Neler Yeni

❌İndirim Bitti! 10 kitap 150₺

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,367
İsim
Qwerty1029384756
PDF indirmek varken neden alayım? Hem çerveye duyarlı olmuş oluyorum hemde okuduktan sonra köşe kutuda duracak şeye para vermektense bedava okuyup siliyorum.

Çoğu çocuk kitabı ve branş denemeleri

tekno_dahisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,518
İsim
Ekonomi Çok iyi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PDF indirmek varken neden alayım? Hem çerveye duyarlı olmuş oluyorum hemde okuduktan sonra köşe kutuda duracak şeye para vermektense bedava okuyup siliyorum.
Basılı kitap alarak yazarlara ve yayınevlerine destek oluyorsun. Kitap köşede duracağına bağışlanabilir, satılabilir ya da başkasına verilebilir. Ayrıca, fiziksel kitap okumanın keyfi dijitalde yok. Çevreye duyarlı baskılar da artık yaygın, yani hem okur hem de destekçi olabilirsin.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,367
İsim
Qwerty1029384756
Basılı kitap alarak yazarlara ve yayınevlerine destek oluyorsun. Kitap köşede duracağına bağışlanabilir, satılabilir ya da başkasına verilebilir. Ayrıca, fiziksel kitap okumanın keyfi dijitalde yok. Çevreye duyarlı baskılar da artık yaygın, yani hem okur hem de destekçi olabilirsin.
PDF satın alırım en kötü ne gerek var kağıt kitaba? Ağaçlara yazık...

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,367
İsim
Qwerty1029384756
Gerçek kitap okuyucusu, o kitabın sayfalarını hissederek, hatta yeni kitabın kokusunu severek alıp okur. PDF kitap mı okunur...
Ben zaten kitapsızda rahat yaşayacak insanlardanım. Hatta kitap kokusu rahatsız ediyor beni.

tekno_dahisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,518
İsim
Ekonomi Çok iyi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PDF satın alırım en kötü ne gerek var kağıt kitaba? Ağaçlara yazık...
PDF çevreye zarar vermiyor gibi görünebilir ama aslında zarar veriyor. Telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar üretim sırasında doğaya büyük zarar veriyor, ayrıca bu cihazları kullanmak ve depolamak için sürekli enerji harcanıyor. Basılı kitaplar ise uzun ömürlü, paylaşılabilir ve geri dönüştürülebilir. Dijital kopyalar kaybolur, ama bir kitap nesiller boyunca saklanabilir. Kitap, sadece okunacak bir şey değil, kültürel bir mirastır.

Bünyamina

80+ Platinum
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Şu kitaplar mantıklı olabilir. Geçen gün bir arkadaş açmıştı oraya yazdım. Burada da bulunsun.
Savaş sanatı - Sun Tzu
Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları - Ahmet Haşim
Satranç - Stefan Zweig
Bilinmeyen Bir kadının Mektubu - Stefan Zweig

Satriani

80+ Bronze
Ben zaten kitapsızda rahat yaşayacak insanlardanım. Hatta kitap kokusu rahatsız ediyor beni.
O yüzden diyorum işte, gerçek bi' kitap okuyucusu için PDF dediğin şey saçmalık.
Kitap, sayfaları çevirip hissederek okunur. Konu ağaca kaldığı zaman rant için ormanları yakıp otel dikenler yanında esamesi okunmaz.

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,367
İsim
Qwerty1029384756
PDF çevreye zarar vermiyor gibi görünebilir ama aslında zarar veriyor. Telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar üretim sırasında doğaya büyük zarar veriyor, ayrıca bu cihazları kullanmak ve depolamak için sürekli enerji harcanıyor. Basılı kitaplar ise uzun ömürlü, paylaşılabilir ve geri dönüştürülebilir. Dijital kopyalar kaybolur, ama bir kitap nesiller boyunca saklanabilir. Kitap, sadece okunacak bir şey değil, kültürel bir mirastır.
Birincisi enerji günes veya rüzgar enerjisi ile üretilirse enerji zararı olmuyor. İkincisi PDFler kaybolmaz merak etmeyin. Öyle Olsa 1980 lerden kalma Windows veya MacOS kurulum dosyaları olmazdı.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,664
Üyeler
167,693
Son üye
kaanbal2458
Top Bottom