Arkadaşlar geldi 2 gündür kullanıyorum, yukarda arkadaşın bahsetmiş olduğu sorunlar genel oled sorunları kendi tecrübelerime gelirsek ilk başta oled muazzam bir şey kesinlikle herkesin deneyimlemesi gereken bir şey.
-Black crush sorunu için ben de çok kötü bir şey bekliyordum izlediğim videolardan ötürü, ama gözle görünce o kadar kötü olmadığını anladım sadece black testte ilk 2-3 kutu birbirine çok yakın (hdr açık kullanıyorsanız zaten öyle bir sorun kalmıyor)
-Panel tüm oled monitörler gibi 10 bit, 8 bit değil
-Yazı kalitesi muhteşem değil ama beklediğim gibi kötü de değil çok yakından bakarsanız anlaşılıyor ayrıca redditte çözümü var ama denemedim.(Bkz. Mactype)
-VRR flicker, G sync açarsanız oluyor açmazsınız olmaz zaten çok düşük fpslerde oynamıyorsanız yırtılmalar anlaşılmıyor.(Ben bu ayarı hep alışkanlıktan dolayı gecikme yaratıyor diye kapalı tutardım zaten)
-Parlak ekran olması da kişisel tercih, bence daha parlak daha canlı gösteriyor.
-HDMI 2.0 olması rakiplerine göre bir eksi ama bilgisayarda zaten display port kullanılıyor, hdmi girişine de konsolu taksanız zaten konsollar 240 fps veremiyor 120 verebiliyor genelde(hdmi 2.0 144 hz e kadar destekliyor) Yine çoklu cihaz kullananlar için tercih meselesi tabii ki.