Neler Yeni

Konu silme olmaması ve bunun için ceza verilmesi mantıklı mı?

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Hocam o niyetle birisi varsa saklasın zaten kendine ona verilen cevaba ihtiyacımız mı var öyle yapan olacağını sanmıyorum
Yani, o sebeple olmasında da sıkıntım yok zaten; fakat en azından özelimi anlatmaktan vazgeçtim diye ihlal puanı yemek yerine farklı bir çözüm olsa iyi olur.

Son düzenleme:

qwerty1029384756

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Qwerty1029384756
O sebeple mantıklı. Fakat en azından buna bir çözüm getirilse hoş olur. Sonuçta bence hak etmediğim bir ihlal puanı aldım. Donanım arşivinin bir çok foruma göre daha özgür olduğu da doğru zaten sadece eleşitir yaptım öyle bir sinir yada kırgınlığım yok üslubumda sıkıntı olabilir belki yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem kusuruma bakmayım.
Yanlış anlamadım merak etmeyin. Şimdi sizde haklısınız Donanım Arşivide haklı...

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Neden bir bilgiyi saklayalımki? Belki başkasının işine yarayacak bir bilgi.
Yani, bence herkes bunu yapmaz. Zaten ortada bir sorun varsa, konusu açılmıştır. Açılmamışsa da en fazla biri bizzat konuyu açar ve bu sefer kişi bunu kendine saklamaz, kalıcı olarak kalır. Yine de o sebepten olmasını anlarım tabii.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış anlamadım merak etmeyin. Şimdi sizde haklısınız Donanım Arşivide haklı...
Aynen, yani ortada bir mağduriyet veya karşı taraf yok. Naçizane eleştirimdir, anlamış olmanız beni mutlu etti. :)

Son düzenleme:

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Dostum maalesef açmış olduğun bu konu da bir kural ihlalidir. Forum kurallarını tekrardan okuyup değerlendirmeni rica ederim.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Dostum maalesef açmış olduğun bu konu da bir kural ihlalidir. Forum kurallarını tekrardan okuyup değerlendirmeni rica ederim.
Ben konu başlığında bir sıkıntı görmedim. Hata yapıp yapmadığımı nasıl anlayacağım? Konu ihlali yapıp yapmadığımı neye göre öğrenebilirim? Bana bir link atabilir misin? Konu açma hakkında bir rehber göremedim.

Forum kurallarında konu açmak hakkında yazılan tek şey: 'Başlıklarınız, sorunuzu açıklayacak şekilde ve düzgün bir dille yazılmış olmalıdır! Örneğin "Bu nasıl" yazmak yerine "MSI RTX 3070 Ti ekran kartı nasıldır?" yazabilirsiniz. "BU SİSTEM NASIL" yerine "xx işlemci, xx ekran kartlı sistem nasıldır?" gibi açıklayıcı konu başlıkları kullanın..'

Bence bu yeterince açıklayıcı değil. Mesela bazı konularda, eleştiri yapılan başlıklara 'Bu konuyu bu kategoride açmamalıydın.' diyorlar ama gerçekten o konunun hangi kategoride açılması gerektiği hakkında öğretici bir rehber yok. Spesifik konulara gelince, kurallar maalesef sıkıntı yaratıyor.

Son düzenleme:

sontoxic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
Söylediklerinde bir tane düzgün argüman yok. Tamamen karşıt görüş olsun diye yazmışsın. "Konuyu açmama gibi bir seçeneğin varken" çok saçma bir cümle. Kullanıcı benim? Kimseye borcum falan yok. Kullanırken gördüğüm reklamlar, kullanıcı sayısını arttırarak "reklam alma olasılığını" arttırarak, kazanç sağlamalarını sağlayan kullanıcılardır. Bu işi kullanıcılar için zorlaştırmanın kime kazancı var? "foruma katılırken de kabul ettiğin kurallarda da bu yazar" demişsin. Ben kurallarda yazan şeyin yanlış olduğuyla ilgili argüman yazdım. Yani sırf savunmak için savunmuşsun. "açıp sonra da içeriği siliyorsan bu senin sorunun" demen de çok saçma. Zaten benim, yani kullanıcının sorunu ve kullanıcının bu sorununa çözüm getirmemek, aksine işi zortlaştırmak oluyor. Ben tamamen bu konular hakkında haddi, sınırı aşmadan, saygısızlık yapmadan eleştiri yazdım, sen ise babanın oğlunun forumuymuş gibi savunuyorsun. :/
savunmadım kuralı açıkça sana izah ettim forumun kuralları net ve gayet basit sen konu açarken 1den fazla kez tıklıyorsun yani bu
''ay yanlışlıkla bastım'' gibi bir olay değil
hatta senin yüzünden 1 konu altta kalıyor belki gerçekten ihtiyacı olan kişinin konusu gözükmüyor
konu silme seçeneğinin olmaması da gayet normal üstteki arkadaş açıklamış zaten ayrıca birkaç farklı sebebi de var ama şuanlık onları tartışmayacağım

