Neler Yeni

THH'yi Sonunda kazandım 💫💫 teknorya ile yaşadığım THH surecim

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Emir
1600₺'ye almıştım mouse'u, güncel satışı 3200'di, değişim raporu anında verildi arena bilgisayar tarafından, incehesap ve oksid bilişim bana değişim için saçma sapan dandik bir şey önerdiler stok olmaması sebebiyle, reddettim, sizi başka bir teklif için arayacağız diyip kapattılar, 5 dakika sonra 1600 iade hesabımdaydı, THH başvurdum, misli ile değişim yapılsın dendi, yine saçma sapan mouselar önerdiler, beş para etmeyecek, belki adını bile duymadığınız mouselar hemde, misli ile değiştirin THH onu uygun gördü düzgün bir teklif yapın dedim yapmadılar, maillerime yanıt vermediler, Razer deathadder v2 pro almıştım, dedim v3 pro alayım allah kahretsin üzerine ne kadar gerekiyorsa ödeyeyim diye, bana öyle bir fiyat verdiler ki, 4700'e mi ne almış oluyorum v3 proyu, o esnada vatanda 3800 zaten :D sonra uzunca bir mail attım, hakkım asla kendilerine helal değil hiçbir mailime geri dönüş yapmadılar, çok şükür böyle ufak şeylere takılmayacak kadar maddi durumum yerinde, zaten elimde 5 tane bölüm sonu canavarı diyebileceğimiz wireless mouse var, ben sadece hak yenmesine tutulmuştum; tekrar anladım ki incehesap zart zurt bunlar dandirik aracılar sadece, büyük bir firma falan değil sadece komisyoncu ufak firmalar işte.
Verin icraya alin hocam

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Emir
herkese selamlar, teknoryadan almış olduğum asus marka laptop elime ulaşır ulaşmaz pixel, ekran testi vs vs yaptım ve 2 adet ölü pixel çıktı. hem satıcıya hem n11 e bu durumu bildirdim. n11 cayma hakkımın olmadığını satıcı ise ben sattım benden çıktı artık servise yazın dedi. ürün elime ulaştı 2 saat olmadan yazdım ve bunlar söylendi bana. adamlarda öyle bir rahatlık var ki tüketiciyi mağdur etmekten çekinmiyorlar. 3. sınıf insan muamelesi görüyoruz resmen. thh başvurumu yaptım dün firmadan savunma istendi, bunları da buraya yazdım ki hakkımızı yedirmeyelim arkadaşlar yarın bir gün siz de ürün alacaksınız size de aynı durumu yaşatabilirler.

// 8. Ayın 28'inde basladı surecim

güncelleme: arkadaşlar an itibari ile thh başvurum sonuçlandı ve kazandım.

// 12. Ayın 6'sında karara bağlandı

14 günlük bir itiraz süresi var teknoryanın, itiraz edeceğini sanmıyorum, sonuçta hem cayma hakkımı gasp etti hem de ekranda ölü pixel var fabrikasyon bir sorun bu bunun neyine itiraz edebilir.

ellerine tebligat ulaşınca beni arayacaklarını düşünüyorum, sitelerine baktım ellerinde aynı model laptop kalmamış nasıl olacak süreç onu düşünüyorum, bir an önce yeni laptopumu almak istiyorum aylardır kişiselleştiremiyorum laptopumu. süreci takip eden ve destek veren herkese çok teşekkür ederim. satıcının karara uyup uymayacağını ve tutumunu da buraya aktaracağım umarım başta yaptıkları gibi rezillik yapmaya devam etmezler.

