Neler Yeni

TYT netleri nasıl artar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abuzer kömürcü
Ben 12. sınıf öğrencisiyim ilk çözdüğüm TYT denemesi 26 netti şu an 45 yapıyorum fakat hala yeterli değil. En son miray TYT denemesine girdim çok zordu. Özellikle türkçesi ÖSYM sınavlarının çok üstündeydi. Her neyse genel olarak netlerim şu şekilde:
Türkçe: 20- 25 net.
Matematik: 11 net.
Fen: 4 net.
Sosyal: 12 net.
Bir sorum daha olacak. Türkçe netlerim branş denemesi çözersem artar mı? Cevaplarınızı bekliyorum.
Hedefim ilk 300 bin içerisinde herhangi bir sıralama.

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Kutay
Ben 12. sınıf öğrencisiyim ilk çözdüğüm TYT denemesi 26 netti şu an 45 yapıyorum fakat hala yeterli değil. En son miray TYT denemesine girdim çok zordu. Özellikle türkçesi ÖSYM sınavlarının çok üstündeydi. Her neyse genel olarak netlerim şu şekilde:
Bir sorum daha olacak. Türkçe netlerim branş denemesi çözersem artar mı? Cevaplarınızı bekliyorum.
her gün paragraf çöz , biraz tyt türkçeye önem ver ve geometriye çalış.
branş denemesi tabii ki netini arttırır. ama kesin süre tut ve tyt türkçeyi çok uzun süreye yaymamaya çalış.
ayrıca bölüm belirtmemişsiniz , 300 bin neye göre 300 bin?

phopshen

80+ Bronze
ilk 300bine zaten çok çalışmasan da girersinki. neden 300bin ?

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
Türkçede dil bilgis eksiğin var mı? Onları tamamla tamamlarken 2 güne 1 branş at. süre tutarak
matematikte ise adam akıllı bir tane sb bitirmen gerekli. düzenli problem 10 15 tane
geometri çalış en kötü üçgenleri yala yut cebe at çok çok önemli
tyt fende ise konu seç garanti çıkacak konuları cebe at düzenli tekrarla unutma

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abuzer kömürcü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
her gün paragraf çöz , biraz tyt türkçeye önem ver ve geometriye çalış.
branş denemesi tabii ki netini arttırır. ama kesin süre tut ve tyt türkçeyi çok uzun süreye yaymamaya çalış.
ayrıca bölüm belirtmemişsiniz , 300 bin neye göre 300 bin?
sayısal
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkçede dil bilgis eksiğin var mı? Onları tamamla tamamlarken 2 güne 1 branş at. süre tutarak
matematikte ise adam akıllı bir tane sb bitirmen gerekli. düzenli problem 10 15 tane
türkçede dil bilgim 0

ilk 300bine zaten çok çalışmasan da girersinki. neden 300bin ?
hali hazırda babadan iş var o yüzden gideceğim üniversite pek önemli değil ama mühendisliği kazanmam önemli

bu arada tyt mat sb olarak 345 bitirdim bilgi sarmal da var onuda çözmeli miyim?

Son düzenleme:

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Kutay
sayısal

türkçede dil bilgim 0

hali hazırda babadan iş var o yüzden gideceğim üniversite pek önemli değil ama mühendisliği kazanmam önemli
4 yıllık olduğunu varsayarak söylüyorum sadece tyt netinle yapabileceğin sıralama şuanda 800k.
ayt matematikte 10 soru zaten tyt 10 soru geometri.
kolpadan 10-15 fen yapsan kafadan 250k zaten gelir.

bu arada tyt mat sb olarak 345 bitirdim bilgi sarmal da var onuda çözmeli miyim?
tyt falan azalt şuanda , arada paragraf arada tyt mat falan bak ama ayt sıralama için daha önemli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abuzer kömürcü
4 yıllık olduğunu varsayarak söylüyorum sadece tyt netinle yapabileceğin sıralama şuanda 800k.

tyt falan azalt şuanda , arada paragraf arada tyt mat falan bak ama ayt sıralama için daha önemli.
hocam tyt 60 net yapmadan azaltmak sıkıntı değil mi?

birde ayt pek bilgim yok fen kolpadan 10-15 yapsan demişssinizde herkes çok zor olduğunu söylüyor doğru değil mi?