"Ben bir sıkıntı görmedim konu başlığında. Hata yapıp yapmadığımı nereden anlayacağım? Konu ihlalini neye göre yapıp yapmadığımı nereden öğrenebilirim? Link atabilir misin? Konu açma hakkında bir rehber göremedim. Forum kurallarında konu açmak hakkında yazılan tek şey: Başlıklarınız, sorunuzu açıklayacak şekilde ve düzgün bir dille yazılmış olmalıdır! Örneğin "Bu nasıl" yazmak yerine "MSI RTX 3070 Ti ekran kartı nasıldır?" yazabilirsiniz. "BU SİSTEM NASIL" yerine "xx işlemci, xx ekran kartlı sistem nasıldır?" gibi açıklayıcı konu başlıkları kullanın.' yazmışlar. Ki bu bence yeterince açıklayıcı değil. Mesela bazı konularda eleştiri yapılan konulara 'Bu konuyu bu kategoride açmamalıydın' diyorlar ama cidden o konunun hangi kategoride açılması gerektiği hakkında öğretici bir rehber yok. Spesifik konulara gelince kurallarda sıkıntı çıkıyor maalesef
Madde 17

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
savunmadım kuralı açıkça sana izah ettim forumun kuralları net ve gayet basit sen konu açarken 1den fazla kez tıklıyorsun yani bu
hatta senin yüzünden 1 konu altta kalıyor belki gerçekten ihtiyacı olan kişinin konusu gözükmüyor
konu silme seçeneğinin olmaması da gayet normal üstteki arkadaş açıklamış zaten ayrıca birkaç farklı sebebi de var ama şuanlık onları tartışmayacağım

Madde 17
Madde 17'yi boş ver. Direkt 21 ve 22'nin ihlali söz konusu.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs

Madde 17
Kurallar kısmı, sitenin sağ üst köşesinde, alt kısmında ya da konu başlığına pinlenmiş değil. Benim gibi tüm duyuruları takip etmeyen insanların bunu görmesi zor olabilir. Zaten olsa da olmasa da problem burada değil. Yani bu, 'Ay yanlışlıkla bastım.' gibi bir olay değil, hâlâ saçma bir argüman. Ben bir kullanıcıyım; eğer özelimi anlatıp daha sonra vazgeçmişsem, bu benim bileceğim iş. Kimsenin patronu değilim, fakat bir foruma katıldım diye kimse de benim patronum değil. Zaten sıkıntı burada: 'Özelimi anlatmamak' yasak değil.

Söz konusu maddede, 'Konu başlığını, içeriğini uygunsuz şekilde sonradan düzenlemek; "Kilitlensin", "Silinsin", "Çözüldü' gibi' yazıyor.

Buradaki sıkıntı, kullanıcının 'Silinsin, çözüldü.' gibi şeyler yazmak dışında bir alternatife sahip olmaması. Yazdığım şeyden pişman olmuş olabilirim, bu benim hakkımdır. Bazı kurallar var diye, 'Olması gerektiği' anlamına gelmez. Yasaları düşün; illegal olan sonradan legal, legal olan ise sonradan illegal olabiliyor. Ben zaten kuralın yanlış olmasından bahsettim.

Ha, bak mesela sana bir örnek: Eleştiri konusu açılmaması gerektiğini bilmiyordum ve şu an ihlal yemeden bu konuyu kapatmamın bir yolu yok. Halbuki, post atıldıktan 10 dakika içerisinde silme özelliği gibi bir seçenek sunulsa, gerçekten art niyetle iş yapmak istemeyen bir insana çözüm olmuş olur.

