Neler Yeni

Kilo vermem çok yavaşladı

Deadpool

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Adil Canbulat
Merhaba arkadaşlar 103 kilodan 93 kiloya kadar düştüm bu zamanlar spor yapıyordum. Şimdi sporu bıraktım kalori açığı bırakmama ve günde 1000 kalorilik hareket etmeme rağmen kilo çok yavaş veriyorum ya da alıyorum. Metabolizma hızım çok mu yavaşladı ne önerirsiniz? Boy 174 kilo 93 Yaş 18

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,876
İsim
ege erdem demirelli
Hocam bende yaklasik 3-4 kilo verdikten sonra birden yavasladi anlayamadim ama devam edecegim.

aakif

80+ Bronze
Ödemi yaktıktan sonra yavaşlıyor diye biliyorum bir de kilo verdikce verme hızın yavaşlıyordu o yüzden 55 kilo kızlar 50 kiloya düşmek için 6 ay falan uğraşıyolar heralde.

FurkanIIy

80+ Bronze
Az hareket ediyorsan OMAD yap hocam.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Görkem çetinkaya
Merhaba arkadaşlar 103 kilodan 93 kiloya kadar düştüm bu zamanlar spor yapıyordum. Şimdi sporu bıraktım kalori açığı bırakmama ve günde 1000 kalorilik hareket etmeme rağmen kilo çok yavaş veriyorum ya da alıyorum. Metabolizma hızım çok mu yavaşladı ne önerirsiniz? Boy 174 kilo 93 Yaş 18
Oyle oluyor dostum zaman. Hizlaniyor ve ilk haftalardaki kadar hizli veremiyorsun. Nedeni ise ilk haftalarda su vs de cok yakiyorsun sonrasinda ise sadece yag karbonhidrst kaliyor.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,805
İsim
Ömer Fasd
Oncelikle 1000 kalori bir insan icin yeterli degil, kilo vermenin yavaslamasinin 2 sebebi var: Metabolizman uzun suredir 1000 kalori aldigin icin kendini "hayatta kalma" moduna almis denilebilir bu yuzden gunde normalde harcaman gerekenden cok az kalori harciyorsun, normalde 100 kilo bir insan 2500 kalori harcarken sen 1000 kalori harciyorsun gibi dusunebilirsin. Sporu biraktigin icin de fazladan yaktigin kaloriler de gitti bir antremanda -200/300 civari yakiyorsundur (sadece agirlik yaptigini varsayiyorum).

Hepsini duzeltmek icin oncelikle adam akilli bir diyet programi yap, Bol protein karbonhidrat ve saglikli yag alarak bir sure normal alman kalori miktarini al ki vucudun ve metabolizman toparlansin buradan hesaplayabilirsin. Daha sonra -400 kalori indirerek diyet yapmaya basla. Ayrica sporu asla birakma bu surecte kendini ac birakip sporsuz kilo verirsen skinny fat olursun. Kisacasi sporunu yap diyetini duzelt saglikli besinler tuket kendini ac birakma.

Son düzenleme:

yemre08

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Yunus Emre Tancan
Ben de temmuz ayından beridir diyet yapıyorum şu son 2 aydır spora da başladım 125'ten 104'e indim 4 ay gibi bir sürede. Şimdi ne yapsam 104'ün altını göremiyorum. Aldığın kaloriyi sağlam bir şekilde takip etmen lazım ve belli bir yerden sonra vücut kendini kapatıyor bir süre kadar. Bu noktada sabretmen lazım. 10 kg vermişsin ayrıca bazal metabolizma hızını tekrardan bir gözden geçir derim ben. Ağırsağlam'ın sitesinde yağ oranı hesaplama ve günlük kalori ihtiyacın var. Yağ oranını hesapladıktan sonra çıkan günlük kalori ihtiyacından 500 kalori aşağıda al ve kendini 1 hafta gözlemle. Kilo veriyorsan süper ancak vermiyorsan 100-200 kalori daha aşağıya düş. Sonraki hafta tekrardan bak, bu şekilde takip et. Ayrıca spordan kastın ağırlık + kardiyo ise mükemmel ancak yalnızca yürüyüş ya da bisiklet vb. ise tavsiyem kesinlikle ağırlık çalışmasına başlamandan yana. Ayrıca yağ kaybetmek 1-2 ayda gerçekleşebilecek bir durum değil eğer kayda değer fazla kiloların varsa. Çok daha uzun vadeli bir süreç. Sen sabretmeye bak eninde sonunda her şeyi düzgün yaptığın sürece gerisi geliyor zaten :)

Deadpool

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Adil Canbulat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oncelikle 1000 kalori bir insan icin yeterli degil, kilo vermenin yavaslamasinin 2 sebebi var: Metabolizman uzun suredir 1000 kalori aldigin icin kendini "hayatta kalma" moduna almis denilebilir bu yuzden gunde normalde harcaman gerekenden cok az kalori harciyorsun, normalde 100 kilo bir insan 2500 kalori harcarken sen 1000 kalori harciyorsun gibi dusunebilirsin. Sporu biraktigin icin de fazladan yaktigin kaloriler de gitti bir antremanda -200/300 civari yakiyorsundur (sadece agirlik yaptigini varsayiyorum).

Hepsini duzeltmek icin oncelikle adam akilli bir diyet programi yap, Bol protein karbonhidrat ve saglikli yag alarak bir sure normal alman kalori miktarini al ki vucudun ve metabolizman toparlansin buradan hesaplayabilirsin. Daha sonra -400 kalori indirerek diyet yapmaya basla. Ayrica sporu asla birakma bu surecte kendini ac birakip sporsuz kilo verirsen skinny fat olursun. Kisacasi sporunu yap diyetini duzelt saglikli besinler tuket kendini ac birakma.
Aç kalmıyorum hocam. 600-1000-1500 kalori gibi miktarlar da yürüyüş basket gibi oyunlarla yakıyorum.

Deadpool

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
Adil Canbulat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1200 civarından 1900 e çıkardım arkadaşlar nasıl ?

Top Bottom