Neler Yeni

Monitör ekranına bakarak namaz kılmak günah mı?

frqn

80+
knk niye bu kadar acelecisin anlamadım, vakit çıkacak desem sabaha kadar daha çok. Fatiha, ihlas ve tahiyyatı ezberlesen kılarsın zaten. 2 saatte iyice ezberlemiş olursun denemekten zarar gelmez. Bu üç sure ile yatsının sünnetleri ve farzını kılarsın, sonra kunut dualarını ezberler onuda kılarsın, sıkıntı yok be reis

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Fatiha suresini türkçe okuıyabilir miyim namaz da yani hocam bakarak?
O suredir, aslına sadık kalarak okumanda fayda var ama öğrenememektense ilk başlangıcı öyle yapabilirsin tek namaz kıldığında... Sonuçta Allah seni hangi dilde konuşursan konuş bilir, anlar :) Fakat kolaya kaçmamalısın, ne okuduğunu iyice bellediğinde Arapça aslını da öğrenmeli ve namazda sureleri aslına uygun şeklide okumalısın. Namaz duaları vardır bir de, bunları da Türkçe okuyabilirsin ilk başta, sonra iyice belledikten sonra arapçalarını da öğrenmeli ve bu işi de başarı ile sonuçlandırmalısın. Bir de namaz sırasında istediğin şekilde Türkçe olarak farklı dualar edebilirsin, hiç bir sakınca yok :D Mesela sevdiğin bir kız vardır :p onun için dua edersin ;)

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
O suredir, aslına sadık kalarak okumanda fayda var ama öğrenememektense ilk başlangıcı öyle yapabilirsin tek namaz kıldığında... Sonuçta Allah seni hangi dilde konuşursan konuş bilir, anlar :) Fakat kolaya kaçmamalısın, ne okuduğunu iyice bellediğinde Arapça aslını da öğrenmeli ve namazda sureleri aslına uygun şeklide okumalısın. Namaz duaları vardır bir de, bunları da Türkçe okuyabilirsin ilk başta, sonra iyice belledikten sonra arapçalarını da öğrenmeli ve bu işi de başarı ile sonuçlandırmalısın. Bir de namaz sırasında istediğin şekilde Türkçe olarak farklı dualar edebilirsin, hiç bir sakınca yok :D Mesela sevdiğin bir kız vardır :p onun için dua edersin ;)
Anladım hocam, yok normal okunuşları ile de okuyabililrim, ama türkçe okumak daha yattı, kolaya asla kaçmam, sormamda ki sebep siz dediniz ya anlayarak okuyun diye ondan sordum. Sünneti yapmama gerek var mı hocam? namaz kıldıktan sonra.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Anladım hocam, yok normal okunuşları ile de okuyabililrim, ama türkçe okumak daha yattı, kolaya asla kaçmam, sormamda ki sebep siz dediniz ya anlayarak okuyun diye ondan sordum. Sünneti yapmama gerek var mı hocam? namaz kıldıktan sonra.
Sünnet farz değildir, kolayına gelirse, istersen kılıp fazladan sevap kazanabilirsin ama ilk başta fazla yüklenirsen sonra çabuk bıkkınlık gelebilir. Sen işi sağlama al ve şimdilik sadece farzlarla başla, sonradan sıra geldiğini hissettiğinde sünnet de kılabilirsin, sünnetler zorunluluk değildir, farzlar zorunluluktur.

Eğer hiç bir sure ve duayı arapça aslına uygun ilk başlarda ezberleyemezsen Allah ismi şerifleri ile zikir bile etsen, namazı hatalı bile kılsan, kalbindeki niyetin halis olduğu sürece namazın Allah'ın izniyle kabul olur. İslamda asla zorluk yoktur. Her hal ve zamana göre kolaylık vardır, bunu unutma ama sen de İslam dini için samimiyetle çalış, elinden geldiğince...

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Arkadaşlar selam bugün ilk defa namaz kılacağım ilk hangi abdesti almalıyım duşta akşam namazı, evet biraz geç ama ilk defa yapacağım, hevesliydim 1-2 aydır zaten ama hiçbir dua bilmediğimden ezberim olmadığından monitör ekranına bakarak kılsam, seccadeye öyle çöksem, günah mıdır yoksa yüce rabbimiz Allah'ım niyetimi kabul eder mi 1 ay böyle yapsam ezberlerim zaten.

Saçma sapan şeyler sormayın demeyin de arkadaşlar, benim inancım. Şimdiden yanıt için teşekkürler.
Hocam o Sen ile Allah arasında yani muhtemelen Öğrenene kadar böyle kılarsan sorun olmaz diye düşünüyorum Çünkü ameller yaptıklarına göre değil niyete göre yani Eğer Amacın Namaz kılmak ibadetlerini gercekleştirmek ise Allah Kabul eder bence Sonuçta Rahim kısmı Afeden bağışlayan demek

Yani muhtemelen öyle devam etmeyi düşünmüyorsan öğrenmeye çabalayıp ögrenene kadar böyle idare etme niyeti ile yapıyorsan sorun olmaz

Sadec merak ettiğim bir kaç şey öğrenmen gerek namaz için

1-Fafiha

2-Kevser / İhlas (en kısalarını söyledim ki hızlı ezberle)

3-Tahiyat

4-Namaz arasındaki şeyler
(Rüku'da= Sübhâne rabbiyel-azîm)
(Secde'de=Sübhâne Rabbiye'l- a'lâ)

5- Son rekatta! Tahiyattan sonra
Salli barik duaları)

Merak ettiğim namaz sırasında bunları nasıl ekrandan değistireceksin?

