Neler Yeni

AM4'den AM5'e geçiş / geçilmeli mi?

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,137
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Merhabalar, elimde RTX 4060 - RYZEN 5 5600 - A320M-K'lı ve 16GB Ramli bir sistem bulunmakta öylesine ilana koyduğum ve aklımın bir köşesinde bulunan sistemimdeki Ryzen 5 5600'e alıcı buldum eğer satarsam direkt olarak AM5'e geçmeyi düşünüyorum Sonuç olarak tepe seviye işlemcileri çok sağlam olsa bile artık ölü bir soketteyiz. Anakart gibi uzun ömürlü parçaları daha üst düzey işlemciyi ise idarelik bir şey düşünüyorum. Yeni sokete geçmenin bana maliyeti yaklaşık ne kadar olur ve geçmemi önerir misiniz?

korro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Koray Yıldız
Merhabalar, elimde RTX 4060 - RYZEN 5 5600 - A320M-K'lı ve 16GB Ramli bir sistem bulunmakta öylesine ilana koyduğum ve aklımın bir köşesinde bulunan sistemimdeki Ryzen 5 5600'e alıcı buldum eğer satarsam direkt olarak AM5'e geçmeyi düşünüyorum Sonuç olarak tepe seviye işlemcileri çok sağlam olsa bile artık ölü bir soketteyiz. Anakart gibi uzun ömürlü parçaları daha üst düzey işlemciyi ise idarelik bir şey düşünüyorum. Yeni sokete geçmenin bana maliyeti yaklaşık ne kadar olur ve geçmemi önerir misiniz?
İşlemcine ne kadar veriyorlar? belki ben de satacam da, garantili benimki halen.

Bünyamina

80+ Platinum
10650TL am5 e geçme maliyetin olur en az. n11 de soğutucu için kupon kullanırsan iyi olur.

Son düzenleme:

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,137
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcine ne kadar veriyorlar? belki ben de satacam da, garantili benimki halen.
Benimki de garantili 2.7kya alıcı buldum
8K civarına am5 e geçme maliyetin olur en az.
Herhangi bir satış yapmadan geçme maliyetim ne kadar olur en yüksek ve en düşük maliyeti hesaplamaya çalışıyorum da şu anda (ürün linklerini şimdi gördüm teşekkür ederim)

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Mantıklı. Ekran kartını yükseltecek misin? Geçmeni öneririm ama oyun performansı konusunda büyük bir fark beklemeni önermem. Ben de hala geçmedim bir sonraki platformu bekliyorum o zamanki piyasaya göre değerlendireceğim. Mesela şuanda incehesapta gaming gecesi var bir göz at belki 7500f ya da 7600 lü bişeylere denk gelirsin.

Bünyamina

80+ Platinum

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,022
İsim
Ali
Merhabalar
Aynı düşünceler içindeyim ve epey araştırdım.

7500F // 5200-5300 bandında nays yada kuponlar ile ucuza gelir
ttps://www.n11.com/urun/amd-ryzen-5-7500f-37-ghz-am5-38-mb-cache-65-w-islemci-tray-42656056?magaza=magic

B650 Biostar anakart 3400TL

Ram olarak ben 5600/6000mhz ilk etapta 16GB alırım diye düşünüyorum kesinlikle CL30 hadi bütçe için 36 Max olmalı diyorum. 2500 bandında da böylesi bulunuyor.

Soğutucu Thermalright Comander 1500 lira... Ortalama maliyetler böyle.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,598
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Bence elindeki sistemi ekran kartı hariç satıp am5 e geçebilirsin ikinci el parçaları tercih ederek

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,137
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Mantıklı. Ekran kartını yükseltecek misin? Geçmeni öneririm ama oyun performansı konusunda büyük bir fark beklemeni önermem. Ben de hala geçmedim bir sonraki platformu bekliyorum o zamanki piyasaya göre değerlendireceğim. Mesela şuanda incehesapta gaming gecesi var bir göz at belki 7500f ya da 7600 lü bişeylere denk gelirsin.
Ekran kartını bir iki nesil kullanmayı tercih ederim AM4 soketi iyice ölmeden önce satma imkanım varken satmayı düşünüyorum AM5 fiyatları azalmaya başladığından beri AM4 satışlarının ve fiyatlarının etkileneceği kanaatindeyim yani satma şansım iyice azalabilir performans artışı beklentim yok sadece hazırlık tarzında düşünüyorum yeni sokete yorumunuz için teşekkürler
Merhabalar
Aynı düşünceler içindeyim ve epey araştırdım.

