tavsiye edilen satış fiyatları bu değil mi hocam düşme şansı var mı bende 5070tı düşünüyorum
Enayilik göreceli bir kavram. Misal bu yukarıda birkaç mesaj önce yazan senin alıntı yaptığın arkadaşın zeka ve mantık kavramına göre bizler enayi olabiliriz. Ama bir başkası için çok zeki de olabiliriz. Ben Türkiye ekonomisi göze alındığında ve Dolar/TL kurunun merkez bankası verilerine bakarak yıl sonunda 43TL bandında olacağını düşününce fırsat olarak görüyorum 50-55bin TL bandını. Ama bu benim yorumum, ben bir veri ve ülke ekonomisine bakarak heleki erken seçim konuşulan bir ülkede bu yorumu kendi Enayi ve Cahil aklım ile düşünüyorum.
tabii ki haklı çıkabilirim, haksız çıkabilirim oda benim ve benim cebimden çıkan parayı bağlayan bir durum. Kimseye gidin alın demiyorum, ancak alanlara enayi demenin de aslında doğru olmadığını ülkemiz şartlarında alınan herşeyin zamanla ucuzlamak yerine pahalılaştığı gerçeğini ihtimal olarak bir kenara tutmak olduğunu dile getiriyorum.
Son olarak elinizde 4000 serisi bir GPU varsa bu 4060ti ve üzeri olur ve 2K çözünürlüğü geçmiyorsanız biraz daha rahat davranıp 5000 neslini Süper kartlar çıkana kadar atlayabilir, ya da elinizde ki kartı elden çıkartıp üstüne ekleyip 55bin yerine örnek 45tl ödeyerek sahip olmanız da ise bir sakınca ya da art niyetli bir algı görmüyorum.
Ben RX 7900 XT satmış üstüne 37bin TL ödemiş ve RTX 5080'e geçmiş enayi! Pardon mantıklı bir insanım. Çünkü RX 7900 XT kartı ilk çıktığı gün 19bin TL fiyata alıp 2 yıl sonra 2. Elden yine 19bin TL fiyata satmak büyük enayilik! Tekrar pardon mantıklı ve akıllı bir hareket olarak gördüm.
İşin özü paranız sizin, aklınız ve mantığınız sizin. Neyi gönlünüz rahat ettirecekse onu yapın. Bizim gibi yorum yapanların lafına sadece testlerde ve deneyimlerde bakın.