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Kutay
hocam tyt 60 net yapmadan azaltmak sıkıntı değil mi?

birde ayt pek bilgim yok fen kolpadan 10-15 yapsan demişssinizde herkes çok zor olduğunu söylüyor doğru değil mi?
hocam fen 40 soru zaten 14-14-13
hepsinden 1 2 konu dinlesen 4'er soru yapsan zaten 12 net geliyor. ayt fen ezber işi zaten tamamen.
ayt geçmek için tyt 60 net beklemeye teşebbüs bile etmeyin hocam o tyt neti şıp diye 60 a varmaz , bekleye bekleye ak sakallı olursun.
tyt mat ilk 12 konu bittiyse abanın ayt ye; tyt de denemelerle , problemlerle(problem en önemli şey yazmayı unutmuşum) , paragraflarla alttan alttan artacaktır zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abuzer kömürcü
hocam fen 40 soru zaten 14-14-13
hepsinden 1 2 konu dinlesen 4'er soru yapsan zaten 12 net geliyor. ayt fen ezber işi zaten tamamen.
ayt geçmek için tyt 60 net beklemeye teşebbüs bile etmeyin hocam o tyt neti şıp diye 60 a varmaz , bekleye bekleye ak sakallı olursun.
tyt mat ilk 12 konu bittiyse abanın ayt ye; tyt de denemelerle , problemlerle(problem en önemli şey yazmayı unutmuşum) , paragraflarla alttan alttan artacaktır zaten.
bilgi sarmal problemlerini bitiriyorum hocam 10 testim kaldı onun dışında deneme mi çözmemi önerirsiniz yani?
ve sezon sonuna kadar TYT 60 görür müyüm hocam verdiğiniz talimatları uygulasam?

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Kutay
bilgi sarmal problemlerini bitiriyorum hocam 10 testim kaldı onun dışında deneme mi çözmemi önerirsiniz yani?
ve sezon sonuna kadar TYT 60 görür müyüm hocam verdiğiniz talimatları uygulasam?
60 netleri kesin görürsünüz eminim buna , haftada 1 genel denemeyi aksatmamaya çalışın , arada branş falan çözün. ayt bir başlarsanız net artışının tyt gibi zor olmadığını görürsünüz zaten hocam hemen artıyor.
problem kitabı bitince de hayat bitmiyor bu arada sakın kaçmayın 1 kitap daha alın ve devam edin. çünkü çözmeyi bırakınca körelmeye başlıyorsunuz ve düzelmek eskisinden zor hale geliyor.

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
sayısal

türkçede dil bilgim 0

Hocam sayısal 300bin ise o zaman ayt ye abanın deli gibi ayt kasın arada üçgenleri araya kaynatın

aynı zamanda tyt matta sb çözmeye zaman yetmez problem çözün ve branşlarla destekleyin.
%80 ayt öncelik verin.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
703
İsim
Eren
Türkçe hedefin 30 net olsun sırf paragraf ve daha sonra dil bilgisi uğraş şimdilik beklet dil bilgisi

Sosyal dursun dokunma son 1 ay bakarsın 12 den ne kadar artarsa

Mat ilk 12 konu temelini atman lazım(ayt için lazım) onla birlikte problemde çözmeye başla
O şekilde geometrisiz 20 netlere ulaşırsın

Fen başlamak zorundasın sayısalcı olduğun için aytsi var bu işin

Yani fen yapar çalışırsan şimdilik ilk hedefin ort şu olsun
Tr 27
Sos 12 ve üstü
Mat 12 konu temeliyle min 15(15 altı olmayacak)
Fende de bazı konular var beleş onları halledip 10 a çıksan çok iyi olur

Bu şekilde 60 üstüne çıkmış olursun gerisi problemlerle birlikte gelecek matı 25 civarlarına getirirsin problemlerle tabi baya sonra

Geometri içinse kenan kara var ama bence 300k hedef geo a zaman harcamaya gerek yok

Ayt fende kendine kolay gelenle başla bence fizik kimya uzun sürer temelin yoksa en iyisi bio ezber tabi kendine uygunu bulman lazım

Ayt mat valla ilk 10 sorusu yapmaya çalışsan gerisine bakarsın sonra.

Ertu5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Ertuğrul
Türkçe hedefin 30 net olsun sırf paragraf ve daha sonra dil bilgisi uğraş şimdilik beklet dil bilgisi

Sosyal dursun dokunma son 1 ay bakarsın 12 den ne kadar artarsa

Mat ilk 12 konu temelini atman lazım(ayt için lazım) onla birlikte problemde çözmeye başla
O şekilde geometrisiz 20 netlere ulaşırsın

Fen başlamak zorundasın sayısalcı olduğun için aytsi var bu işin

Yani fen yapar çalışırsan şimdilik ilk hedefin ort şu olsun
Tr 27
Sos 12 ve üstü
Mat 12 konu temeliyle min 15(15 altı olmayacak)
Fende de bazı konular var beleş onları halledip 10 a çıksan çok iyi olur

Bu şekilde 60 üstüne çıkmış olursun gerisi problemlerle birlikte gelecek matı 25 civarlarına getirirsin problemlerle tabi baya sonra

Geometri içinse kenan kara var ama bence 300k hedef geo a zaman harcamaya gerek yok

Ayt fende kendine kolay gelenle başla bence fizik kimya uzun sürer temelin yoksa en iyisi bio ezber tabi kendine uygunu bulman lazım

Ayt mat valla ilk 10 sorusu yapmaya çalışsan gerisine bakarsın sonra.
Hocam fenin beleş konuları neler? Bana da lazım.

Top Bottom