Neler Yeni

Yardım MODEM DSL IŞIĞI YANMIYOR

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
Merhaba arkadaşlar Asus ac51 modemini kullanıyorum internet sağlayıcım ise gıbırnet. Elektrik gidip geldiği günden beri modemin power ışığı tek yanıyor dsl ışığı yanmıyor yaklaşık 4-5 saat sonra internet geliyor ve ayrıca internet varken aniden dsl ışığı sönüyor sadece internet ve power ışığı yanıyor bu sıkıntıyı yaşayıp çözebilen veya çözümünü bilen var mı.

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Merhaba arkadaşlar Asus ac51 modemini kullanıyorum internet sağlayıcım ise gıbırnet. Elektrik gidip geldiği günden beri modemin power ışığı tek yanıyor dsl ışığı yanmıyor yaklaşık 4-5 saat sonra internet geliyor ve ayrıca internet varken aniden dsl ışığı sönüyor sadece internet ve power ışığı yanıyor bu sıkıntıyı yaşayıp çözebilen veya çözümünü bilen var mı.
Gıbırnet daha önce duymadım ama sorun büyük ihtimalle sağlayıcı kaynaklı olabilir eğer modeminizde bir arıza sıkıntı yok ise.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Modemde sıkıntı arıza vs var ise yada evde farklı bir modem var ise onlar deneyin birde.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gıbırnet daha önce duymadım ama sorun büyük ihtimalle sağlayıcı kaynaklı olabilir eğer modeminizde bir arıza sıkıntı yok ise.
Gıbırnet benim bu zamana kadar en memnun olduğum internet sağlayıcısı ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum elektrik gidip geldikten sonra böyle bir problem oldu

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
PichHasso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olurda aynı sıkıntıyı yaşayan biri olursa diye buraya çözümü yazıyorum,
Öncelikle şansınız varsa başka modemi öncelikle kendi evinizde deneyin sonra kendi modeminizi başka evde önce kendi adaptörü ile sonra başka adaptör ile deneyin ben bunu yaptıktan sonra problemin adaptörde olduğunu buldum ve yeni adaptör ile durumu hallettim bunu yapmadan sakın internet sağlayıcısı ile görüşmeyin hemen yeni modem satma çabasında oluyorlar

Eğer bunca şeye rağmen halen sadece power yanıyorsa (başka bir evde bile denediyseniz) modeminiz yanmıştır demek.

Başka modem bile sizin evinizde çalışmıyorsa dsl kablonuzda sıkıntı vardır bunun ise iki çözümü var
birincisi dsl kablosunun kablo bağlantısı kısmında bakırlar bir birine temas etmemesi lazım güzel bantlanması lazım
ikincisi internet kutunuz arızalıdır.

Bunları yazmamın sebebi bir çok forum gezdim sorunlarını yazan ama alakasız cevap alan bir çok sorun yaşayan insanlar vardı olur da bir gün aynı sorunu yaşayan varsa en azından bu konuya denk gelir ve sorununa çözüm oluruz.

Top Bottom