ama korkunç bir ghosting problemi vardı. paylaşacağım görüntü ultra amatör olabilir ancak sorunu belli ettiğini düşünüyorum. Eh haliyle koşarak geri iade ettim
bilinçsizce od ayarını max a çekersen yaşadığın normal. tüm monitorler max od ayarında tersine beyaz ghosting yapar.
Ayan arkadaş cevabinı vermiş. O ghosting değil ters ghosting. OSD ayarlarından overdrive'ı bir düşüğe alsaydın tüm sorun çözülecekti.
Bana sormak yerine direk iade etmişsin
Az önce itopyanın Philips 27M2N5500 incelemesine baktım. Onlar da max. overdrive ayarında yapmış ufo testi. YAHU KOCA ÜLKEDE G.TU B.KLU GHOSTİNG TESTİ YAPMAYI BİLEN YOK KAFAYI YİYORUM. PCH son videosunda bayağı bir düzeltmişti ama o da hala yanlış. Daha önceden sabit kamera ile yapıp kopya görüntuye ghosting diyorlardı Allah'ım... O zamanlar uyardım diye takipçileri bana saldırıyordu şimdi benim dediğime geldiler...
Offf offf...
Edit: Ayrıca artık şunu anlamanız lazım. GHOSTİNG ÜRÜNDEN ÜRÜNE DEĞİSEN BİR ŞEY DEĞİL. Bu sızma gibi, renk doğruluğu gibi diğer şans faktörleri gibi DEĞİL. Yani size gelen bizim yaptığımız/baktığımız testlerden farklı OLAMAZ. Oluyorsa overdrive ayarını yanlış yapmışsınızdır.
Edit2: birden fazla panel modeline sahip monitörler hariç buna.
Şimdi ise kafam allak bullak 2k ips monitör almam lazım ne alacağımı şaşırdım
MSI 27" G274QPF E2 mi
MSI 27" MAG 274QRF QD E2 mi mantıklı... AOC ve Philips hariç her öneriye açığım.
MAG274 QRD-QD E2, 2K 180Hz IPS modellerin tepe modeli. Tabii ki o. Ama o fiyata çikmışken G274QPX öneririm.