Neler Yeni

❌İndirim Bitti! 23999 TL Asus ROG Strix OLED 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü

LBerk8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk Cansever
Haftalardır bu monitörün indirime girmesini bekliyordum sonunda kaptım bir tane.
Araştırmalarım doğrultusunda avantajları; mat olede göre renkler daha canlı ve parlaklığı daha fazla, qd olede göre siyahlar ve beyazlar daha iyi. (Qd oledlerde renkler daha canlı ama siyahlar aydınlık bir ortamda morumsu, beyazlar da pembemsi gözüküyor)

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal

XG27AQDMG​

• Sorunlu ekran paneli
  • 240Hz 8Bit destekliyor
  • 10-15 dolarlık monitör anakartı
  • Parlak ekran
  • VRR Flicker çok kötü
  • HDMI 2.1 Yok
  • Yazı kalitesi kötü
  • Düşük renk kalitesi
1734114146882.png

LBerk8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Berk Cansever
Arkadaşlar geldi 2 gündür kullanıyorum, yukarda arkadaşın bahsetmiş olduğu sorunlar genel oled sorunları kendi tecrübelerime gelirsek ilk başta oled muazzam bir şey kesinlikle herkesin deneyimlemesi gereken bir şey.

-Black crush sorunu için ben de çok kötü bir şey bekliyordum izlediğim videolardan ötürü, ama gözle görünce o kadar kötü olmadığını anladım sadece black testte ilk 2-3 kutu birbirine çok yakın (hdr açık kullanıyorsanız zaten öyle bir sorun kalmıyor)

-Panel tüm oled monitörler gibi 10 bit, 8 bit değil

-Yazı kalitesi muhteşem değil ama beklediğim gibi kötü de değil çok yakından bakarsanız anlaşılıyor ayrıca redditte çözümü var ama denemedim.(Bkz. Mactype)

-VRR flicker, G sync açarsanız oluyor açmazsınız olmaz zaten çok düşük fpslerde oynamıyorsanız yırtılmalar anlaşılmıyor.(Ben bu ayarı hep alışkanlıktan dolayı gecikme yaratıyor diye kapalı tutardım zaten)

-Parlak ekran olması da kişisel tercih, bence daha parlak daha canlı gösteriyor.

-HDMI 2.0 olması rakiplerine göre bir eksi ama bilgisayarda zaten display port kullanılıyor, hdmi girişine de konsolu taksanız zaten konsollar 240 fps veremiyor 120 verebiliyor genelde(hdmi 2.0 144 hz e kadar destekliyor) Yine çoklu cihaz kullananlar için tercih meselesi tabii ki.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,393
İsim
Baran Kut
parlak olması daha iyi
Bu değişir ya ortama göre. Genel olarak ışık alan ortamda parlak + qd-oled panel kullanmak hem siyah rengin grimsi bir tonda gözükmesine sebep oluyor, hem de yansıma yapıyor.

Kişisel tercihim mat paneldir bu konuda.
2K 360Hz de monitör çıkışı Displayport 2.1 ister 360Hz de HDMI 2.1 gerçek orijinal görüntüyü desteklemiyor bunu sıkıştırma ile yapıyor

Bu iki görüntü orijinal değil DSC siz ve DSC li (sağdaki) gerçek orijinal görüntünün renkleri bu iki görüntüden daha canlı olur
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Video Format
Alıntıyı görüntüle

Displayport 2.1 monitör anakartı
Alıntıyı görüntüle
Bu doğru , e tabi yan yana koymadan ciddi farkları anlamak bazen zor olabiliyor ama görüntü de bazen kendini ele veriyor renkler tutarlı olmadığından.

XG27AQDMG​

• Sorunlu ekran paneli
  • 240Hz 8Bit destekliyor
  • 10-15 dolarlık monitör anakartı
  • Parlak ekran
  • VRR Flicker çok kötü
  • HDMI 2.1 Yok
  • Yazı kalitesi kötü
  • Düşük renk kalitesi
Alıntıyı görüntüle
Bunu öğrendiğim iyi oldu. Aklımda bulunsun önerilerde.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,168
İsim
Oğuz Oğuz
Arkadaşlar geldi 2 gündür kullanıyorum, yukarda arkadaşın bahsetmiş olduğu sorunlar genel oled sorunları kendi tecrübelerime gelirsek ilk başta oled muazzam bir şey kesinlikle herkesin deneyimlemesi gereken bir şey.

-Black crush sorunu için ben de çok kötü bir şey bekliyordum izlediğim videolardan ötürü, ama gözle görünce o kadar kötü olmadığını anladım sadece black testte ilk 2-3 kutu birbirine çok yakın (hdr açık kullanıyorsanız zaten öyle bir sorun kalmıyor)

-Panel tüm oled monitörler gibi 10 bit, 8 bit değil

-Yazı kalitesi muhteşem değil ama beklediğim gibi kötü de değil çok yakından bakarsanız anlaşılıyor ayrıca redditte çözümü var ama denemedim.(Bkz. Mactype)

-VRR flicker, G sync açarsanız oluyor açmazsınız olmaz zaten çok düşük fpslerde oynamıyorsanız yırtılmalar anlaşılmıyor.(Ben bu ayarı hep alışkanlıktan dolayı gecikme yaratıyor diye kapalı tutardım zaten)

-Parlak ekran olması da kişisel tercih, bence daha parlak daha canlı gösteriyor.

-HDMI 2.0 olması rakiplerine göre bir eksi ama bilgisayarda zaten display port kullanılıyor, hdmi girişine de konsolu taksanız zaten konsollar 240 fps veremiyor 120 verebiliyor genelde(hdmi 2.0 144 hz e kadar destekliyor) Yine çoklu cihaz kullananlar için tercih meselesi tabii ki.
Bende 2 gündür kullanıyorum. Daha öncesi asus pg27aqdmg oled monitörü kullanıyordum. O mat ekran iken bu parlak ekran.
Ekran sanki yağlı gibi duruyor. Ben parlaklığı düşükte kullanan biriyim. Diğer oled monitörüm ile arasında dağlar var.
Resmen renkler bunda çok daha canlı. Diğer monitörün parlaklığı düşükde kullandığım için ve ek olarak mat panel olduğu için renkler çok daha solukmuş.
Ama bunda parlak ekran olduğu için düşük parlaklıkta bile renkler muazzam...

Jozz3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
YUSUF
görsem bende alırdım çok iyi fırsatmış

Top Bottom