Neler Yeni

Yardım Sata 2 kablosu ile SSD kullanmak hızı etkiler mi ?

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Kadir
Arkadaşlar merhaba bu gün yeni SSD aldımda eski Bilgisayarım daki sata kablosunu kullanmayı düşünüyorum fakat sata kaç olduğunu da bilmiyorum sata 2 ile 545mb yazma değeri veren SSD mi kullanabilir miyim bazı forumdaki arkadaşlar sata kablosunun önemi yok önemli olan anakartinin sata kaç olduğu anakartim MSI A320M A PRO sata 3 desteği var ama hangi porta taktigimin önemi olur mu acil yardım

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Sata kabloları hepsi aynı hatırladığım kadarıyla arıza yoksa hız sorunu yapmaz bütün portları sata3 olması gerekli takabiliyorsanız 1. Porta takın takamıyorsanız istediğine takınız

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sata kabloları hepsi aynı hatırladığım kadarıyla arıza yoksa hız sorunu yapmaz bütün portları sata3 olması gerekli takabiliyorsanız 1. Porta takın takamıyorsanız istediğine takınız
Eski sata kablosunu ilk önce HDD de denesem bir sorun olur mu ? Yani demek istediğim eğer bozabilecekse filan HDD yi bozsun en azından öyle test etsem bir sorun olmazsa HDD deki sağlam kabloyuda SSD ye takarım

Akhiore

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
782
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Ben olsam yeni sata kablosu alırdım da sata kablosu yeni pc aldıysan anakart kutusunda oluyor diye biliyorum ben bende 2 tane gelmişti bende çok eski bi kablo var kullandığımda sıkıntı olmamıştı 30 yıllık fln

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Ben olsam yeni sata kablosu alırdım da sata kablosu yeni pc aldıysan anakart kutusunda oluyor diye biliyorum ben bende 2 tane gelmişti bende çok eski bi kablo var kullandığımda sıkıntı olmamıştı 30 yıllık fln
Olmuyor hocam dediğiniz gibi hatta eski sata kablolar daha sağlam yapılıyor benim eski kablolarda daha kalın daha iyi oturuyor yuvalara yeni kablolar hem ince hemde biraz sağa sola kabloyu çekince gevşemiş gibi duruyor

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olmuyor hocam dediğiniz gibi hatta eski sata kablolar daha sağlam yapılıyor benim eski kablolarda daha kalın daha iyi oturuyor yuvalara yeni kablolar hem ince hemde biraz sağa sola kabloyu çekince gevşemiş gibi duruyor
Bendeki bahsettiğim eski kablo da siyah renk ve kalın bükülmesi zor oluyor umarım sağlamdır

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Bendeki bahsettiğim eski kablo da siyah renk ve kalın bükülmesi zor oluyor umarım sağlamdır
Çalışır hocam problem olmaz. Ssd sıfır aldıysanız ilk taktığınızda PC de Görünmez bu arada disk yönetimine girdikten sonra yeni SSD biçimlendir yapmanız gerekli.

Yeni windows kurulumu yapacaksanız kurulumda zaten görüyor SSD yi

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Kadir
Çalışır hocam problem olmaz. Ssd sıfır aldıysanız ilk taktığınızda PC de Görünmez bu arada disk yönetimine girdikten sonra yeni SSD biçimlendir yapmanız gerekli.

Yeni windows kurulumu yapacaksanız kurulumda zaten görüyor ssd yi
Hocam hemen Windows kurulumu yapmak istemiyorum önce tüm testlerini yapıp sonra kullanmak istiyorum HDD de Windows kurulu SSD nin 2 bağlantısı yapıp Bilgisayarı açtıktan sonra ilk yapmam gereken ne olucak

Top Bottom