Neler Yeni

RTX 4060 Sistem Önerisi 25 bin TL

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Onur Keleş
Bütçe
25000
Sistem için max 25k sınırlarındayım. NVIDIA istiyorum. Vatan gibi fiziki olarak alabileceğimiz yerler olursa daha iyi olur. Bu sistem ilgimi çekti şu an. Var mı daha iyidir dediğiniz sistem. RX 7600 veya B580 istemiyorum.

,Sistem için max 25k sınırlarındayım. NVIDIA istiyorum. Vatan gibi fiziki olarak alabileceğimiz yerler olursa daha iyi olur. Peşin fiyatına 3 taksitli olduğu için bu sistem ilgimi çekti şu an. Var mı daha iyidir dediğiniz sistem. RX 7600 veya B580 istemiyorum.
İnternet üzerinden farklı farklı sitelerden ddr5 dizebilirsin aslında öyle istersense, attığın sistemde kötü değil ama alınabilir

Ysuflix

80+ Gold

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Onur Keleş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Parça kalitesi açısından o paraya alabileceğin en iyi sistem budur
Aynı sitede 23K paraya da benzer sistem mevcut ama sorun o değil. 1TB yapınca fiyat 26K'ya fırlıyor artı taksitli alacağımdan faizini düşünün. Bütçemi aşıyor maalesef.

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Aliefe Yıldırım
alınır fakat 300 tl fark verip anakartı ASROCK B550M-HDV yap çünkü pcie 1x slotuna 3.0 hız veriyor dönüştürücü ile ikinci bir nvme m.2 takabilirsin. Diğerinede takılır ama diğerinde o slot 2.0
Pcie x1 3.0 = max 1gb
pcie x1 2.0 = max 500mb
ayrıca ASROCK B550M-HDV ekran kartı slotuna ve m2 slotuna pcie 4.0 veriyor, ekran kartı slotu giriş seviyesi kartlarda o kadarda limitlemediğinden önemli değil ama gen4 ssd desteği daha iyi olur.

App20

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
App
Sistem için max 25k sınırlarındayım. NVIDIA istiyorum. Vatan gibi fiziki olarak alabileceğimiz yerler olursa daha iyi olur. Bu sistem ilgimi çekti şu an. Var mı daha iyidir dediğiniz sistem. RX 7600 veya B580 istemiyorum.
anakart + kasa arttırılda iyi olur ama o seferde fiyat boş yere yukarı çıkıyor ( 550w de sistemi kurtarır bu arada çok çok çok rahat )

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Aliefe Yıldırım
bence kasayla uğraşmaya çok gerek yok zaten giriş seviyesi, anakartı yükseltmek yeter sonuçta sadece +300

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Onur Keleş

OnurKeles

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,336
İsim
Onur Keleş
alınır fakat 300 tl fark verip anakartı ASROCK B550M-HDV yap çünkü pcie 1x slotuna 3.0 hız veriyor dönüştürücü ile ikinci bir nvme m.2 takabilirsin. Diğerinede takılır ama diğerinde o slot 2.0
Pcie x1 3.0 = max 1gb
pcie x1 2.0 = max 500mb
ayrıca ASROCK B550M-HDV ekran kartı slotuna ve m2 slotuna pcie 4.0 veriyor, ekran kartı slotu giriş seviyesi kartlarda o kadarda limitlemediğinden önemli değil ama gen4 ssd desteği daha iyi olur.
Hocam B550'ye yükseltmek aklımda bu sistem için. Diğer sistemlere vs. de baktım ama hep 500GB. Mesela bu sistem için mağazalarda yazıyor hocam Vatan şubesine gitsek sistem için stokta olmayan ürünler olsa nasıl yapılıyor hocam bilginiz var mı bu konuda?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca hocam SSD için Crucial mi daha iyi Kioxia mı? Kioxia'da DRAM var diye biliyorum ama doğrumudur?

Son düzenleme:

Voidnyx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Aliefe Yıldırım
Hocam B550'ye yükseltmek aklımda bu sistem için. Diğer sistemlere vs. de baktım ama hep 500GB. Mesela bu sistem için mağazalarda yazıyor hocam Vatan şubesine gitsek sistem için stokta olmayan ürünler olsa nasıl yapılıyor hocam bilginiz var mı bu konuda?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca hocam SSD için Crucial mi daha iyi Kioxia mı? Kioxia'da DRAM var diye biliyorum ama doğrumudur?
hocam o bütçelerde dram bulamazsınız gibi, sistemdeki kioxia nvme ssd de DRAM yok HMB(Host Memory Buffer) var sistemdeki ram üzerinden çalışıyor onun dışında crucial da aynı şekilde HMB kullanıyor, kioxa tlc nand crucial qlc nand kullanıyor yani çok azıcık ucundan kioxia daha iyi tlc daha yüksek ömürlü sanırım, dram biraz daha yüksek maliyetli ssdlerde bulunuyor.

Stokta olmayan ürünler için ne yapıyorlar tam bilmiyorum ama parçalara bakılırsa öyle bir sorun yaşamazsınız gibi çünkü mağazalarda dediklerine göre şubelerde parçalar mevcut, bulamazsanız bile yüksek ihtimal getirtirler.

Top Bottom