Fantastiktürk
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangisini aldınız hocam?Dün aldım bakalım hocam ilgi ve alakanız için teşekkür ederim kargoya verilmiş ben aldıktan sonra, beklemedeyim. Bu testlerini nasıl yapabilirim geldiğinde beni bilgilendirebilir misiniz, ölü piksel testini biliyorum birtek.
Ölü piksel test sayfasında siyah ekran açip parlaklıği fulleyip ışik sızması var mı, glow şiddeti ne durumda, genel olarak ekran bütünlüğü ne durumda diye bakın.
Ayrıca full gri ekran açıp yine genel ekran bütünlüğüne bakın.
Kavramlar için şu rehberin sonuna bakın:
Rehber - Monitörde görüntü doğruluğunu neler etkiler? Panel hataları nelerdir?
Yine bir forumdaşa uzunca açıkladım. Konu olacak kadar iyiydi. Diğer insanlar faydalansın diye kopyala-yapıştır yapıyorum. Edit: Sayfanın geç yüklenmemesi ve konu çok uzun durmaması için resimler spoiler içine alınmıştır. " Renk sayısı Renk gamutu panelin gösterebildiği renk sayısı ile...
forum.donanimarsivi.com
Virüs değil bu yayılmaz. Ama yapılmayacağı artmayacağı anlamına gelmiyor. Çalıştığı için yenileri bozulabilir. Ama anlayacağinız üzere önceden ölu piksel olup olmaması ile alakalı değil bu.Hocam öncelikle eline emeğine sağlık. Çok açıklayıcı olmuş, uğraşın için teşekkürler. Baştan sona konuyu okuduktan sonra 4-5 gün önce sipariş verdiğim Lenovo R27QE'nin (7500TL) daha mantıklı olduğuna kanaat getirdim. Şu an bütün fiyatlar uçmuş, R27QE dahil.
Yalnız benim monitörde de beklediğim gibi 2 ölü piksel çıkti. Şahsen çok sorun etmiyorum, kolay kolay göze batmıyor. Beni sadece ölü piksel sayısının artma riski şüphelendiriyor. Kimisi artıyor kimisi artmıyor demiş forumlarda. Sanirim biraz da şans ile alakalı. Sizin tavsiyeniz nedir bu durumda? Kalite kontrolü kötü olduğu için defalarca iade sürecine girme ihtimalim olduğunu düşünüyorum. Eğer artmayacaksa veya artarsa ölü pikseller garanti kapsaminda değiştirebilirsem ileride yine iade etmeyi düşünmüyorum. Ama yine de fikrinizi almak istedim. Satıcı hepsiburada bu arada. Şimdiden teşekkürler.
Ölü pikseller rahatsız edici yerde ya da yan yana değilse bunun için iadeye gerek yok. Işık sızması vs. durumuna bakın. Bilmiyorsanız ne olduğunu yukarıdaki arkadaşa yazdığim mesaji okuyun.
Ayrıca evet sonradan artarsa garanti kapsamındadır.