Neler Yeni

Valorant'da durduk yere darboğaz yaşamaya başladım

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Eren
Önceden de darboğaz yaşıyordum fakat şuan ki kadar değildi. Şuan aşırı derecede bir darboğaz var. 200 fps civarı alıyorum ama felaket bir yırtılma var oyunda. Önceki konuda mouse hakkında konuştum fakat kimse umursamadı. Steelseries yazılımı ile ilgili olma ihtimali olabilir mi değilse büyük bir tesadüf olması gerekiyor çünkü. Biraz abartacağım fakat işlemcim hasar görmüş olabilir mi? sadece steelseries gg kurdum ve fareyi kullanmaya başladım. Sonrasında durum böyle. Yardıma ihtiyacım var lütfen

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
531
İsim
pozalba
Yazılımı yükledikten sonra başladıysa silip tekrar kontrol edin ama yazılımdan olma ihtimali düşük

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Tayfun Balım
Mouse veya yazılım kaynaklı olduğunu sanmıyorum, diğer konunuzu okudum.
8k hz kullanıyor olsaydınız işlemci yetersiz kalıyor derdim ama yakın zamanda valorant güncelleme aldıysa ondan da olmuş olabilir.

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2-3 kere de çöktü bilgisayar aynı zamanda güç tuşundan kapatmak zorunda kaldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mouse veya yazılım kaynaklı olduğunu sanmıyorum, diğer konunuzu okudum.
8k hz kullanıyor olsaydınız işlemci yetersiz kalıyor derdim ama yakın zamanda valorant güncelleme aldıysa ondan da olmuş olabilir.
hz'den dolayı olmadığı belli hocam çünkü 125hz'e kadar düşürdüm sıfır değişme sonuç aynı. Dediğiniz gibi 1000hz abartı bir değer değil bu kadar problem yaşamamam gerekirdi

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Tayfun Balım
2-3 kere de çöktü bilgisayar aynı zamanda güç tuşundan kapatmak zorunda kaldım

hz'den dolayı olmadığı belli hocam çünkü 125hz'e kadar düşürdüm sıfır değişme sonuç aynı. Dediğiniz gibi 1000hz abartı bir değer değil bu kadar problem yaşamamam gerekirdi
1000hz sistemi yormaz hocam. Bana valorant kaynaklı bir problem gibi geliyor. Vanguard güncellemesi olmuş olabilir veya Windows güncellemesi yaptıysanız kararsız yeni sürümler mavi ekrana kadar gidiyor.

Kısa vadeli çözüm bulamazsanız temiz bir format atın tüm diskleri sıfırlayın ve temiz kurulum yapın. Hata yine olursa donanım bazlıdır. Düzelirse yazılım bazlıdır.

Mouse kaynaklı olmadığını düşünüyorum. İki mouse aynı bağlı şekilde kullanıyorum. Steelseries gg ve razer synapse ikisi de açık ve bağlı herhangi bir sorun olmuyor. (Razer 8k)

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Eren
1000hz sistemi yormaz hocam. Bana valorant kaynaklı bir problem gibi geliyor. Vanguard güncellemesi olmuş olabilir veya Windows güncellemesi yaptıysanız kararsız yeni sürümler mavi ekrana kadar gidiyor.

Kısa vadeli çözüm bulamazsanız temiz bir format atın tüm diskleri sıfırlayın ve temiz kurulum yapın. Hata yine olursa donanım bazlıdır. Düzelirse yazılım bazlıdır.

Mouse kaynaklı olmadığını düşünüyorum. İki mouse aynı bağlı şekilde kullanıyorum. Steelseries gg ve razer synapse ikisi de açık ve bağlı herhangi bir sorun olmuyor. (Razer 8k)
Hocam mouse'dan şüphelenmemin sebebi işlemcimin berbat olması araştırdıklarıma göre 1000hz bile yoruyor bu işlemciyi.

Hocam güncelleme olmadı valorantta ilk başta oyuna bile giremedim hatta güç bela girebildim onda da defalarca çöktü oyun.

Windows güncellemesi yakın bir zamanda yapmadım hocam.

Format atmaya niyetim vardı baya kirlendi bilgisayar fakat en son atalı 3 ay falan oldu sürekli atıp hem kendimi hem bilgisayarı yormak istemiyorum fakat derseniz ki format şart atarım hocam.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Tayfun Balım
Hocam mouse'dan şüphelenmemin sebebi işlemcimin berbat olması araştırdıklarıma göre 1000hz bile yoruyor bu işlemciyi.

Hocam güncelleme olmadı valorantta ilk başta oyuna bile giremedim hatta güç bela girebildim onda da defalarca çöktü oyun.

Windows güncellemesi yakın bir zamanda yapmadım hocam.

Format atmaya niyetim vardı baya kirlendi bilgisayar fakat en son atalı 3 ay falan oldu sürekli atıp hem kendimi hem bilgisayarı yormak istemiyorum fakat derseniz ki format şart atarım hocam.
Hocam biraz daha bekleyin, belki basit çözümü vardır boşa format atmış olursunuz.

Başka çözüm yolu kalmazsa format atarsınız.

N1GHT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
Eren
Hocam biraz daha bekleyin, belki basit çözümü vardır boşa format atmış olursunuz.

Başka çözüm yolu kalmazsa format atarsınız.
Bende öyle düşünüyorum. Peki başka bir tavsiyeniz var mı hocam?

Ayrıca şunu da eklemek isterim çok önemli çünkü. Eskiden prime+ değil de prime kullanıyordum. Onda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım alakası bile yoktu hatta. Gerçekten böyle olması daha da garipleştiriyor

Top Bottom