Neler Yeni

4070 Super Marka Tavsiyesi

BN0'

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Adugan B
😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sistem topliycam ben de ,sistemini yazar mısın ?
RYZEN 5 7600X
MSI B650M
GSKILL 16X2 32 GB CL30 5600MHZ
MSI RTX4070S VENTUS 2X
KINGSTON 1TB SSD 6000-4000 NV3
MSI MAG FORGE 120A
MSI MAG 240R SIVI SOGUTUCU

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
837
İsim
Ege
Msi veya Asus almak bana da mantıklı geliyo
Isınma sorunu yok diye bir düz mantık olmamalı, düzgün soğutmalı 4070s olarak en ucuzu atmıştım zaten 25k, en ucuz 4070s zaten 24k. 1K ekleyip daha düzgün soğutmaya sahip bir şey alınmalı. En basitinden kart daha çok tozlanır, bu attığım 65 derecede 1500rpm fan döndürürken başka bir model 70 derecede 1800rpm döndürebilir mesela

inanc2311

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İnanç
Isınma sorunu yok diye bir düz mantık olmamalı, düzgün soğutmalı 4070s olarak en ucuzu atmıştım zaten 25k, en ucuz 4070s zaten 24k. 1K ekleyip daha düzgün soğutmaya sahip bir şey alınmalı. En basitinden kart daha çok tozlanır, bu attığım 65 derecede 1500rpm fan döndürürken başka bir model 70 derecede 1800rpm döndürebilir mesela
Teşşekkür ederim Asus alma niyetindeyim, msi ile asus arasındaydım ama ventus serisi hakkında gördüğüm yorumlardan dolayı msi dan vazgeçtim

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,748
İsim
Kerem Çavuş
D tierdan itibaren alınır

egecabbar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
837
İsim
Ege
Teşşekkür ederim Asus alma niyetindeyim, msi ile asus arasındaydım ama ventus serisi hakkında gördüğüm yorumlardan dolayı msi dan vazgeçtim
Asusun dual 4070s ide 29k ya satılıyor, asla alınacak fiyatta değil açıkçası

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Ahmet Berat
İyi akşamlar iki fanlı 4070 super almayı düşünüyorum "ısınma sorunu pek olmadığından" marka konusunda kararsızım tecrübesi ve bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Uzak durman gerekenleri söylemem daha rahat olur. "ısınma sorunu pek olmadığından" dolayı sayılı model var bu tarz.
"Palit ve Gainward ın 2 fanlı tüm modellerinden uzak dur. Onlar yüzünden 3 fanlı güzel modellerinin de adları lekelendi.
"MSI Ventus 2x in ısı temas noktaları sıkıntılı
1735699790541.png
"
1735699798339.png
"Denk gelir misin bilmiyorum ancak PNY Dual Verto lar da malzeme kalitesi olarak zayıf modeller.
"Fiyatının aşırı belirleyici olmasından dolayı Zotac Twin Edge istediğin soğutmayı veremeyebilir.

2 fanlı olması zorunluluk olduğundan şunu öneririm :
Msi veya Asus almak bana da mantıklı geliyo
O oku atma işte zehirli o... Marka harf başına 1k fiyat farkı ekliyor resmen.
1735700110433.png

inanc2311

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İnanç
Uzak durman gerekenleri söylemem daha rahat olur. "ısınma sorunu pek olmadığından" dolayı sayılı model var bu tarz.
"Palit ve Gainward ın 2 fanlı tüm modellerinden uzak dur. Onlar yüzünden 3 fanlı güzel modellerinin de adları lekelendi.
"MSI Ventus 2x in ısı temas noktaları sıkıntılı
"Denk gelir misin bilmiyorum ancak PNY Dual Verto lar da malzeme kalitesi olarak zayıf modeller.
"Fiyatının aşırı belirleyici olmasından dolayı Zotac Twin Edge istediğin soğutmayı veremeyebilir.

2 fanlı olması zorunluluk olduğundan şunu öneririm :

O oku atma işte zehirli o... Marka harf başına 1k fiyat farkı ekliyor resmen.
Alıntıyı görüntüle
Çok bilgilendirici olmuş yorumun asus dual aldım dediğin gibi palittir pny dir onlardan uzak durmak mantıklı olandı yorumun için teşekkür ederim sıra işlemci ve anakartta

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Ahmet Berat
Çok bilgilendirici olmuş yorumun asus dual aldım dediğin gibi palittir pny dir onlardan uzak durmak mantıklı olandı yorumun için teşekkür ederim sıra işlemci ve anakartta
İki fanlı olmasının bir sebebi var mı? Dual, prime dan daha pahalı ve 3 fanlılarda da oldukça uygun modeller vardı.

inanc2311

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İnanç
İki fanlı olmasının bir sebebi var mı? Dual, prime dan daha pahalı ve 3 fanlılarda da oldukça uygun modeller vardı.
Küçük olmasından dolayı 2 fan tercih ettim

