Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Gainward Phantom RTX 5080 55.999 TL

Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
Konum
Istanbul
İsim
Yalçın YAMAN
Kendini bu kadar iyi ifade edebilen birinin ₺19k TL'ye aldığı kartı aynı fiyattan (!) satınca iyi bir iş yaptığını düşünüyor olması güldürdü. Umarım bir gayrimenkul danışmanınız vardır.
Konu ne kadar fiyat baremine birşeyi alıp satmak değil tabii ki. Ama bunca uzun mesaj içerisinden o noktayı alıp insanların ahlak değerlerini yargılayacak bir ünvanı ve vicdanı kendinde görmen üstüne espiri yapman aslında nasıl bakıp, neyi gördüğün ile alakalı. Aleni şekilde edilen hakarete değil, mesajım içerisinde örnek tescil etmesini istediğim satırlara laf söylemek sağlıklı bir bakış ve düşünce açısı olamaz zaten. Keşke sende konu ile alakalı yorum yapabilseydin, kafası karışmış insanlara yardımcı olacak birkaç deneyim ya da görüş belirtseydin.

Mesajım da dile getirmişim. Bizim söylediklerimiz, yazdıklarımız önemli değil. Siz bizim paylaşımlarımıza testlerde ve deneyimlerde dikkat edin şeklinde. İşte bunu yazarken bile aslında senin gibi birisi çıkıpta "Ne anlatıyorsun sen düdük" demesin bu satırı okusun ki saçma ve konu dışı cevap vermesin şeklinde önlemde almıştım ama algıda seçicilik yine iyi iş çıkartmış gibi duruyor 😀

Sağlık olsun kolay gelsin...
 

shaco27

80+ Silver
Katılım
23 Eylül 2022
Mesajlar
2,577
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,271
İsim
eyyüb
tıklayın bize kazık fiyatları saolsun tr firmaları :) her gün güzelce küfür ediyorum afiyet olsun onlara :D
 
Katılım
7 Haziran 2024
Mesajlar
113
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Emre
Ne marka yalakası varmış forumda ya babası gibi savunuyorlar :)
 

-MAO

80+
Katılım
6 Kasım 2023
Mesajlar
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Muhammet Ali Ofluoğlu

Hülagühan88

80+ Bronze
Katılım
24 Kasım 2022
Mesajlar
593
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Dax Saz
Bende 4080 gs modeli var. Soğutması güzel. Coil whine yok denecek kadar az. Ancak bu fiyatlar bence çok yüksek. Stokların dolmasını, piyasanın oturmasını beklemek bence daha mantıklı.
 

oyunpro

80+
Katılım
20 Ocak 2025
Mesajlar
44
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Oyuncu-pro

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Katılım
14 Eylül 2024
Mesajlar
1,658
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
ulaş dursun
bu fiyatlar ne ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Enayilik göreceli bir kavram. Misal bu yukarıda birkaç mesaj önce yazan senin alıntı yaptığın arkadaşın zeka ve mantık kavramına göre bizler enayi olabiliriz. Ama bir başkası için çok zeki de olabiliriz. Ben Türkiye ekonomisi göze alındığında ve Dolar/TL kurunun merkez bankası verilerine bakarak yıl sonunda 43TL bandında olacağını düşününce fırsat olarak görüyorum 50-55bin TL bandını. Ama bu benim yorumum, ben bir veri ve ülke ekonomisine bakarak heleki erken seçim konuşulan bir ülkede bu yorumu kendi Enayi ve Cahil aklım ile düşünüyorum.

tabii ki haklı çıkabilirim, haksız çıkabilirim oda benim ve benim cebimden çıkan parayı bağlayan bir durum. Kimseye gidin alın demiyorum, ancak alanlara enayi demenin de aslında doğru olmadığını ülkemiz şartlarında alınan herşeyin zamanla ucuzlamak yerine pahalılaştığı gerçeğini ihtimal olarak bir kenara tutmak olduğunu dile getiriyorum.

