Neler Yeni

Devlet neden kumarı yasaklamıyor?

Nesine.com dan babam oynadı ve sonra intihar etti. Nesine at yarışı milli piyango bunlar hepsi legal?

İbrahim_Talha

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
İbrahim Talha DEMİR
Bana gore, kumarin ve kumarhanelerin illegal sayilip dediklerinin legal sayilmasi garip bir tezatlik olusturmaktadir. Su anda kibrista yasiyorum ve sunu rahatca soyleyebilirim ki Turkiye Cumhuriyeti Devletinin kumari yasadisi saymasi tamamen sacmalik. Kumar oynamak isteyen insanlar illegal olunca o isten uzaklasmiyorlar. Kacak sitelerden veya kibris, gurcistan gibi ulkelere giderek oynuyorlar. Bu gittikleri ulkeler kumar gelirinden ve kumarhaneden aldiklari deli vergiler araciligi ile de guzel bir gelir kapisi olusturuyor.
Kisacasi su an kumarhanelerin ve kumar sitelerinin illegal sayilmasi dolandiricilik olaylarini arttirmakla beraber gelir kapilarindan birini komsu ulkelere kaptirmasina neden oluyor. Ben bu nedenle illegal sayilmasi fikrini desteklemiyorum.

Son düzenleme:

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Salih ÇARDAK
Alkol, kumar, zina tarzı mevzular sadece İslam devleti, Kur'an şeriatında yasaktır. Ülkemiz İslam ülkesi olmadığı için bu tür şeylerin legal olması gerekli

Hanaz

80+ Gold
Yoksa kıt kanat geçinen halktan başka türlü para koparamazlar.
Öylemi ödediğin faturada bile vergi olduğunu söylesem hatta her marketten alışverişte ödediğin paranın kdvsi markete gitmiyor

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu
Nesine.com dan babam oynadı ve sonra intihar etti. Nesine at yarışı milli piyango bunlar hepsi legal?
vergi aldığı için diyecem ama devlet kumardan aldığı vergiyi %50 düşürmüş ne yaptıklarını anlayamıyorum diğer her şeyin vergilerini uçururken kumarın vergisini düşürüyor
yaptıkları resmen teşvik bu

DeH$et

80+ Silver
Alkol, kumar, zina tarzı mevzular sadece İslam devleti, Kur'an şeriatında yasaktır. Ülkemiz İslam ülkesi olmadığı için bu tür şeylerin legal olması gerekli
Toplumun yapisini ve genel ahlakini bozan bu bahsettiklerin neden legal olsun ki. Bunlar sadece islamda yasak degil

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Salih ÇARDAK
Toplumun yapisini ve genel ahlakini bozan bu bahsettiklerin neden legal olsun ki. Bunlar sadece islamda yasak degil
İslami sistem dışında günümüzde bu saydıklarımın yasak oldugu bir sistem var mı? Varsa da bunu uygulayan bir toplum var mı? Şeri sistemde bunlar tamamen yasak olmakla birlikte bunlari yapanlara ciddi caydırıcı cezalar vardır. Legal olmalı derken ülkede şeri kanunlar yok ise izin verilmesi gayet tabii

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
futbol toplarının içinde mıktanıslı çip niçin varsa bunun sebebi de odur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,535
Üyeler
161,079
Son üye
haidar_55