Neler Yeni

Kule Tipi Soğutucuyu Kendim Takabilir Miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Kaymaz
Hocalarım AMD işlemcim var kule tipi soğutucuyu kendim takmayı düşünüyorum
Videoları dikkatlice izleyerek yapabilir miyim?
Ayrıca bu işin püf noktası var mı?
Aldığım soğutucunun yanında termal macun geliyor macunu temizlemek için izopropil alkol şart mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

azizoe92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aize
Basit bit tarafini tuttur digeri giriyor da macunu temizle yeni macun damlat tek seferde tak buna ek imkan varsa kule tipi yerine 2k ya sivi sogutma al %40 daha sogutma goreceksiniz

Outhis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
-------
ben kolonyayla temizliyorum ama pek önerilmiyor ben sıkıntı yaşamadım şimdiye dek

Thadox

80+ Bronze
Aldığım soğutucunun yanında termal macun geliyor macunu temizlemek için izopropil alkol şart mı?
Islak mendil ile sil peçete ile kurula. Islak mendili anakarta değdirme (ne olur ne olmaz diye diyorum).

Sonrasında anakartına soğutucu ile gelen uygun braketleri tak bide anakartın arkasında bu braketleri tutacak dikdörtgen siyah bi parça var onu arkadan destekle ki düşmesin. Bunu süngerle vs yapabilirsin (az çok videoda görmüşsündür nasıl yapıldığını)

Sonra işlemci üzerine macunu sür (çok veya az sürersen tam verim alamazsın X şeklinde sür veya kendin dağıt, amaç incecik olması).

Macun sürdükten sonra soğutucuyu işlemci üzerine tekte denk getirmen gerek oynatırsan macun dağılabilir dikkatlice yaparsan sorun olmaz.

En son olarak vidaları sık ama püf noktası şu ki vidaları sırayla azar azar sıkman gerekiyor. Tek seferde birini tamamen sıkarsan macun yine eşit dağılmaz.

İşte bu kadardı artık nur topu gibi bi soğutucun oldu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Kaymaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Basit bit tarafini tuttur digeri giriyor da macunu temizle yeni macun damlat tek seferde tak buna ek imkan varsa kule tipi yerine 2k ya sivi sogutma al %40 daha sogutma goreceksiniz
Hocam sıvı iyi olsa bile ileride masraf çıkarıyor hava tipi düşünüyorum o yüzden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Islak mendil ile sil peçete ile kurula. Islak mendili anakarta değdirme (ne olur ne olmaz diye diyorum).

Sonrasında anakartına soğutucu ile gelen uygun braketleri tak bide anakartın arkasında bu braketleri tutacak dikdörtgen siyah bi parça var onu arkadan destekle ki düşmesin. Bunu süngerle vs yapabilirsin (az çok videoda görmüşsündür nasıl yapıldığını)

Sonra işlemci üzerine macunu sür (çok veya az sürersen tam verim alamazsın X şeklinde sür veya kendin dağıt, amaç incecik olması).

Macun sürdükten sonra soğutucuyu işlemci üzerine tekte denk getirmen gerek oynatırsan macun dağılabilir dikkatlice yaparsan sorun olmaz.

En son olarak vidaları sık ama püf noktası şu ki vidaları sırayla azar azar sıkman gerekiyor. Tek seferde birini tamamen sıkarsan macun yine eşit dağılmaz.

İşte bu kadardı artık nur topu gibi bi soğutucun oldu.
Hocam sağ olun bir sorum var RAMlere baskı yapar mı Anakartım Asus Prime 520M-K modeli Ramlerim: Kingston Beast Black 8GB 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 DDR4 Ram
4 slot yok o yüzden ramleri kaydırma şansım yok.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,659
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
basit . tek başına takılabilir.

ilk defa yapıyorsan öncelikle montajını macun sürmeden yap. sonra sök ve macun sür öyle yap .

Fikouu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fikri
hocam benim bildiğim nokta sıkarken iyi sık ama fulleme zarar verme vida yuvalararına geri kalan sıvı soğutuculara göre daha basit montajı sen macunu da fazla koyma zaten yt de videolarda anlatırlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Kaymaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
basit . tek başına takılabilir.

ilk defa yapıyorsan öncelikle montajını macun sürmeden yap. sonra sök ve macun sür öyle yap .
Hocam ne kadar sıkmak lazım sonuçta işlemci var altında kısacası sıktıktan sonra ne kadar zorlukta dönmeli

azizoe92

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Aize
Hocam sıvı iyi olsa bile ileride masraf çıkarıyor hava tipi düşünüyorum o yüzden.

Hocam sağ olun bir sorum var RAMlere baskı yapar mı Anakartım Asus Prime 520M-K modeli Ramlerim: Kingston Beast Black 8GB 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 DDR4 Ram
Corsairin tek fanli sivi sogutmasini killaniyorum 4 yildir sorunsuz. 65 dereceyi gecmiyor

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,659
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Hocam ne kadar sıkmak lazım sonuçta işlemci var altında kısacası sıktıktan sonra ne kadar zorlukta dönmeli
onun zaten belli bir sınırı var. elinle yap. dönmeye kadar sık . çok da baskı uygulama

Satriani

80+ Bronze

Hangi kule tipi soğutucuyu kullanacaksan yabancı kaynaklarda uygun RAM yüksekliği bilgisi bulunabiliyor.
Genelde 42-43mm yükseklikten sonra fanı biraz yukarıya kaydırmak gerekebilir.
RAM'lerinin yüksekliğini de internette aratarak bulabilirsin.

Eymenzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Eymenarthur
ben pecete ile sildim macunu kuru olaca sekilde

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Kaymaz
Hangi kule tipi soğutucuyu kullanacaksan yabancı kaynaklarda uygun RAM yüksekliği bilgisi bulunabiliyor.
Genelde 42-43mm yükseklikten sonra fanı biraz yukarıya kaydırmak gerekebilir.
RAM'lerinin yüksekliğini de internette aratarak bulabilirsin.
34 mm diyor hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,147
Üyeler
164,787
Son üye
TARAKCI
Top Bottom