Neler Yeni

En yeni PARDUS sürümü gerçekten bi harika olmuş...

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Doktor 3 aydır kullandığı e-imzasını takıyor ve usb bir gün çalışmamayı tercih ediyor, bakanlığı arıyor, bakanlık e-imza ubsini bizim yanımızdaki BİLGEM binasına istetiyor, usb geliyor usb düzgün çalışıyor sonra yazılımlanıp tekrar gönderiliyor, sorun pardusmuş anlaşıldığı üzere :)

bir ara red hat pardus dene (xDAFWAF)

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
cok guzel dagitimlar var eger istersen

pardustan gecince anlarsin ne demek istedigimizi
Mutlaka vardır sonuçta pardus yeni sayılır piyasada ama şimdilik bir sıkıntısını görmedim. Zaten diğerlerini biraz denemiştim, daha denemediklerim de vardır ama ben hepsini deneyeceğim diye bir şey yok, zamanım yok ve şimdilik bana gayet iyi görünüyor pardus.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ademmbeyyy
Bilmediğimden soruyorum, neden böyle işletim sistemlerini kullanıyorsunuz? Windows ile karşılaştırma ihtiyacı duyuyorsanız sizi Windows yerine bu tip işletim sistemlerini kullanmaya iten ne? Yerliydi bu hatırlıyorum ama bir takım olaylar olmuştu en son sanırım.
Windows kullanıcı gizliliğine eskisi kadar önem vermiyor ve insanlar kullanmak istemiyor bu yüzden açık kaynak kodlu işletim sistemleri kullanmak istiyebiliyorlar

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
Doktor 3 aydır kullandığı e-imzasını takıyor ve usb bir gün çalışmamayı tercih ediyor, bakanlığı arıyor, bakanlık e-imza ubsini bizim yanımızdaki BİLGEM binasına istetiyor, usb geliyor usb düzgün çalışıyor sonra yazılımlanıp tekrar gönderiliyor, sorun pardusmuş anlaşıldığı üzere :)

bir ara red hat pardus dene (xDAFWAF)
Kendin yaz kendin oyna ve kendin inan :D Eğlenmek güzeldir sonuçta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Ali
Steam
https://steamcommunity.com/id/aliyasiny65/
Steam ID
aliyasiny65
Pardus çoğu devlet kurumunda kullanılıyor özellikle eğitim alanında, bilişim alanında sıkça kullanılıyor ve önemli veri merkezleri gibi yerlerde daha da üst versiyonları dahi var, onların adı pardus değil ama pardusdan bile ileri çok özel işletim sistemleri var...
"çoğu devlet kurumu", "veri merkezleri" bunlar birer örnek degil "çoğu" gibi kaçamak yanıtlar yerine gerçekten kullanan karsilastigin biyeri göster lütfen dostum ben sana sundum.
tüm kamu kurumları kullanmıyor dostum hatta cogu kullanmıyor bunuda ogrensen iyi olur al sana kullanmayanlardan birkaç tane ornek vereyim:
  • belediyelerde hala windows kullaniliyor hemde lisanssız
  • adliyedede gene aynı sekilde birçok lisanssız windows kullanan makineler gördüm
  • hala birçok okuldaki akıllı tahta win 8/win 10 kullaniyor
  • atmler hala windows
  • covid zamani eba canli ders uygulamasinin pardus destegi yoktu sadece windowsdu bunuda soyliyim
  • birçok yerin bilisim islerini yaptigim icin biliyorum çoğu hukuk yazılımı olsun stok yonetim yazılımı olsun hepsi windows uzerine yazilan yazilimlar
  • hatta onu da geç devlet siteleri örneğin edevlet, eokul gibi siteler windows server kullaniyor

ayrıca veri merkezleri vb. pardus kullanmaz çünkü herhangi bir sundugu bir sey yok yani zaten server dedigin alette sen masaüstünü açıp grafik tasarim yapmiyosunki arkada web server calisir database çalışır vb. vb. bu tarzda yani ben mesela web sitelerimi ubuntu bulunan makinede hostluyorum neden pardus kullanayim ne gibi bi gerekçesi olabilir? veya şöyle söyliyim bana pardus serverda hostlanan bi web sitesi gösterebilir misin

Yine bakanlıklarda da yerli ve milli çözümler kullanılıyor
hayir hatta windowsu etkinlestir yazisi cikmisti bakanliklardan birinin sunumunda tam hatirlamiyorum olayi

Güvenlik birimlerinde de PARDUS sıkça kullanılıyor, windows kullanılmıyor demiyorum
dostum artık "sıkça", "çokça", "fazlaca" tarzında seyler yerine somut bir şey sunda ogrenelim kim kullaniyormus pardus

Devletin bilgisayarlarındaki windowslarda genellikle oynanmış, daha güvenilir windowslardır
aynen kanka kmspico ile etkinlestirmis adliyedeki makinelerden sonra bana devletin windows falan diye savunma yapma