Son olarak elinizde 4000 serisi bir GPU varsa bu 4060ti ve üzeri olur ve 2K çözünürlüğü geçmiyorsanız biraz daha rahat davranıp 5000 neslini Süper kartlar çıkana kadar atlayabilir, ya da elinizde ki kartı elden çıkartıp üstüne ekleyip 55bin yerine örnek 45tl ödeyerek sahip olmanız da ise bir sakınca ya da art niyetli bir algı görmüyorum.

Ben RX 7900 XT satmış üstüne 37bin TL ödemiş ve RTX 5080'e geçmiş enayi! Pardon mantıklı bir insanım. Çünkü RX 7900 XT kartı ilk çıktığı gün 19bin TL fiyata alıp 2 yıl sonra 2. Elden yine 19bin TL fiyata satmak büyük enayilik! Tekrar pardon mantıklı ve akıllı bir hareket olarak gördüm.

İşin özü paranız sizin, aklınız ve mantığınız sizin. Neyi gönlünüz rahat ettirecekse onu yapın. Bizim gibi yorum yapanların lafına sadece testlerde ve deneyimlerde bakın.
hocam meraktan soruyorum neden 7900xt satıp 5080 geçtiniz? iş için mi kullanmaktasınız o sebeble mi çünkü gayet kaslı bir kart 7900xt harcamaya değer miydi
 
Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
Konum
Istanbul
İsim
Yalçın YAMAN
bu fiyatlar ne ya
Mesaj otomatik birleştirildi:


hocam meraktan soruyorum neden 7900xt satıp 5080 geçtiniz? iş için mi kullanmaktasınız o sebeble mi çünkü gayet kaslı bir kart 7900xt harcamaya değer miydi
Ben 2k ips monitör kullanıyordum. Genelde yüksek FPS oynamayı seviyorum. RX 7900 XT 2k yüksek detaylarda neredeyse her oyunda 100fps ortalama veriyordu bana 90 falan yeterli oluyordu. Oled monitör aldım uyguna geldi G8. Ultrawide denemiştim arkadaşımda çok beğenmiştim bende fırsat yakalayınca satın aldım. 3440×1440p oldu çözünürlük. Oynadığım birçok oyunda ciddi FPS düşüşü oldu. Öyle 10FPS falan değil. Silen Hill 2'de olsun, Helldivers 2, Alan Wake 2 zaten RT falan açamıyordum detay düşürmek zorunda kaldım. Rekabetçi değil ama oynamaktan zevk aldığım Battlefield'da bile 100fps altına inmeye başladım. Kart XTX olsaydı heralde 1 sene daha devam ederdim diye ilk o an söylendim.

Sonrasında zaten FSR4 desteğininde RX 7000 serisine gelmeyeceğide aklıma gelince Nvidia geçişine karar verdim. RTX 5070Ti bekleyecektim. Elimde ki kartı iyi bir fiyata satabileceğimi görünce bende karar verip satın aldım. Ben öyle 55bin TL falan vermedim elimde ki kartı satıp üstüne ekledim. İş istasyonu edit falan değil olay neyi nasıl kullandığınız aslında.

Yüksek FPS ve çözünürlükte oyun oynama keyfi PC'ye özel. PS5 sahibiyim aynı zamanda. Eğer yüksek FPS ve çözünürlükte oyun oynamaktan zevk almasam PS5'de her oyunu oynarım ama dediğim gibi hoşuma gitmiyor düşük çözünürlük, düşük FPS ve takılmalar. Yani hem ihtiyacım vardı hemde fırsattı aslında benim için.
 
Katılım
10 Kasım 2020
Mesajlar
200
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
can
ahaha stoklar bitmiş. 10 gündür bitmeyen stok şu konu açıldıktan sonraki gün bitti. biri malının satılmasını istiyorsa buraya ilan açsın. 55 bin 60 bin farketmez alınır.
 

filozof07

80+
Katılım
9 Şubat 2025
Mesajlar
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ahmet özsoh
her yer 28 şubattan sonra diyor, muhtemelen mart ayında 50k civarında dolaşacaktır fiyatlar benim görüşüm.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

  • B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,056,355
Mesajlar
9,498,795
Üyeler
167,826
Son üye
zor12
Top Bottom