Neler Yeni

Palit Rtx 5090 Kutu Açılımı ve Oyun Testi

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
can
bu ne olum %15 fark için miydi bu çile
adamlar artık yapay zeka + frame generation üzerine gidiyor. %10'u %15'i kalmadı. yapay zeka + frame generation üzerinden konuşup 4090'a göre %100 fazla performans alacaksınız diyor adamlar. bu saatten sonra gelecek olan tüm yeni seriler bu yönde olacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
abi forumlarda kimse konuşmuyor da 4090 ile 5090 arasında aşağı yukarı %10-15 lik bir performans farkı var çok az değil mi yoksa bana mı öyle geliyor
5090'ı ön plana çıkaran içerisinde yer alan işlemci gücünden ziyade DLSS 4 ve çoklu kare üretimi (Multi Frame Generation) özellikleri olacak. Belki bu yüzden bu fark konuşulmuyordur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

adamlar artık yapay zeka + frame generation üzerine gidiyor. %10'u %15'i kalmadı. yapay zeka + frame generation üzerinden konuşup 4090'a göre %100 fazla performans alacaksınız diyor adamlar. bu saatten sonra gelecek olan tüm yeni seriler bu yönde olacak.
4090'a göre %100 performans alacağını nereden biliyorsunuz hocam ? Bu teknolojinin performansa etkisiyle ilgili net bir açıklama ya da test yapıldı mı ? Artış muhakkak olacak da %100 performans artışı biraz fazla geldi bana.

LutfuPasha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
273
İsim
Lütfü A
rtx ilk çıktığında herkes şaha kaldırıyordu o yayınlanan minecraft videosu hala ortalıkta geziyor ama kimşn umrunda şu an ben inanmıyorum böyle şeylere

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
rtx ilk çıktığında herkes şaha kaldırıyordu o yayınlanan minecraft videosu hala ortalıkta geziyor ama kimşn umrunda şu an ben inanmıyorum böyle şeylere
Beklentiyi karşılayamazsa 5000 serisi yalan olur zaten. Nvidia şirketi bunu göz önünde bulundurarak hareket ediyordur bence. Ben beklentiyi bu şekilde karşılayacağını düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
can
5090'ı ön plana çıkaran içerisinde yer alan işlemci gücünden ziyade DLSS 4 ve çoklu kare üretimi (Multi Frame Generation) özellikleri olacak. Belki bu yüzden bu fark konuşulmuyordur.

4090'a göre %100 performans alacağını nereden biliyorsunuz hocam ? Bu teknolojinin performansa etkisiyle ilgili net bir açıklama ya da test yapıldı mı ? Artış muhakkak olacak da %100 performans artışı biraz fazla geldi bana.
kart testleri yayınlanmaya başladı. multi fg ile 4090'ı 2ye katlıyor 4k'da. zaten şu anda frame generation 4 destekleyen pek oyun yok. cyberpunk 2077 ve alan wake 2'de yapılan testte mesela 4k ultrada 4090 frame generation x2 ile ve dlss ile 106 fps alırken 5090 dlss + frame generation 4x'de 233 fps alıyor. alan wake 2'de 4090 dlss + frame generation x2 de 125 fps alırken 5090 dlss + frame generation x2 ile 270 fps alıyor. dlss balanced olarak kullanılmış.

e adamlar(deri ceketli adam) da zaten "yapay zeka ile bunu başardık, yapay zeka olmasa bunu başaramazdık" diye tanıttı lansmanda 5000 serisini. yani adamlar kimseyi kandırmadı sonuç olarak.

yani demediler ki "biz saf güçte eski seriyi tokatladık, eski seriyi 2'ye katladık." öyle deseler tamam diyeceğim de adam zaten "yapay zeka olmasa bunu başaramazdık" diye üstüne basa basa söyledi artık oyuncuların bu 2 kat performansları yapay zeka ile alacaklarını. yani adam benim ürünüm artık yapay zeka, saf güç isteyen 5000 serisi almasın diyor bir nevi. yok hem bu seri kartları bunu bilerek alıp hem de "ama fake frames yaaa" demek olmuyor.

şimdi bir sonraki seride bu frame generation x4'ün kalitesini iyileştirecekler ve belki yanına bir x6 ekleyecekler. bir kaç yeni teknolojileri var ellerinde adını unuttum video oyun mu ne bir kanal bahsetmişti. yapay zekaya yönelik geliştirmelerle gelecek artık yeni seriler hep. yanına biraz vram eklerler yine cuda çekirdeği vesaire eklerler %15-20 tamamdır. adamların merkezlerinde bir süper bilgisayar 6 senedir sadece dlss'i geliştirmek için çalışıyormuş gece gündüz. ekmeğini daha yeni yeni yemeye başladılar. daha yeni başlıyorlar yani bu işlere.