Dalga geçenlere bir örnek daha, sağlık alanındaki Pardus ve diğer çözümler:

Şimdi siz kıskançlığınızdan veya kibrinizden zahmette bulunup da okumazsınız ama ben yine de herkes görsün diye yazayım, bağlantısını atayım...
1734544391868.png

ülkenin en popüler şehrinde 14 ve bu rakamın gerçekliğine ben şahsen inanmiyorum. bana kalırsa pardusun toplam kullanıcısı bu forumdaki üye sayısından bile azdır

ayrıca bu websitesinin bile ASP.NET windows server üzerinde çalışmasıda ayrı ironi lütfen artik pardusu babanın malı gibi savunmayi kes! adamlar pardus için yaptiklari siteyi bile windows serverda çalıştırıyorlar bu kadar acınası bi durumda birisin
1734544444001.png

Windows kullanıcı gizliliğine eskisi kadar önem vermiyor ve insanlar kullanmak istemiyor bu yüzden açık kaynak kodlu işletim sistemleri kullanmak istiyebiliyorlar
konu zaten windows ile linux kıyaslaması degil bu arkadasın ölürcesine pardus fanboyu olması

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
Pardus ilk çıktığı yıllarda akamete uğretılan bir işletim sistemidir, yeni yeni kendine geliyor bence.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
fedora versiyon pardus harika super

pardus yeni degil
UEKAE tarafından 2003 yılında oluşturuluyor fakat enstitü 2008 yılında BİLGEM adı altında farklı bir enstitüde toplanınca müdürlük - başkanlık sistemi tartışması sebebiyle bir süre sekteye uğruyor, çıkış yapması gereken 2011 yılları civarında iken feto darbe girişimi nedeniyle bilgemde bir çok işten çıkartmalar kaçmalar ve tutuklanmalar sebebiyle baya bi gizleniyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Ali
Steam
Steam ID
aliyasiny65
Gerçekler acıdır ve yarası dalga geçerek onanmaz :) Sizin zorunuza gitse de Pardus hala çokça kamu kurumunda kullanılıyor...
bu lafları nerden okuyon sen oyle kardesim

gercekler acidir baklava tatlidir

saglik bakanliginin pardus sayfasının windows server ile calismasida zaten sizin ne kadar acınası halde oldugunuzu dogruluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Ali
Steam
Steam ID
aliyasiny65
Kendin yaz kendin oyna ve kendin inan :D Eğlenmek güzeldir sonuçta.
dostum bu gercek e imza calismiyor pardusda pardusun bu kadar fanboylugunu yapma artik acinasi haldesin

adamların kendi forumlarinda bile var bir cok konu 10 dklık ınternet arastırması yaparak bulabilirsin:

ama tabi "pArDuS yErLi Ve MiLli kArDeSiM sUpEr İsLeTiM sİsTeMi" diye konusmaya devam edebilirsin.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Tekin Ayber
bu lafları nerden okuyon sen oyle kardesim

gercekler acidir baklava tatlidir

saglik bakanliginin pardus sayfasının windows server ile calismasida zaten sizin ne kadar acınası halde oldugunuzu dogruluyor
Aslında sen kendi konularına bakınca her şeyi tiye alan yaklaşımların ve dalga geçer uslubun nedeniyle ve gerçekleri çarpıtarak aktarman nedeniyle pek dikkate almıyorum seni... Sana şimdi gidip bütün üniversitelerdeki işletim sistemlerini, kamu kurumlarındaki işletim sistemlerini filan kanıtlamaya çalışmak atomu parçalamaktan zordur, niye beni buna zorlamaya çalışıyorsun ki, sen diceğini diyorsun bırak okuyanlar kendileri karar versin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Ali
Steam
Steam ID
aliyasiny65
Aslında sen kendi konularına bakınca her şeyi tiye alan yaklaşımların ve dalga geçer uslubun nedeniyle ve gerçekleri çarpıtarak aktarman nedeniyle pek dikkate almıyorum seni...
can yücelin bi sözü var bilir misin "Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz. Lan bu kadar . yi nasıl anlatayım küfürsüz?"
aynı o hesap düşün pardus gibi bi dagıtıma ne dememi bekliyorsun

Sana şimdi gidip bütün üniversitelerdeki işletim sistemlerini, kamu kurumlarındaki işletim sistemlerini filan kanıtlamaya çalışmak atomu parçalamaktan zordur, niye beni buna zorlamaya çalışıyorsun ki, sen diceğini diyorsun bırak okuyanlar kendileri karar versin.
postlarımı okusan zaten böyle bi sorun yasamayacagız ama okumuyosunki sana çok basit ornek attim o senın attıgın link windows server ve ASP.NET ile hostlaniyor madem pardus bu kadar güzel neden o websitesi windows serverda hostlaniyor bana bunu soyler mısın ayrıca okuyanlarin umrunda bile degil zaten pardus

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,482
Üyeler
164,680
Son üye
geceyol31
Top Bottom