Arkadaşlar bana ulasildi. Muadil olarak daha kotu model onerildi. Bir ust model icin de akil alir gibi degil ama 50 60k arasi laptopu 40k dan sayip kendi urunlerini yuksek kar ile satmaya calistilar. Hem bana ilk laptopu satarken hem bu laptopu satarken hem aradaki fiyat farkini hem de distribütörden yeni urunu alinca aradaki farktan kar etmis olacaklardi. Insafsiz ve hakkaniyetsiz bir firma
Surecin devamini yazacagim firma kesinlikle anlayisli degil ve thh kararini cok da takmiyorlar

Güncelleme: arkadaşlar satici thh kararini cok da onemsemedi itiraz suresi doldu ben de hakkaniyetli bir model onermelerini istedim satici isine geliyorsa cinsinden bir cevap verdi ve bana firsatci dediler. Avukatla gorustum ve kiymet takdiri uzerinden icra islemi baslatacagim. Son kez avukat araciligi ile muadil onermelerini isteyecegim daha fazla ugrasmak istemiyorum. Yuzdum yuzdum sonuna geldim sonucu ben de sizin kadar merak ediyorum.

Bu surecte bana bikmadan usanmadan fikir veren @HmzaY 'a cok tesekkur ederim

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
1ay sonra savunması istenmiş çok uzun değil m?Bende thhye başvurdum benim sürecim.

Ekler

• 1735851476844.png
    1735851476844.png
    9.3 KB · Hit: 46

wruno

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Onur Dogan
1-2 ölü pixel çıkması kusur sayılıyormu hocam bilmedigimden soruyorum? mesela bendeki gigabyte g24 f monitor garanti süreci için ya yan yana 3 yada ayrı ayrı 5 ölü pixel istedigini söylediler. itopyadan aldıgımda acar acmaz 2 ölü pixel vardı, degisim talep ettim reddettiler. sikayetvara yazınca beni yetkili aradı. yan yana 3 veya ayrı ayrı 5 olmadıgı surece kusur olmadıgını belirtti. tek seferlik yine degisim saglayacagını belirtti. gittim degistirdiler geldim actım yine 24 saat icinde 2 tane cıkmıstı.

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,103
İsim
Emir
ölü pixel çıkması kusur sayılıyormu hocam bilmedigimden soruyorum? mesela bendeki gigabyte g24 f monitor garanti süreci için ya yan yana 3 yada ayrı ayrı 5 ölü pixel istedigini söylediler. itopyadan aldıgımda acar acmaz 2 ölü pixel vardı, degisim talep ettim reddettiler. sikayetvara yazınca beni yetkili aradı. yan yana 3 veya ayrı ayrı 5 olmadıgı surece kusur olmadıgını belirtti. tek seferlik yine degisim saglayacagını belirtti. gittim degistirdiler geldim actım yine 24 saat icinde 2 tane cıkmıstı.
Thh ile uğraşıp onlara zorla iade aldıracaksın.Ölü piksel normalde değişim sebebi diye biliyorum.Markalar 3ölü piksel altı kabul etmiyoruz falan diyorlar

Cerade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Serdar Akyaka
Tesekkurler, sonuna kadar gidecegim bu da sureci yurutmek isteyen arkadaslara fikir verebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Icra acarken yapilan odemeleri basta ben yapacagim, bilirkisi ucreti vb ucretleri daha sonra karsi taraf odeyecek. vekalet ucreti ile bir ucret daha vardi tam hatirlamiyorum bu iki ucret geri alamayacagim ucret. Zam gelmistir bugun, ne kadar olacak tam bilmiyorum ben de gunceller eklerim sizin icin
Bildiğim kadarıyla avukat ücretini de karşı tarafa ödetebiliyorsunuz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Ümit Ekmekçioğlu
Thh ile uğraşıp onlara zorla iade aldıracaksın.Ölü piksel normalde değişim sebebi diye biliyorum.Markalar 3ölü piksel altı kabul etmiyoruz falan diyorlar
1 ölü piksel bile olsa değişim veya iade hakkı var diye hatırlıyorum bende. En azından ASUS bu konuda direkt garanti veriyor zaten ama yasal olduğu için onlar da ölü piksel garantisi diye ayrıca belirtiyorlar. Her türlü ölü pikseli kayıtsız şartsız iade etme hakkı var bende öyle biliyorum.