Son düzenleme:

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
EmreE
Hiç beklediğim gibi değil 5090

Rusty_Cohle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Rusty
Güzel oldu bu yeni seriye geçmemek isteyenler için ferah verdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
can
Güzel oldu bu yeni seriye geçmemek isteyenler için ferah verdi
biz burada zaten sürekli yazıyoruz 4000 serisinin en azından + 4070 ti kartlarına sahip olanların 5000 serisine geçmesinin pekte bir mantığı yok diye. özellikle 2k oyuncularının zaten geçmeleri için hiç sebepleri yok.

yeni sistem toplayacaksındır yeni kart alacaksındır paran vardır o zaman en iyisini alayım diyorsan gider alırsın ama zaten 4000 serisinin orta üstü kartlarından elinde varken onu değerinin altına satıp üstüne o sattığın kartın ederinin %50sine yakın para koyup üst karta geçmeye çalışacaksın...

mantıksız oğlu mantıksız.

Vouxy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Burak Çetin
Almamalıyım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Talha Keyhidar
kart testleri yayınlanmaya başladı. multi fg ile 4090'ı 2ye katlıyor 4k'da. zaten şu anda frame generation 4 destekleyen pek oyun yok. cyberpunk 2077 ve alan wake 2'de yapılan testte mesela 4k ultrada 4090 frame generation x2 ile ve dlss ile 106 fps alırken 5090 dlss + frame generation 4x'de 233 fps alıyor. alan wake 2'de 4090 dlss + frame generation x2 de 125 fps alırken 5090 dlss + frame generation x2 ile 270 fps alıyor. dlss balanced olarak kullanılmış.

e adamlar(deri ceketli adam) da zaten "yapay zeka ile bunu başardık, yapay zeka olmasa bunu başaramazdık" diye tanıttı lansmanda 5000 serisini. yani adamlar kimseyi kandırmadı sonuç olarak.

yani demediler ki "biz saf güçte eski seriyi tokatladık, eski seriyi 2'ye katladık." öyle deseler tamam diyeceğim de adam zaten "yapay zeka olmasa bunu başaramazdık" diye üstüne basa basa söyledi artık oyuncuların bu 2 kat performansları yapay zeka ile alacaklarını. yani adam benim ürünüm artık yapay zeka, saf güç isteyen 5000 serisi almasın diyor bir nevi. yok hem bu seri kartları bunu bilerek alıp hem de "ama fake frames yaaa" demek olmuyor.

şimdi bir sonraki seride bu frame generation x4'ün kalitesini iyileştirecekler ve belki yanına bir x6 ekleyecekler. bir kaç yeni teknolojileri var ellerinde adını unuttum video oyun mu ne bir kanal bahsetmişti. yapay zekaya yönelik geliştirmelerle gelecek artık yeni seriler hep. yanına biraz vram eklerler yine cuda çekirdeği vesaire eklerler %15-20 tamamdır. adamların merkezlerinde bir süper bilgisayar 6 senedir sadece dlss'i geliştirmek için çalışıyormuş gece gündüz. ekmeğini daha yeni yeni yemeye başladılar. daha yeni başlıyorlar yani bu işlere.
Ekran kartı güçlü olduğu sürece gücünü nereden aldığının bir önemi yok kanımca.

Bu inceleme videosunda söylediğin gibi bir fark falan yok. Nerede 2'ye katlamış tam olarak ? Evet fazla fps veriyor ama 2'ye katlamalık bir durum falan yok, abartmayın.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
can
Ekran kartı güçlü olduğu sürece gücünü nereden aldığının bir önemi yok kanımca.

Bu inceleme videosunda söylediğin gibi bir fark falan yok. Nerede 2'ye katlamış tam olarak ? Evet fazla fps veriyor ama 2'ye katlamalık bir durum falan yok, abartmayın.
tam olarak yazdıgımın hangi kısmını anlayamadın ? oraya koskoca frame generation x4 ile 2 katı fps aldığı görülüyor yazdık.

sen gelmişsin frame generation vesaire açık olmadan yapılan karşılaştırmayı gösterip "2'ye katlamalık bir durum falan yok abartmayın" yazıyorsun. ilk önce karşındaki kişinin yazdığını iyi oku sonra cevap ver bence.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
hayal kırıklığı 4090 a bakın 3090-a göre nerdeyse ikikat performans farkı var 5090 da yine %20-40 arası

Orası öyle fakat AMD bir çok atılım yapıyor büyük ihtimalle DLSS ve RTX e rakip olacak bir şey hazırlıyorlar. Ben hala AMD nin yanındayım. Fakat dediğin doğru dlss+rtx in ışın izlemesi de cezbediyor insanı.
haklısın yazda pc toplarsam bende amd kullanmayi dusunuyorum (ikinci elde temiz rtx bulamazsam)

asko56

80+ Silver
RTX+DLSS abartıları haricinde hangi konuda önde? Ciddi soruyorum RTX kullanıyorum fakat yazılımsal müdahale olmasa kas gücünde AMD çoğu kartı ile NVIDIA yı boğuyor zaten.
Kas gücünün hiçbir önemi yok dedginizin önemi olsa is amd nvdia dan daha erken çıkaracagı 9000 serisi ekran kartlarını ertelemezdi kartlar şuan globalde ve tr de depolarda bekliyor kartlar gelmişti bile o halde ertelediler artık teknoloji çok daha önemli kas gücünden.

merak eden baksın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,548
Üyeler
166,228
Son üye
blackleae
Top Bottom