 9.0

forxeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
murat
thh çok absürt miktarda indirim olmadığı sürece seni haklı buluyor diye biliyorum. ama bu üründe indirim miktarı çok fazla o yüzden firmayı haklı bulabilir. 5'ten 3-4'e düşse haklı olabilirsin ama 5'ten 300 liraya düşmesi fiyat hatası olma ihtimalini çok arttırıyor

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin
thh çok absürt miktarda indirim olmadığı sürece seni haklı buluyor diye biliyorum. ama bu üründe indirim miktarı çok fazla o yüzden firmayı haklı bulabilir. 5'ten 3-4'e düşse haklı olabilirsin ama 5'ten 300 liraya düşmesi fiyat hatası olma ihtimalini çok arttırıyor
Fiyat hatalı diyip iptal etseler thh haklı bulmaz da sistemsel sorun dedikleri için büyük ihtimalle thh haklı bulur.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Konuya ithafen yazıyorum aynı durum başıma geldi dedim ya 1000tllik kılıfı 110tlden satıyordu sipariş verdim sipariş iptal edilip mail geldi başvuru yaptım 5-6 ay sonra 110tlden ürünü göndermek zorunda kaldılar benim durumu neden bozmadılar ?
Öğrenmek için soruyorum yanlış anlamayın
Burada mesele şu ki, Tüketici Mahkemesi hakimini bırak, konu başlığında dahi kendimizi bile ikna edemeyeceğimiz bir fiyatlandırma, tüketici lehine haksız kazanım söz konusu. Fiyatı görünce iptal garanti algısını tüketici kendi beyan ediyor zaten. 1080p projektörün adaptörünü o fiyata alırsınız ancak. Dediğim gibi THH lehte karar verse bile 299 tl ye fhd projektör alınamaz. Aldığınız kılıfla bunu kıyaslamayın. Kılıfın ne olduğunu bilmiyorum ama gerçekten 1000TL lik bir kılıf olsa ve kılıf için de mahkeme yoluna gitseler ve satıcı taraf avukatı olsam vekaletimi ödemiş olurdunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fiyat hatalı diyip iptal etseler thh haklı bulmaz da sistemsel sorun dedikleri için büyük ihtimalle thh haklı bulur.
Sistemsel sorun fiyat hatasına neden olduğundan sistemsel sorun diyorlar. İkisinin arasında bir fark yok.

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin
Sistemsel sorun fiyat hatasına neden olduğundan sistemsel sorun diyorlar. İkisinin arasında bir fark yok.
Sistemsel sorundan kaynaklı fiyatlandırma hatası nedeniyle iptal ettik demiyorlar, sadece sistem hatası diyor. İkisi tamamen farklı şeyler.

A_TURAN_A

80+ Bronze
Oraya yazdığı fiyattan satış yapmak zorunda, fiyat hatası sistemsel hata vs fark etmez. Etikette yazan ürünü her türlü satmak zorunda, mesela bazı firmalar reklam amaçlı fiyatları bir anda düşürüp sonra fiyat yanlış yazılmış, sistem hatası vs diyip ücretsiz reklam yapmaya çalışıyorlar. Thh ye başvurursanız yüzde 90 kazanırsınız bence

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Oraya yazdığı fiyattan satış yapmak zorunda, fiyat hatası sistemsel hata vs fark etmez. Etikette yazan ürünü her türlü satmak zorunda, mesela bazı firmalar reklam amaçlı fiyatları bir anda düşürüp sonra fiyat yanlış yazılmış, sistem hatası vs diyip ücretsiz reklam yapmaya çalışıyorlar. Thh ye başvurursanız yüzde 90 kazanırsınız bence
Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve 6502'ye göre evet satmakla yükümlüdür ancak, TBK 30. maddeye göre "esaslı yanılma" söz konusu olduğundan bu sözleşme hükümsüzdür. Dolayısıyla 6502 ve yönetmeliğin üzerinden değerlendirileceği sözleşme zaten yok hükmündedir. İsteyen denesin tabi , ama madde açıktır ve satıcı mahkemeye gittiğinde tüketicinin kazanma ihtimali yok.