7500F // 5200-5300 bandında nays yada kuponlar ile ucuza gelir
ttps://www.n11.com/urun/amd-ryzen-5-7500f-37-ghz-am5-38-mb-cache-65-w-islemci-tray-42656056?magaza=magic

B650 Biostar anakart 3400TL

Ram olarak ben 5600/6000mhz ilk etapta 16GB alırım diye düşünüyorum kesinlikle CL30 hadi bütçe için 36 Max olmalı diyorum. 2500 bandında da böylesi bulunuyor.

Soğutucu Thermalright Comander 1500 lira... Ortalama maliyetler böyle.
Teşekkür ederim, 7600 düşünüyorum aslında bi yandan biraz daha fark etmesi açısından biostar çok güvenilir gelmese de en başta biraz üstünkörü baktım şimdi gerçekten fiyat performans canavarı gibi duruyor ramleri ileride upgrade etmeyi düşünmediğimden top lvl mantıklı olur diye düşünüyorum sonuçta çok sık değişen şeyler değil ramler
Oha ben 2k verirler heralde diyordum, direk sat bence çok iyi fiyat.
Bende bu fiyattan satabildiğim için biraz satmaya gönüllü oldum normalde uzun süre upgrade düşünmüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence elindeki sistemi ekran kartı hariç satıp am5 e geçebilirsin ikinci el parçaları tercih ederek
Bende aynısını düşünüyorum 2. Elde ortalama sizce ne kadara satabilirim Ryzen 5 5600 - ASUS Prime A320M-K 2x8 16gb 3000mhz ram kixoia 1tb m2 ssd msi mag 650bn psu'yu

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,022
İsim
Ali
Ekran kartını bir iki nesil kullanmayı tercih ederim AM4 soketi iyice ölmeden önce satma imkanım varken satmayı düşünüyorum AM5 fiyatları azalmaya başladığından beri AM4 satışlarının ve fiyatlarının etkileneceği kanaatindeyim yani satma şansım iyice azalabilir performans artışı beklentim yok sadece hazırlık tarzında düşünüyorum yeni sokete yorumunuz için teşekkürler

Teşekkür ederim, 7600 düşünüyorum aslında bi yandan biraz daha fark etmesi açısından biostar çok güvenilir gelmese de en başta biraz üstünkörü baktım şimdi gerçekten fiyat performans canavarı gibi duruyor ramleri ileride upgrade etmeyi düşünmediğimden top lvl mantıklı olur diye düşünüyorum sonuçta çok sık değişen şeyler değil ramler

Bende bu fiyattan satabildiğim için biraz satmaya gönüllü oldum normalde uzun süre upgrade düşünmüyordum
Biostar gerçekten eski arkadaşlarında bildiği üzere güvenilir iyi firmadır. İyi kötü mofset soğutucu ve dört ram koyan bildiğiniz heryerde gördüğünüz markalara bakınca +1500 lira yazılıyor. O farka soğutucu alınır hiç gerek yok 😁

Evet Ryzen 7600 ile ortalama %30 gibi fark eder. Güzel bir yükseltme olur.

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Görkem
sadece işlemciye mi alıcı buldunuz
hazır sistem halinde veya
anakart işlemci ram 3 lüsü olarak satmıyor musunuz

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,137
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Biostar gerçekten eski arkadaşlarında bildiği üzere güvenilir iyi firmadır. İyi kötü mofset soğutucu ve dört ram koyan bildiğiniz heryerde gördüğünüz markalara bakınca +1500 lira yazılıyor. O farka soğutucu alınır hiç gerek yok 😁

Evet Ryzen 7600 ile ortalama %30 gibi fark eder. Güzel bir yükseltme olur.
Yani anakartımda anime kızı olsun diye ya da marka logosu olsun diye +1500 vermeyi pek düşünmüyorum sağlam indirim yakalarsam iş başka tabii elbette biraz daha araştırmak lazım tavsiyeniz için tekrar teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

sadece işlemciye mi alıcı buldunuz
hazır sistem halinde veya
anakart işlemci ram 3 lüsü olarak satmıyor musunuz
teker teker satıyordum işlemciye buldum şimdilik

Top Bottom