Neler Yeni

Çift Kanal RAM Yapınca PC Acılmıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
CPU Ledi yanıyor ve Çift kanal bellek çalıştırmıyor. Şuan bellekleri 3 ve 4. slotlara taktım ve sorunsuz açıldı. Ayriyetten garip bir şekilde tek başına RAM ler sadece slot4 de calısıyor. İkisi beraber sadece 3 ve 4 de calısıyor.

Bundan önce de sadece VGA ledi yanıyor ve ekran kartının fanları dönmüyordu bende ekran kartını değiştirdim lakin düzelmedi, ramleri değiştirdim düzelmedi, işlemciyi cıkarıp taktım yine düzelmedi lakin 3 ve 4. slotlara takınca şuan sorunsuz açık durumda. Dün de benzer sorun olmustu ramleri 2-3 kez yer değiştirince bir şekilde 2. ve 4. slotlarda sorunsuz açmıştım.

Gerçekten can sıkıcı bir durum ara ara sürekli böyle oluyor ama bu son 2 gerçekten aşırı ugrastırıcı oldu
1731574016473.png

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Mert ash
ben de aynı sorunu b450mde yaşıyorum arada bi tüm bileşenleri bir kaç kere söküp takınca anca açılıyor çözümünü bilmiyorum çalışınca bırakıyorum daha ellemiyorum

cornlov

80+ Bronze
Ramleri kit olarak mı almıştın?
Yoksa single 2 adet olarak mı?
Anakart model nedir? Ve Bios güncel mi?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,275
İsim
Bilal Tepe
CPU Ledi yanıyor ve Çift kanal bellek çalıştırmıyor. Şuan bellekleri 3 ve 4. slotlara taktım ve sorunsuz açıldı. Ayriyetten garip bir şekilde tek başına RAM ler sadece slot4 de calısıyor. İkisi beraber sadece 3 ve 4 de calısıyor.

Bundan önce de sadece VGA ledi yanıyor ve ekran kartının fanları dönmüyordu bende ekran kartını değiştirdim lakin düzelmedi, ramleri değiştirdim düzelmedi, işlemciyi cıkarıp taktım yine düzelmedi lakin 3 ve 4. slotlara takınca şuan sorunsuz açık durumda. Dün de benzer sorun olmustu ramleri 2-3 kez yer değiştirince bir şekilde 2. ve 4. slotlarda sorunsuz açmıştım.

Gerçekten can sıkıcı bir durum ara ara sürekli böyle oluyor ama bu son 2 gerçekten aşırı ugrastırıcı oldu
Alıntıyı görüntüle
Anakart ff vermis

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben de aynı sorunu b450mde yaşıyorum arada bi tüm bileşenleri bir kaç kere söküp takınca anca açılıyor çözümünü bilmiyorum çalışınca bırakıyorum daha ellemiyorum
evet şuan bende de calıstı otizm li olabilir PC lerimiz. Senden rica etsem CPU-Z den Mainboard kısmını foto atabilir misin belki AGESA sürümü ile ilgili falandır muhtemelen değil ama
1731574382664.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri kit olarak mı almıştın?
Yoksa single 2 adet olarak mı?
Anakart model nedir? Ve Bios güncel mi?
Kit. MSI MPG B550 Gaming Edge. Konuda belirtmediğim için kusura bakmayın işlemci de 5600.

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
386
İsim
Mert ash
evet şuan bende de calıstı otizm li olabilir PC lerimiz. Senden rica etsem CPU-Z den Mainboard kısmını foto atabilir misin belki AGESA sürümü ile ilgili falandır muhtemelen değil ama
Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kit. MSI MPG B550 Gaming Edge. Konuda belirtmediğim için kusura bakmayın işlemci de 5600.
1731575171772.png

cruzershi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Eray Altınordu
Aynı sorunu gigabyte anakartım ve 5500 ile yaşıyordum. Anakartın programı vardı ordan ram mhz falan ayarlayabiliyordun oradan seçip pcyi reset attığımda olmuştu o tarz bir şey varsa deneyebilirsin

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx

Alıntıyı görüntüle
Aynı Sorunu B450 Prime Plusta Yaşıyodum. Bios Update Çözmüştü.
Çok Süründürmüştü beni zamanında.

Emirz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Emir Eski
1731575654906.png

Bende hiçbir sorun yok. Sizin sahip olduğunuz BIOS sürümlerini de kullanmıştım ve yine sorun olmamıştı.

İşlemcim Ryzen 5 5600, G.Skill 2x16 Dual Channel Ramler.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx

Alıntıyı görüntüle
Böyle Ramler ram slotunu seçiyor dimi mesela 2-4 yapınca çalışmıyor 1-3 yapınca 1-4 yapınca çalışıyor gibi.
Ha Birde Ramlerin MHZ'i Düşürmüştüm biraz.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Top Bottom