Neler Yeni

Yeni dolandırıcılık yöntemi mi ?

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
Karsı taraf sıze fastle para gönderiyor dekont var ama sizin bankanızın havuzuna hesabınıza para düşmüyor.Karsı banka gönderildiğini söylüyor fakat para size iletilmiyor.Burada bir dolandırcılık yöntemi falan mı var basına bu tarz bır sey gelen var mı ?

kyloitch

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Rüveyda Akın
İlginç. Dekontu inceledin mi? Para belki birkaç gün sonra yatacaktır. FAST ile göndermişte olsan bazı bankalar zaman zaman işte o bankadan gelen para sadece şu şekilde hesaba geçiyor falan filan diyebiliyor.

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Mazlum Pınar
Karsı taraf sıze fastle para gönderiyor dekont var ama sizin bankanızın havuzuna hesabınıza para düşmüyor.Karsı banka gönderildiğini söylüyor fakat para size iletilmiyor.Burada bir dolandırcılık yöntemi falan mı var basına bu tarz bır sey gelen var mı ?

O para henüz aktarılmamışsa yani fast ile gönderilmemişse, gönderici bankayı arayıp iptal ettirebiliyor. Otelde çalıştığım için bu şekilde yapan oldu fakat şirket olduğundan dolayı paşa paşa gönderdi tekrar.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlginç. Dekontu inceledin mi? Para belki birkaç gün sonra yatacaktır.
Inceledım 2.kere basıma böyle bır olay geldi ılk olayda para gelmedi.Bu olayda yenı oldu benzer hikaye anlam veremedım o yüzden cunku fastte anında geliyor normalde
Mesaj otomatik birleştirildi:

O para henüz aktarılmamışsa yani fast ile gönderilmemişse, gönderici bankayı arayıp iptal ettirebiliyor. Otelde çalıştığım için bu şekilde yapan oldu fakat şirket olduğundan dolayı paşa paşa gönderdi tekrar.
Fastle gönderim sağlanmıs fakat benım bankanın havuzuna bile gelmedi işlem numarasından bır işlem bile cıkmıyor

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Mazlum Pınar
Inceledım 2.kere basıma böyle bır olay geldi ılk olayda para gelmedi.Bu olayda yenı oldu benzer hikaye anlam veremedım o yüzden cunku fastte anında geliyor normalde

Fastle gönderim sağlanmıs fakat benım bankanın havuzuna bile gelmedi işlem numarasından bır işlem bile cıkmıyor

Dekont numarası var mı? Varsa işlem yapılmış demektir. Tutar ne kadar?

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tutar yüksek ise kontrolden geçip o şekilde gönderiliyor. Bunu senin bankan göremez sadece gönderici bankası görebilir diye biliyorum.
Yüksek tutar olunca genelde bankalar arayıp size bilgi veriyor onaylarsanız ıslem geçerli oluyordu.Müşteri hizmetleri en azından bu güvenlık engelını göremez mi ki ?

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Mazlum Pınar
Yüksek tutar olunca genelde bankalar arayıp size bilgi veriyor onaylarsanız ıslem geçerli oluyordu.Müşteri hizmetleri en azından bu güvenlık engelını göremez mi ki ?

Ben hiçbir zaman yüksek tutar para aldığımda banka beni arayıp sana para geliyor kabul ediyor musun diye sormadı ki bu 70.000TL veya daha fazla tutar da olmuştu. Göndericiyi arayıp sorarlar işleminiz dışında mı diye.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
Ben hiçbir zaman yüksek tutar para aldığımda banka beni arayıp sana para geliyor kabul ediyor musun diye sormadı ki bu 70.000TL veya daha fazla tutar da olmuştu. Göndericiyi arayıp sorarlar işleminiz dışında mı diye.
Ben mesela normal dısı bır rakam gönderdıgımde ya sms geliyor ya da arıyorlar müşteri hizmetlerinden

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Yunus Şahin
Dekontun da sahtesi yapılabiliyor artık. Dekonta da pek güvenmemek lazım.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
Evet zaten sadece gönderdiğinde olur, geldiğinde aramazlar. Ne kadar gönderdiler sana?
Aynen 20k falandı

Dekontun da sahtesi yapılabiliyor artık. Dekonta da pek güvenmemek lazım.
Bende o yüzden sorgu numarasından sorgulattım bır ıslem yok karsı tarafta bakıyor diyor ıslem yapmıs gözüküyor tuhaf bır sey yani tutarsız bı nokta var ısın ıcınde sankı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,738
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom