Neler Yeni

Youtuber vergi ödemesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit Sivaslı
youtubede içerik üreteceğim fakat şu vergi olaylarında herkes farklı telden konuşuyor bunu adım adım anlatabilecek birisi var mı? bunun dışında bu vergi ödeme işlerini yapan bir ajans filan var deniyordu öyle bir şey var mı?

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Çok vergi yok aslında kandırıyorlar youtuberler
Para kazanman açıldıktan sonra vergi istisna belgesi alıyorsun sonra bankada bunun vergisini ödemek için bir hesap açtırıyorsun
Bağkur + %15 vergi oluyor sadece
Sigortalı bir işte çalışıyorsan sadece %15
( mesela bir oyun kanalı aylık 100.000 izlenmeye sadece 1500-3500 arası kazanabilir video izlenme süresine bağlı )

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit Sivaslı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yt boş iş artık günlük 100 bin izleneceksin ki adam gibi vergi verebilesin 1 bin tl kazanacaksın 400 tl vergi
adam gibi vergi vermeyek önemli değil o da nereye ne kadar vergi verecez o belli değil

Satriani

80+ Bronze
Youtube'da her içeriğin kaymağını yiyen ve işe en başında girmiş insanlar dışında artık yol almak çok zor bence. 3 kuruş kazanmak için cepten 5 kuruş çıkarmaya da gerek yok.
Ha çok efsane acayip içeriğin vardır bi' anda patlarsın ama neredeyse olmayan içerik yok ve bu tren de doğru zamanda binenleri iyi noktaya götürdü diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit Sivaslı
bir yerde 650k nın altında %15 yazıyor
benim bildiğim ne kadar kazanıyorsan %40 veriyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Youtube'da her içeriğin kaymağını yiyen ve işe en başında girmiş insanlar dışında artık yol almak çok zor bence. 3 kuruş kazanmak için cepten 5 kuruş çıkarmaya da gerek yok.
Ha çok efsane acayip içeriğin vardır bi' anda patlarsın ama neredeyse olmayan içerik yok ve bu tren de doğru zamanda binenleri iyi noktaya götürdü diye düşünüyorum.
haklısın aslında ama ingilizce içerik üretmeyi düşünüyorum ayrıca akmasa da damlasın o da olur malesef günümüz şartlarında 1k dolar olsak gayet aslında iyi bir miktar oluyor aylık

Çok vergi yok aslında kandırıyorlar youtuberler
Para kazanman açıldıktan sonra vergi istisna belgesi alıyorsun sonra bankada bunun vergisini ödemek için bir hesap açtırıyorsun
Bağkur + %15 vergi oluyor sadece
Sigortalı bir işte çalışıyorsan sadece %15
( mesela bir oyun kanalı aylık 100.000 izlenmeye sadece 1500-3500 arası kazanabilir video izlenme süresine bağlı )
banka hesabı gibi bir şey açtırtmam gerekiyor galiba o zaten var da diğer belgeyi gidip öğrenmem lazım o zaman , sağol

Satriani

80+ Bronze
bir yerde 650k nın altında %15 yazıyor
benim bildiğim ne kadar kazanıyorsan %40 veriyorsun

haklısın aslında ama ingilizce içerik üretmeyi düşünüyorum ayrıca akmasa da damlasın o da olur malesef günümüz şartlarında 1k dolar olsak gayet aslında iyi bir miktar oluyor aylık

banka hesabı gibi bir şey açtırtmam gerekiyor galiba o zaten var da diğer belgeyi gidip öğrenmem lazım o zaman , sağol
Evet kazancın $ cinsinden olması cezbedici, ben de çok zaman düşünüyorum ne tür bi' kanal ve içerik yapabilirim diye. Fakat bi' kaç araştırma yaptığımda 1$ kazanmak için bile baya sağlam izlenme sayıları olduğu görülüyor. İngilizce kanal tarafında kazanımın daha yüksek olduğunu öğrendim tabi, o yüzden oraya yönelmek daha mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yiğit Sivaslı
Evet kazancın $ cinsinden olması cezbedici, ben de çok zaman düşünüyorum ne tür bi' kanal ve içerik yapabilirim diye. Fakat bi' kaç araştırma yaptığımda 1$ kazanmak için bile baya sağlam izlenme sayıları olduğu görülüyor. İngilizce kanal tarafında kazanımın daha yüksek olduğunu öğrendim tabi, o yüzden oraya yönelmek daha mantıklı.
valla ben yanlıştır muhtemelen ama internette hesaplayıcılara baktım günlük 10k izlenmeye 600 dolar gibi bir şey veriyor bir taraftan az izlenme diyorum diğer taraftan 10k da baya fazlaymış diyorum ama o biraz da ne anlattığına bağlı değişiyor gibi

Satriani

80+ Bronze
valla ben yanlıştır muhtemelen ama internette hesaplayıcılara baktım günlük 10k izlenmeye 600 dolar gibi bir şey veriyor bir taraftan az izlenme diyorum diğer taraftan 10k da baya fazlaymış diyorum ama o biraz da ne anlattığına bağlı değişiyor gibi
10K 600$ imkansız.
YouTube'dan AdSense ile para kazanma potansiyeli kanaldan kanala değişir, ancak içerik oluşturucuların 1.000 izleyici tıklaması başına yaklaşık 3 ila 10 ABD Doları kazanacağı tahmin edilmektedir. Bu, günde 10.000 görüntülemeye sahip bir içerik oluşturucunun 300 ABD Doları veya daha fazla kazanabileceği anlamına gelir. TR'de 1K izlenmeye 0-1$ arası olması lazım...

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Abdurrahman
Benim Türkce oyun kanalim var video izlenme süresine göre değişiyor
1.000 izlenme başına sadece 15-35tl arası değişken yapısı var ( uzun izlenen videolar genelde +25tl ) vergi oranı %15 egerki. Kurumsal şirket illa açacaksın %40 yoksa 15
1.000.000 ayda izlensem mesela en fazla 35.000 kazanırım ki bu sayıya ulaşmak aşırı zor
Yabancı kanallarda ise kazanç en az 5 kat diyebilirim Hindistandan izlenieseniz tabii ki düşük olur mesela

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,187
Üyeler
162,644
Son üye
Eren Özdemir
Top Bottom