Dusukse daha ıyı demek cl gecıkme demekMerhaba DDR5 Corsair Vengeance cl40 ramlerini kullanıyorum fakat cl değeri ne kadar düşükse o kadar iyi mi oluyor pek bir bilgim yok sizce cl değerim çok sorun yaratır mı?
Peki hocam sorun olur mu cl değerim kötü mü?Dusukse daha ıyı demek cl gecıkme demek
Cok yuksek bana gore ben 30 kullanıyoırumPeki hocam sorun olur mu cl değerim kötü mü?
Hazır sistem almıştım başka yoktu malesef ileride değiştirsem daha iyi olur değil mi?Cok yuksek bana gore ben 30 kullanıyoırum
Yani 5200mhz cl40 ramler 16gb tek kanal aklımda bi tane daha almak vardı o yüzden sordumMhz'de dusukse performans kaybi evet. 6000Mhz CL30 ile 5200Mhz CL40 arasinda %10-15 fark oynar. Sisteminizde performans sorunu yoksa masrafa girmeye gerek yok.
Yani 5200mhz cl40 ramler 16gb tek kanal aklımda bi tane daha almak vardı o yüzden sordum
Hocam sistemi yeni aldım fakat ram tarafında pek üstüne düşmemişim gördüğüm kadarıyla ve 2. el satabilir miyim bilmiyorum alırsam 1 2 ay sonra alıcağım eğer satabilirsem dediğiniz gibi yaparım.O halde zaten masraf yapacaksiniz, almisken 2x16 6000Mhz CL30 alin, elinizdekini satarsiniz.
Ikinci el olarak da alabilirsiniz. Cogu marka omur boyu garanti veriyor RAM'lere. Sifir almaya gerek yok taksit yaptirmayacaksaniz.
Daha da oturdu hocam o zaman uğraşmanın manası yok değil mi? yine aynı ramden alıp 32 yapsam olurPek farkedilecek gecikme değil kendisi. EEE bak Ben CL 11 ram kullanıyorum.
Şimdi ne değişti 1600MHZ 16 gb ddr3 kullanınca
Sizin ramleri Ezdim mi? Elbette değil. Asıl önemli olan mhz dir.
Tek vuruşa 6000 dalga demek Benim ramlerim Tek vuruşa 1600 dalgalanma demek. Hız farkı böyle açılıyor
Inan uğraşmaya ve fazladan para harcamaya hiç değmez. Ram eklemek istersen ekle.Daha da oturdu hocam o zaman uğraşmanın manası yok değil mi? yine aynı ramden alıp 32 yapsam olur
Teşekkürler hocam artık aklıma tamamen oturduInan uğraşmaya ve fazladan para harcamaya hiç değmez. Ram eklemek istersen ekle.
Ama komple yükseltip CL gecikme farkını hissetmeyince ne anladım ben bu işten dersin.
Zamanında DDR3 lerde de vardı CL 11 mi 9 mu diye. Hiç ama hiç fark yok.
Yok her aklıma gelince Pisikolojik olarak şey olurum dersen değiş tatmin ol![]()
![]()
Mesaj otomatik birleştirildi:
Perfromans isteyen ekran kartını yükseltsin zaten DDR5 Ram adı üstünde hangi RAM`e parmağını koysan son performans idare eder ekran kartını tam besler.