'Konuyu silip diğer insanların yararlanmamasını sağlamak' bence ikna edici bir sebep değil.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Bence konu sahibi ilk 30 dk içinde konuyu silme hakkı olmalı. Sonrasında silememeli.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Bence konu sahibi ilk 30 dk içinde konuyu silme hakkı olmalı. Sonrasında silememeli.
İşte tam olarak onu diyorum. Gördüğünüz gibi yazmışım: 'Halbuki, post atıldıktan 10 dakika içerisinde silme özelliği gibi bir özellikle gerçekten art niyetle iş yapmak istememiş bir insana seçenek sunmuş olursun.' diye. Yani, '10 dakika' derken spesifik değil, 30 dakikada olur; o, kısıtlı bir süre için izin gibi bir şey anlamında.

Ameyus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
884
İsim
Ahmet Yıldırım
Bence konu silinmesinin olmamasının sebebi biri sizin sorununuza çözüm bulduktan sonra o çözümü kendinize saklamamanız için. Emin olun kuralları en az forumlardan birisi Donanım Arşivi.
Bunun sebebi bu değil. Forum için açılan her konu internet trafiğine ekleniyor. Bir kişi cevap aramasa bile açılan konu başlığı ile ilgili bir şey arattığında forumda açılan konu, arama sonucu olarak çıkıyor. Bu da forumun tıklanmasını arttırıyor. En azından silinmesi adına rapor gönderilebilir. Konuyu açan arkadaşım haklı.

Reves9

80+
Buranın bir forum olduğunu ve bi' nevi arşiv görevi gördüğünü unutmayalım. Normalde forumlarda konu düzenleme dahi olmaz. Örneğin x kişisi a oyununda b sorununu yaşıyor. Bunu internette arattığı zaman karşısına donanım arşivi forum çıkıyor ve sorununu bu sayede çözüyor. Konu silme özelliği olsa bu tamamen ortadan kalkar. Burası internet alemi, yazdığınız tüm yazılara dikkat etmelisiniz. 15 yıl önce bir yerlere yazılan yazılar, yüklenen resimler - videolar hala duruyor. İnternet alemi tümüyle bir arşivken, dikkatsiz davranmanın sonuçları elbette olacaktır.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Bunun sebebi bu değil. Forum için açılan her konu internet trafiğine ekleniyor. Bir kişi cevap aramasa bile açılan konu başlığı ile ilgili bir şey arattığında forumda açılan konu, arama sonucu olarak çıkıyor. Bu da forumun tıklanmasını arttırıyor. En azından silinmesi adına rapor gönderilebilir. Konuyu açan arkadaşım haklı.
Değil mi? Yoksa tabii ki de konu açarak hatalı olmuş olabilirim, ama ben bir kullanıcıyım ve art niyetim yoksa yardım edilmeliyim; bu bir ihlal değil. En azından, dediğiniz gibi, bir rapor sistemi, onaylı konu sistemi veya konu açtıktan sonra 30 dakika içinde silebilme özelliği gibi çözümler sunulabilir.

Buranın bir forum olduğunu ve bi' nevi arşiv görevi gördüğünü unutmayalım. Normalde forumlarda konu düzenleme dahi olmaz. Örneğin x kişisi a oyununda b sorununu yaşıyor. Bunu internette arattığı zaman karşısına donanım arşivi forum çıkıyor ve sorununu bu sayede çözüyor. Konu silme özelliği olsa bu tamamen ortadan kalkar. Burası internet alemi, yazdığınız tüm yazılara dikkat etmelisiniz. 15 yıl önce bir yerlere yazılan yazılar, yüklenen resimler - videolar hala duruyor. İnternet alemi tümüyle bir arşivken, dikkatsiz davranmanın sonuçları elbette olacaktır.
Hiç alakası yok. Benim açtığım konu, insanların ortak bir çözüm bulabileceği bir mesele değildi. Ayrıca, bu örnek gibi birçok konu açılıyor ve açılmaya da devam ediyor. Bu tür konularda insanlar özel hayatlarını paylaşıyor ve uzun uzun yazdıktan sonra bile anlatmaktan vazgeçebilirler. Bu herkesin hakkıdır.

Ben buraya diken üstünde konu açmaya gelmiyorum. İstesem konuyu çirkin ve art niyetli bir şekilde de ele alabilirim, fakat böyle bir niyetim yok. Bu sebeple, "Dikkatsiz davranmanın sonuçları elbette olacaktır." gibi bir tavır takınmak, asıl dikkatsiz ve değersiz davranıştır.

Ayrıca, "Normalde forumlarda konu düzenleme dahi olmaz." demişsiniz. Gayet de var hocam, bunu siz de biliyorsunuz. Üstelik, T. Pat forumu gibi platformlarda bile onaylı konu açma sistemi mevcut, bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Top Bottom