RYZEN 5 7600X
MSI B650M
GSKILL 16X2 32 GB CL30 5600MHZ
MSI RTX4070S VENTUS 2X
KINGSTON 1TB SSD 6000-4000 NV3
MSI MAG FORGE 120A
MSI MAG 240R SIVI SOGUTUCU
Bu kasanın yanında güç kaynağıda geliyor mu Muhtemelen seninle aynı sistem topliycam ekran kartım sadece asus olucak

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
378
İsim
Ümit
bu kartların çipleri aynı oluyor 24 k olanda aynı fps oynatır 38 k olanda. şahsen 38 vereceksem gider üst modelini alırım.
5-6 derece soğuk oynayacağım diye 12 k fazla para vermek akıl tutulması gibi.
şu üsteki listede tamamen sehir efsanesi ventusla max 68 derece görürken c kategorisindeki galaxla 71 derece gördüm ( rdr2)

öyle liste atıp açıklama yapmadan yardımcı olmaya calısmak ayrı bir kafa.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
Shoto Todoroki
İyi akşamlar iki fanlı 4070 super almayı düşünüyorum "ısınma sorunu pek olmadığından" marka konusunda kararsızım tecrübesi ve bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
net galax. asus falan alma saçma fiyatları var onun yerine gider yine galax 4070 ti super falan alırım asuslar msilar gereksiz pahalı ve galaxla aynı soğutma performansına sahipler.

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Ahmet Berat
bu kartların çipleri aynı oluyor 24 k olanda aynı fps oynatır 38 k olanda. şahsen 38 vereceksem gider üst modelini alırım.
5-6 derece soğuk oynayacağım diye 12 k fazla para vermek akıl tutulması gibi.
şu üsteki listede tamamen sehir efsanesi ventusla max 68 derece görürken c kategorisindeki galaxla 71 derece gördüm ( rdr2)

bu forumda ventus 4070 super alıp kartım bozuldu kartım yandı yetişin diyen bir tane baslık görmedim daha. ama senin gibi hayatında kartı görmemiş eline bir kere almamış adamlar 2 video izleyip gelip adamlara gain ve inno gibi markaları öneriyor. ben şahsen kasamda inno veya türevi markaları görmek istemem.
İnno3d, babanın markası gibi savunduğun MSI dan daha güvenilir modeller üretiyor. Kaldı önerdiğim markalarda da "GPU yandı hüüü" diye konu açan da yok kafanda uydurduğun senaryoyu okuyorsun.
Palit ve Gainward ın iki fanlı modellerinden gördüğün ısılarla tüm modelleri yargılayacaksak Ventus u, Widfnorce u referans gösterip Suprim ve Aorus ları da gömebilirim.
Tek bir video örneği gösterip "Ventus Eyi Yauv" demek de benim yaptığımdan farklı bir şey değil. Tek fark benim gösterdiğim referans-ları inkar edecek herhangi bir editör yok :) Kudurduğundan fark edememişsin attığım kanal, dünyada ismi bilinen Techpowerup gibi kaynaklardan referans alıyor. Her aklı başında insanın bakacağı / bakması gereken yere bakıyor er yada geç aynı datalara ulaşıyorsun yani.

Sen kullanmak istemeyebilirsin, istediğin kazığı yiyip istediğin kartı takabilirsin ancak gidip de millete sataşarak düşünce empoze etmek marka sempatizanlığıdır. Eline almadığın Gainward ı gömme sevdası da buradan geliyor herhalde.
sende ananın markası gibi innoyu savunuyorsun. üşenmeden satır satır yazmısın. kartı aldın diye deli gibi savunmana gerek yok satar yenisini alırsın. aynen kanka kardesler kundurada adidas ve nikeyi tekler.
:D :D Ağlayacaksan oynamayalım bilader.
EDİT: ASUS TUF RTX 3070 kullanıyorum... yine yazdığını okumuşsun yazık
Bu konu niye bu kadar uzamış anlamadım,marka fanboyluğu yapmanın ne anlamı var ventus msiın en giriş modeli ve fiyatı da ona göre diğer markalarla kıyaslandığında yüksek kalıyor.4060ti ventus kullanıcısıydım 165w tdp değeri olan bi kartı bile oyunlarda 70 dereceyi görüyor.Şuanki fiyatlara bakaraktan gainward panter öneririm.kendim gainward 4070ti süper phoenix kullanıyorum overclock yaptığım halde oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor,panther bi tık alt modeli fakat max 2 3 derece fark var arada fiyatı da uygun.
ya sen hayatında kac kere 4070 super ventus kullandın. elimdeki kartamı inanayım senin gibi sanaldan makale okumus adamlara mı?
elimde 7800 ve 4070 ventus var 7800 daha cok ısınıyor diyorum. ve galaxın 2 fanlı modelinden daha soğuk calısıyor. vay arkadas adamlar bizzat görüp test ettiğin olaylarda bile seni ikna etmeye calısıyorlar cok ilginc yer burası.

