Neler Yeni

Arkadaşlar iş hayatında problemler yasiyorum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Peki bu süre içerisinde çalışmalı miyim
Eğer çalışmak zorunda değilsen yani para kazanmak zorunda değilsen çalışma, sadece okulunu üstün başarı ile bitirmeye bak. Sonra da ekpss sınavına odaklan, mutlaka o sınava gir, kendini bir test et bakalım...

Herkes her zaman basit işlerde çalışabilir, yani paraya ihtiyacın yoksa, akla ve zamana, sağlığa ihtiyacın varsa oku oku oku... Ailene de böyle hedeflerle anlatır isen seni anlarlar ve desteklerler diye umuyorum.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Ailem
Eğer çalışmak zorunda değilsen yani para kazanmak zorunda değilsen çalışma, sadece okulunu üstün başarı ile bitirmeye bak. Sonra da ekpss sınavına odaklan, mutlaka o sınava gir, kendini bir test et bakalım...

Herkes her zaman basit işlerde çalışabilir, yani paraya ihtiyacın yoksa, akla ve zamana, sağlığa ihtiyacın varsa oku oku oku... Ailene de böyle hedeflerle anlatır isen seni anlarlar ve desteklerler diye umuyorum.
Ailem benim her zaman arkamda ve destekçim ancak benim para kazanmam gerek olduğunu düşünüyorum çünkü çalışmadığım zaman babam yalnızca 100 TL veriyo bana ve bu para bana yetmiyor her gün verse de bitiyor ..
Üniversite konusuna gelirsek nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum ve bu durumda da kaygılanıyorum yani şöyle ki üniversite dersleri var ama hangi kaynaktan nasıl çalışırım bilmiyorum evimde bir adet bilgisayar var gunde 2 saat hakkım var ekstra olarak da bunları yapıyorum

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Günlük 100 TL az değil aslında ama sen belli ki fazla harcıyorsun... Kötü alışkanlığın var mı, sigara gibi...?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Evet var sigara kullaniyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gecen yıl başladım
Azaltmaya bakmalısın, hatta daha yeni başladığından sigarayı bırakmaya çalışmalısın, sonra iyice alışırsan geç olur... :(

Sadece sigarayı bıraksan 100 TL sana hayli hayli yeter.

Peki derslerden neleri anlamıyorsun, mesela sayısal mı zorluyor yoksa hepsi mi?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Azaltmaya bakmalısın, hatta daha yeni başladığından sigarayı bırakmaya çalışmalısın, sonra iyice alışırsan geç olur... :(

Sadece sigarayı bıraksan 100 TL sana hayli hayli yeter.

Peki derslerden neleri anlamıyorsun, mesela sayısal mı zorluyor yoksa hepsi mi?
Aslında beni zorlayan ders finansal muhasebe dersi diğerlerini az çok halledebiliyorum ama eksiğim var tabi ki mesela üniversitesi derslerine nasıl çalışılır bilmiyorum problem orada

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Aslında beni zorlayan ders finansal muhasebe dersi diğerlerini az çok halledebiliyorum ama eksiğim var tabi ki mesela üniversitesi derslerine nasıl çalışılır bilmiyorum problem orada
Matematik mi seni asıl zorlayan, bu derste seni asıl zorlayan kısım ne, önemli olan sorunun kökeni?

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Evet beni zorlayan matematik anlamıyorum ve yapamıyorum
Matematik aslında çok zevkli ve çok güzel bir derstir, geometri ile birlikte tabi :D

Ama sen en temelden başlamalısın, kitaptan çalışmalısın. Önce sana şu kitabı önereceğim çünkü senin lise matematiğini unuttuğunu düşünüyorum...

Bu matematik 1. kitaptan bi başla, matematiğin kendine gelsin öncelikle, sonra bak ne kadar kolay yapabiliyorsun muhasebeyi :)

Finans ve muhasebenin kalbi matematiktir. Matematiği önce temelden iyice öğrenmelisin. Sonrası çorap söküğü gibi hal olur.

Böyle böyle sorunların özüne bakmayı öğren, sorunları keşfet ve o sorunları çözdükçe işlerin hep başarı ile sonuçlanacaktır, bu kesin bir bilgi, bir çok kişi böyle yapar, Hatta Atatürk'ün de bu yönde sözü vardır. :)

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan
Matematik aslında çok zevkli ve çok güzel bir derstir, geometri ile birlikte tabi :D

Ama sen en temelden başlamalısın, kitaptan çalışmalısın. Önce sana şu kitabı önereceğim çünkü senin lise matematiğini unuttuğunu düşünüyorum...

Bu matematik 1. kitaptan bi başla, matematiğin kendine gelsin öncelikle, sonra bak ne kadar kolay yapabiliyorsun muhasebeyi :)

Finans ve muhasebenin kalbi matematiktir. Matematiği önce temelden iyice öğrenmelisin. Sonrası çorap söküğü gibi hal olur.

Böyle böyle sorunların özüne bakmayı öğren, sorunları keşfet ve o sorunları çözdükçe işlerin hep başarı ile sonuçlanacaktır, bu kesin bir bilgi, bir çok kişi böyle yapar, Hatta Atatürk'ün de bu yönde sözü vardır. :)
Neymiş o söz

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

Hocam ekpss sınavına lise mezunu olarak katılabilir miyim

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Görkem çetinkaya
Uygunsuz davranış
Arkadaşlar kusuruma bakmayın bu saatte yazıyorum ama
Ben bu problemleri nasil çözebilirim iş verenler benim için şunu söylüyorlar
Çocuk çok durgun iş yapmak istiyor ama onu tutan yapmasını engelleyen bir şeyler var "
Diyorlar abi ben 1 aylık maaş aldığımı bilmem yüksek miktarda para veren işlerde gittim maksimum 1 hafta çalışabildim hata yapmak istemiyorum düşüncelerim oluyor mesela diğer çalışanlar benim hakkımda patrona ne diyor vs diyorum sonra beni şikayet edeceklerse eğer başlamadan bitsin bu iş diyorum ve çıkıyorum
Nolur bir çare
(Başak burcuyum)
Burclara inanan insanlarin max zeka

Top Bottom