Pardus çoğu devlet kurumunda kullanılıyor özellikle eğitim alanında, bilişim alanında sıkça kullanılıyor ve önemli veri merkezleri gibi yerlerde daha da üst versiyonları dahi var, onların adı pardus değil ama pardusdan bile ileri çok özel işletim sistemleri var...
"çoğu devlet kurumu", "veri merkezleri" bunlar birer örnek degil "çoğu" gibi kaçamak yanıtlar yerine gerçekten kullanan karsilastigin biyeri göster lütfen dostum ben sana sundum.
tüm kamu kurumları kullanmıyor dostum hatta cogu kullanmıyor bunuda ogrensen iyi olur al sana kullanmayanlardan birkaç tane ornek vereyim:
- belediyelerde hala windows kullaniliyor hemde lisanssız
- adliyedede gene aynı sekilde birçok lisanssız windows kullanan makineler gördüm
- hala birçok okuldaki akıllı tahta win 8/win 10 kullaniyor
- atmler hala windows
- covid zamani eba canli ders uygulamasinin pardus destegi yoktu sadece windowsdu bunuda soyliyim
- birçok yerin bilisim islerini yaptigim icin biliyorum çoğu hukuk yazılımı olsun stok yonetim yazılımı olsun hepsi windows uzerine yazilan yazilimlar
- hatta onu da geç devlet siteleri örneğin edevlet, eokul gibi siteler windows server kullaniyor
ayrıca veri merkezleri vb. pardus kullanmaz çünkü herhangi bir sundugu bir sey yok yani zaten server dedigin alette sen masaüstünü açıp grafik tasarim yapmiyosunki arkada web server calisir database çalışır vb. vb. bu tarzda yani ben mesela web sitelerimi ubuntu bulunan makinede hostluyorum neden pardus kullanayim ne gibi bi gerekçesi olabilir? veya şöyle söyliyim bana pardus serverda hostlanan bi web sitesi gösterebilir misin
Yine bakanlıklarda da yerli ve milli çözümler kullanılıyor
hayir hatta windowsu etkinlestir yazisi cikmisti bakanliklardan birinin sunumunda tam hatirlamiyorum olayi
Güvenlik birimlerinde de PARDUS sıkça kullanılıyor, windows kullanılmıyor demiyorum
dostum artık "sıkça", "çokça", "fazlaca" tarzında seyler yerine somut bir şey sunda ogrenelim kim kullaniyormus pardus
Devletin bilgisayarlarındaki windowslarda genellikle oynanmış, daha güvenilir windowslardır
aynen kanka kmspico ile etkinlestirmis adliyedeki makinelerden sonra bana devletin windows falan diye savunma yapma
Dalga geçenlere bir örnek daha, sağlık alanındaki Pardus ve diğer çözümler:
Pardus
pardus.saglik.gov.tr
Şimdi siz kıskançlığınızdan veya kibrinizden zahmette bulunup da okumazsınız ama ben yine de herkes görsün diye yazayım, bağlantısını atayım...
ülkenin en popüler şehrinde 14 ve bu rakamın gerçekliğine ben şahsen inanmiyorum. bana kalırsa pardusun toplam kullanıcısı bu forumdaki üye sayısından bile azdır
ayrıca bu websitesinin bile ASP.NET windows server üzerinde çalışmasıda ayrı ironi lütfen artik pardusu babanın malı gibi savunmayi kes! adamlar pardus için yaptiklari siteyi bile windows serverda çalıştırıyorlar bu kadar acınası bi durumda birisin
Windows kullanıcı gizliliğine eskisi kadar önem vermiyor ve insanlar kullanmak istemiyor bu yüzden açık kaynak kodlu işletim sistemleri kullanmak istiyebiliyorlar
konu zaten windows ile linux kıyaslaması degil bu arkadasın ölürcesine pardus fanboyu olması