PARASI OLMAYIP EN DİP MARKALARIN PİYASADA EN UCUZA SATILAN MODELLERİNİ ALAN KİM VARSA bir tık pahalı diye msi, aldığı ürünü premium sayıp alamadığını çöp ilan etmiş.
msi alanlardan ses cıkmıyor adamlar sessiz sakin oyunlarını oynuyor ama bu alt markaları alanlar maşallah elinde msi kart yok ama deli gibi gömüyorlar.

istanbulda oturan varsa gelsin arkadaşın dükkanında beraber test edelim.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

ürünü alıp kullanan kimselerden şikayet yok ama ucuza kacmak icin alt markaları alanlar, ventusu eline bir kere almamış adamlar delicesine karta laf ediyor :D fıkra bu kadar hadi iyi günler size. 24 k verip inno palit kullanın siz..
Dostum okuduğunu anlama özürlüsün galiba demişim ki 4060ti ventus kullanıcısıydım kartı kullandım 1 yıl boyunca oyunlarda 70 dereceyi görüyordu %70 fan hızında.Şuan kullandığım gainward phoenix kendim 2900mhz'ye overclock yaptım %100 kullanımda %30-%40 fan yükünde 65 dereceden 1 derece üstünü görmüyor.Şimdi ben sana mı inanayım kendi tecrübeme mi? yoksa önerdiğin ventus kartın saçma fiyatlandırmasına mı?

Premium olmayan kartlarımız bakalım hangi seviyelerde performans göstermiş bak.Bir de senin o çok övdüğün msi ventus kart hangi seviyede ona bak hepsi burda test edilmiş.

Şimdi gelelim fiyatlandırmaya testlerde ventusun nası bi performans verdiğini gördünüz bu da fiyatı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...oc-256-bit-gddr6x-16-gb-fiyati,517646666.html

Bir de benim önermiş olduğum,arkadaşın da çamur atmış olduğu gainward kartın fiyatına: https://www.akakce.com/ekran-karti/...3x-256-bit-gddr6x-16-gb-fiyati,520840882.html

Gerisine siz karar verin marka fanboyluğu yapmanın anlamı yok
adamlar msi illaki çıkardıkları ürünler diğer marka değeri olmayan kartlardan daha fazla fiyatı olur. asus 36k mesela kim ne diyebilir?

sen o 65 derece üstünü görmüyor dediğin kartı 20/30 dk furmark testine soksana VK yapıp
bak full yüke sokuyorum kartı 72 derece üstü görmüyor ben bizzat test ediyorum kartları sen o resimleri nereden aldın ?
67 üstünü bende görmedim oyunlarda
rdr2, pubg , fortnite, indiana jones , spiderman
Ti daha mantıklı

1080p de sıkıntı yapmaz diye düşünüyorum en azından ben yaşamıyorum ti super ile

Tamam dostum sen 5 k daha fazla ödeyip giriş seviyesi kart kullanabilirsin bunu burda herkese çok akıllıca bi seçimmiş gibi empoze etme.
tamam kanka sende marka değeri olmayan modeli alıp evine sokabilirsin, arada 5 k yok bu arada 3 k var video atıyor test yapıyorum adamlar gelip sağdan soldan bulduğu resimlerle yazı yazıyolar.
o kartları furmarka soksan vk yapıp 80 dereceyi görür.
:d

Aynen kardesim şuan gainwardı satıp ventus alacağım test sonuçlarına bak :)
Kartımın dengi olan 4070ti super ventus 3x'in furmark testini bulamadım seninkiyle karşılaştıracak olsak bile aynı sayılır ki senin 215w tdp de aldığın değeri ben 285 watt tdp'de alıyorum burdan yola çıkarsak hayli hayli üstün.
gainward ne kanka cikolata markasımı bilmediğimden soruyorum?
Tabi sallayacak bir şeyin kalmayınca dalga geçmeye başlarsın msi fanboyu seni.
4070 ti ne alaka söz konusu kart 4070 super her kartın dereceleri bir mi? attığın resim alakasız bir kere..

neyse aga ben sana daha cevap vermeyeceğim harbi yordun. sana kendi testlerimi attım hala baska videolardan baska modellerden resimler atıyorsun. kartı nette bulamadıgı icin 4070 ti superini bulmus atıyor.
ayrıca gel satışa çıkaralım msi ventus mu daha hızlı gidiyor senin o saydıgın inno, palit ve gain mi? deneyelim yani istersen.
Kendi testim olduğu için onu attım kardesim sen biraz sorunlu musun :D

Milletle laf dalaşına girip çaresizlikten R atan elemanın girdiği tripler güzelmiş
1735757222659.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Yasin Sarıca
Adam değişik bir model ya sanki babasının şirketi öyle bir savunuyor ki :D
Hayır savunduğu kart ucuz olsa anlayacağım,asus tuf fiyatına satılıyor genelde ventus kartlar.

Top Bottom