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin
Buna ek olarak unutmamak gerek ki konunun geri kalan sayfalarında birisi instagramda bunun reklamını attı. Sistemsel hata diyip instaya reklam koymak da saçma gayet. Reklamlar büyük ihtimalle otomatik ama ne olursa olsun, hata bizden kaynaklı değil.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Buna ek olarak unutmamak gerek ki konunun geri kalan sayfalarında birisi instagramda bunun reklamını attı. Sistemsel hata diyip instaya reklam koymak da saçma gayet. Reklamlar büyük ihtimalle otomatik ama ne olursa olsun, hata bizden kaynaklı değil.
Hata sizden kaynaklı değil, siz hatadan yararlanmaya çalışıyorsunuz. Satıcı esaslı yanılma ile piyasa fiyatının 20 katı düşük bir fiyattan etiketleme yapmış, hatasını fark edip o fiyatı düzeltmiş. Bu sırada satıcının zarara uğrayacağını bilmesine rağmen haksız fayda edinmenin cazibesiyle tüketiciler bu ürünü satın almış. İptal gerçekleştikten sonra hala bu tüketici bu malı o fiyattan almak için çabalıyorsa burada tüketicinin iyi niyeti veya hakkaniyet söz konusu değildir. İşte bu açıdan hata sizde değil, siz hatadan fayda sağlamaya çalışıyorsunuz. Kendinizi satıcı yerine koyarak empati yapabilirseniz belki hakkaniyetli bakabilirsiniz.

Palo DAYI 👑

80+ Gold
Taaaa başından belliydi iptal olacağı :) illa uğraşcaniz yani

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
844
İsim
SEFA KAYA
Ben şu philips kahve makinesi ve robot süpürge alanlardan kargolanan var mı onu merak ediyorum :D. Telegramda resimler dolaşıyor ama sahte gibi.

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
hocam ben bunu 1 kasımda görmüştüm ürün 949tl fiyattaydı 5dk da bitmiş ben yetişemeyenlerdenim. işin tuhaf kısmı tek hesaptan 5-10 adet alanlar nasıl kargo yaptılar iptal olmadı ? ben 2k monitör 4.299tl olan monitör almıştım hepsiburada yanlış fiyatlandırma diye iptal ediyorlar 20klık kahve makinası iptal etmeden göndermişlerse bu adamlar ne kazandı da 949tl den verdiler :)

Arclight

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Metin
Hata sizden kaynaklı değil, siz hatadan yararlanmaya çalışıyorsunuz. Satıcı esaslı yanılma ile piyasa fiyatının 20 katı düşük bir fiyattan etiketleme yapmış, hatasını fark edip o fiyatı düzeltmiş. Bu sırada satıcının zarara uğrayacağını bilmesine rağmen haksız fayda edinmenin cazibesiyle tüketiciler bu ürünü satın almış. İptal gerçekleştikten sonra hala bu tüketici bu malı o fiyattan almak için çabalıyorsa burada tüketicinin iyi niyeti veya hakkaniyet söz konusu değildir. İşte bu açıdan hata sizde değil, siz hatadan fayda sağlamaya çalışıyorsunuz. Kendinizi satıcı yerine koyarak empati yapabilirseniz belki hakkaniyetli bakabilirsiniz.
Ben değil de siz kendinizi Teknosa yerine koymuşsunuz onlar gibi savunma yapıyorsunuz bana. Normal bir vatandaş olarak ürünün piyasasını araştırmadan instagram üzerinde gördüğüm reklam üzerinden ürünü satın aldım diyelim. İptal olunca da şikayet ediyorum. Bu kadar basit. Sanki ürünü sizden alacakmışım gibi Teknosayı savunmanız çok saçma.

vesali85

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Vesalius
Ben değil de siz kendinizi Teknosa yerine koymuşsunuz onlar gibi savunma yapıyorsunuz bana. Normal bir vatandaş olarak ürünün piyasasını araştırmadan instagram üzerinde gördüğüm reklam üzerinden ürünü satın aldım diyelim. İptal olunca da şikayet ediyorum. Bu kadar basit. Sanki ürünü sizden alacakmışım gibi Teknosayı savunmanız çok saçma.
Yazdıklarımdan tüm anladığınız buysa boşuna yazmışım zaten, size iyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,609
Üyeler
160,860
Son üye
Sloven
Top Bottom