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Emir
1-2 ölü pixel çıkması kusur sayılıyormu hocam bilmedigimden soruyorum? mesela bendeki gigabyte g24 f monitor garanti süreci için ya yan yana 3 yada ayrı ayrı 5 ölü pixel istedigini söylediler. itopyadan aldıgımda acar acmaz 2 ölü pixel vardı, degisim talep ettim reddettiler. sikayetvara yazınca beni yetkili aradı. yan yana 3 veya ayrı ayrı 5 olmadıgı surece kusur olmadıgını belirtti. tek seferlik yine degisim saglayacagını belirtti. gittim degistirdiler geldim actım yine 24 saat icinde 2 tane cıkmıstı.
6 ay icindeyse eger thh ye germe hakkiniz var verin degistirsinler. 1 tane bile olsa ayipli mal sayilir. Paradini kurusu kurusuna odediginiz ekranda fabrikasyon hata gormek zorunda degilsiniz. Cihazinda olu pixel olmayan adam da ayni parayi oduyor ben niye ayni parayi verip olu pixellu urun kullanayim ki ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 ölü piksel bile olsa değişim veya iade hakkı var diye hatırlıyorum bende. En azından ASUS bu konuda direkt garanti veriyor zaten ama yasal olduğu için onlar da ölü piksel garantisi diye ayrıca belirtiyorlar. Her türlü ölü pikseli kayıtsız şartsız iade etme hakkı var bende öyle biliyorum.
Hayir. Asil asus vermiyor benim cihazim asustu firma kesinlikle yanasmadi

USTUEM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Emir
allahlarından bulsunlar, ben onlar kadar ufak hesaplar yapamayacağım, şu an hiç ihtiyacım yok desem yeridir, yedikleri hakkın bedelini öderler elbet
Siz bilirsiniz hocam da ugrasmazsak bir dahaki sefere yine aynisini yapacaklar.
Su an nasil olsa ugrasmiyor kimse mentalitesinde hareket ediyorlar

Mitra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Birol Olcaytürkan
Kardeşim azmin ve kararlığın için tebrik ediyorum seni.. 👏👏👏

gunesss

80+
sen ben sadece 2 kişiyiz, bu durumu eminim ki yaşayan yüzlerce insan vardır, ya valla ihtiyacım yok kendim adına uğraşmadım ama gördüğünüz üzere uzun uzun detaylı bir şekilde heryerde paylaştım, artık okuyup ders çıkarmayan kendisi bilir

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,272
İsim
Berkecan Ergin
Açıkcası kanunda bir açık var bizim milletimizde biraz cins o yüzden böyle oluyor. Örnek vermek gerekirse eskiden amazon iade politikası harikaydı ama millet olarak suistimal ettik.

Satıcı açıındanda şöyle diyeyim sonuçta bu firmalar ürün kendi getirmiyor, toptancıdan alıyor onlarda oraya bu durumu bildirince onlarda iade almamak için kırk takla atıyor yani bir döngü olmuş.

Kanunen bu tarz kusurlu ürünler hemen yenisi ile değişmeli veya bir alt model veya bir üst model farkına karşı teklif edilmeli yada parayı iade et sonuçta kaç ay o parayıda işletmişsin faize yatırsan ayda 1500 er alırdın zaten.

Ama sorun sadece satıcıdan değil ithalatından başlıyor tüketiciye kadar gidiyor geniş kapsamlı bir kanun şart.

Bizden örnek vereyim ürün satıyoruz adam orijinal kutusnu yırtmış oluyor iade sebebi vazgeçtim, arkadaş biz bunu mesela kime satıcaz kutusu yok bir şey yok, birde ürün giderken kargo ücreti gelirken kargo ücreti, biz millet olarakta karakter sahibi olamadığımız içn firmalarda bu tarz karaktersizleşiyor ama dediğim gibi işin temelinden tüketiciye kadar kanun değişmeli iki tarafıda korumalı

Top Bottom