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
Hocam o Sen ile Allah arasında yani muhtemelen Öğrenene kadar böyle kılarsan sorun olmaz diye düşünüyorum Çünkü ameller yaptıklarına göre değil niyete göre yani Eğer Amacın Namaz kılmak ibadetlerini gercekleştirmek ise Allah Kabul eder bence Sonuçta Rahim kısmı Afeden bağışlayan demek

Yani muhtemelen öyle devam etmeyi düşünmüyorsan öğrenmeye çabalayıp ögrenene kadar böyle idare etme niyeti ile yapıyorsan sorun olmaz

1-Fafiha

3-Tahiyat

Salli barik duaları)

Çift monitör.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1-Fafiha

3-Tahiyat

Salli barik duaları)

Hocam sünnet kılmaya gerek var mı yoksa 3 rekat kılmam yeterli midir?

Fırhorse Sobutmoon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Ad
Ben duaları öğrenene kadar telefondan bakarak kılıyordum. Ne kadar doğru bilmem ama.

Bir de duaları doğru ezberlemek önemli, ben mamaz kılıyom mesela (sadece farz) duaları da yarım yamalak okuyorum büyük ihtimalle çünkü hem hızlı okuyom falan

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Hocam Türkçe'den kastı aslında Arapça harfler yerine türkçe harfler ile yazılı şeklini okumaktan bahsediyor yani Türkçe anlamını okumanı değil

-hocam belki doğru anlamışsındır ben yanlış anladıysam iye söyledim doğru anladıysam çok takma zaten yazdığı mı

Sweyetsn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Arda
Hocam Türkçe'den kastı aslında Arapça harfler yerine türkçe harfler ile yazılı şeklini okumaktan bahsediyor yani Türkçe anlamını okumanı değil

-hocam belki doğru anlamışsındır ben yanlış anladıysam iye söyledim doğru anladıysam çok takma zaten yazdığı mı
Valla düzetlmeseniz yanlış anlamışım Türkçe anlamını okuyacaktım. Şimdi kılmaya gidiyorum hepinize çok teşekkürler.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Çift monitör.

Hocam dediğiniz gibi sünnet yani farz değil yani sünnet'i yapmak zorunda değilsiniz ama ekstra sevap kazandırır yani sünneti kılmassanız günah değil

Hoc bir nevi Souls-Like Oyunları gibi düşüne bilirsiniz eğer oyunda ilerlemek ve kazanmak istiyorsanız boss'ları öldürmek zorundasınız ama Yan canavarları öldürmek zorunda değilsiniz ama Yan canavarları öldürürseniz Karakteriniz Daha güçlü olur ve Boss'ları öldürmek daha kolay olur

Sünnet'de bunun gibi Yapmak zorunda değilsiniz ama yaparsanız Sevap sayınız artar vs.

hekrar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Said
Çift monitör.

Hocam alıştıktan sonra kılman çok faziletlidir. Sünneti alıştıktan sonra kılmanı öneririm

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Tamamen türkçe de okuyabilirsin :) Ekrana bakmaktansa Sure ve duaları ilk başta ama ilk başta anlayarak namazı eda etmen için tamamen türkçe olarak da okuyabilirsin. Fakat şunu aklından çıkarma; hiç bir türkçe okunuş aslına tam tamına karşılık gelmez yani en kısa sürede aslına uygun okumaya gayret etmelisin. Bu kolaylık sadece namazdan soğumaman ve ilk kez başlaman sebebiyle olabilir.

Bir de diyanetin NAMAZ VAKTİM adlı mobil uygulaması var, onu telefonuna indir, sana vakitleri güzelce hatırlatır veya sen kolaylıla bakabilirsin. Akşam namazı farzı 3 rekat, kıl tabi... İlk başlangıcında sünnet kılman gerekmez, hatta istersen hiç kılmazsın, sana kalmış... Sevap veya aşk meselesi, hepsini kılayım dersen de ilk baştan bıkabilirsin, önemli olan az ama öz bir şekilde istikrarlı, devamlı olabilmektir.

1731951166184.png

Sen şimdi sadece farzlara odaklan :D

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Onur Dogan
mükemmel iyinin düşmanıdır . niyetin önemli, dolayısıyla bakarak kılman bir sorun oluşturmaz. fakat ne de olsa bakarak kılabiliyorum diyerek duaları ögrenmeyi erteleme :) . başlangıç olarak fatiha, kevser/ihlas, tahiyyat , rabbena dualarıyla namazı en kısa şekilde kılabilirsin. devamlılık konusunda ise youtubedan iman derslerini izlemeni tavsiye ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,357
Üyeler
160,836
Son üye
moretheunbeaten
Top Bottom