Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung Odyssey G7 32” 1ms 144Hz UHD IPS Monitör 17.999 TL

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
539
İsim
Görkem Çağan
Dostum kumanda ve tizen muhabbeti PC'de monitör olarak kullanacaklar için tamamen bloatdan ibaret, hiç bir işe yaramıyor.
Hopörlör G6'daki gibiyse yandık, hiç bass yok film/dizi izlemek hiç keyifli değil. Arkadaki ışığı da çok kritik değil, çoğu kişi yüzüne bakmaz.
IPS ve OLED farkı inanilmaz bir şey, o siyahları düzgün görebilmek için bile ekstra para verilir. 240HZ olması da çabası, artık 144 bakılmamalı.
Tek herkesin dikkat etmesi gereken fark 4K ihtiyacınız varsa özellikle bu alınmalı ama biri 32 inch 4K biri 27 inch 2K ve OLED.
açıkcası aynı fiyata 32 oled olsa tabi ki oled alınır da 27" küçük geliyor @Strekeos ile bize yoksa 27" oledi çok düşündük hatta elimizde olsa biz min 34" yada 40" istiyorduk 27" boyut olarak düşüncemizin altında alternatifimiz yok maalesef yoksa OLED den iyi olduğunu savunmuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Berkay Ocakcı
En yakın 32 inç 144 hz IPS modelin fiyatı 20 bin liranın üstünde. Samsung monitörlerdeki hoparlörler genelde kötü olmuyor, hem pc hem konsol kullanacaklar için de ideal bir tercih olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ömer Furkan Yalçın
IPS ve OLED farkı inanilmaz bir şey, o siyahları düzgün görebilmek için bile ekstra para verilir. 240HZ olması da çabası, artık 144 bakılmamalı.
Tek herkesin dikkat etmesi gereken fark 4K ihtiyacınız varsa özellikle bu alınmalı ama biri 32 inch 4K biri 27 inch 2K ve OLED.
Malum oled monitoru aldim, daha birkac saattir kullaniyorum. Pisman degilim ama dediklerinize katilmiyorum. Gozumle farkedebilecegim derecede textin bi tarafinda kirmizi zit tarafinda yesillik var. Oda isigi acikken 0siyah olmuyor, gece karanlikta oluyor, oyle de oynanmaz zaten goz yordugu icin. Ama 240hz konusunda haklisiniz 144den bayagi farkli.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
B.
suratına bakılmaz aynı fiyata oled varken
Oled'i inanılmaz farklı bir şey sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ben de yakın zamanda 360Hz olanını aldım ancak muhtemelen iade edeceğim çünkü çok pişmanım, karanlık bir ortam dışında siyahı tam siyah olarak görme şansınız maalesef ki mat kaplamalı panellerde yok. Parlak olan panelleri tercih ederseniz de onların da kendince farklı dezavantajları var.

Oled'ten beklenti doğru ve canlı renkler olsa da, G6'nın profesyonel bir kalibrasyon cihazı ile kalibre edilmediği takdirde doğru renkleri göstermesi mümkün dahi değil. Yaklaşık 2 haftadır kalibrasyon için uğraşıyorum ancak nafile, kalibre edilmiş bir ips panel monitörle yan yana koyduğunuz zaman neyden bahsettiğimi çok daha iyi anlarsınız. Misal; XG27ACS.

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
A
Arkadaşlar, oled iyidir güzeldir ama benim kullanım alışkanlıklarım için doğru bir tercih değil. 3 gün kapatmadan, uyumadan oyun oynamisligim var, oyunun haritası ekrana kazınır benim kullanımımda, seyahate gidip 3 hafta uzaktan erişimle açık tuttuğum oluyor bilgisayarı bu sebeplerle zaten oled yerine mini LED ya da IPS daha yakın geliyordu.

Ve hepimizin bildiği gibi bu fiyata bu boyutlarda oled yok maalesef, 27 inch 2k monitörüm var zaten. Ikinci bir 27 inch 2k olmasa da olur.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Sahuraka
Oled'i inanılmaz farklı bir şey sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ben de yakın zamanda 360Hz olanını aldım ancak muhtemelen iade edeceğim çünkü çok pişmanım, karanlık bir ortam dışında siyahı tam siyah olarak görme şansınız maalesef ki mat kaplamalı panellerde yok. Parlak olan panelleri tercih ederseniz de onların da kendince farklı dezavantajları var.

Oled'ten beklenti doğru ve canlı renkler olsa da, G6'nın profesyonel bir kalibrasyon cihazı ile kalibre edilmediği takdirde doğru renkleri göstermesi mümkün dahi değil. Yaklaşık 2 haftadır kalibrasyon için uğraşıyorum ancak nafile, kalibre edilmiş bir ips panel monitörle yan yana koyduğunuz zaman neyden bahsettiğimi çok daha iyi anlarsınız. Misal; XG27ACS.
Nasil yani bunun yerine ips daha mi iyidir?
Ayriyeten suan bende 1080 p 144hz bir ekran var 2k ekran ile bunu birlestirebilirmiyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Berkay Ocakcı

Hocam kalibrasyondan kastınız nedir. Ürün kutudan çıktığı halde zaten renkleri srgb'nin tamamından fazlasını kapsıyor ve doğru şekilde verebiliyor. Delta sapması 2'nin altında monitörlere müthiş falan diyorlar bu ürünün 1,06.

Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
abbas
2k oled mi bu mu?
2k oled tabii ki. 4k adam gibi oynatan ekran kartı yok ki zaten 2k da gayet iyi bir çözünürlük hemde daha fazla fps sayesinde daha akıcı oynayacaksın. Oled zaten bambaşka bir kere kullandın mı daha vazgeçemezsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
nightlessx
Malum oled monitoru aldim, daha birkac saattir kullaniyorum. Pisman degilim ama dediklerinize katilmiyorum. Gozumle farkedebilecegim derecede textin bi tarafinda kirmizi zit tarafinda yesillik var. Oda isigi acikken 0siyah olmuyor, gece karanlikta oluyor, oyle de oynanmaz zaten goz yordugu icin. Ama 240hz konusunda haklisiniz 144den bayagi farkli.
Oda ışığı açıkken nasıl siyah olacak ki zaten? Ben VA panel G6'yı kullandım IPS çoğu monitörden kontrast olarak iyi olduğu için gece keyifli
oluyordu ve bir daha da IPS monitör bakmadım zaten. OLED'de gözü alacağını zannetmiyorum parlaklık kısılabilir, zaten telefon da bile full parlaklık oled panel beni rahatsız etmiyor. Bence siz monitörün ince ayarlarına biraz bakın, paylaşılan ayarlar var forumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
B.
Nasil yani bunun yerine ips daha mi iyidir?
Ayriyeten suan bende 1080 p 144hz bir ekran var 2k ekran ile bunu birlestirebilirmiyim?
Bu konuda IPS daha iyi diyemeyiz. Öncelikle beklentimiz nedir onu sorgulayalım. Eğer oyun oynayıp medya tüketimi yapacağım, kusursuza da yakın görüntü elde etmek istiyorum diyorsanız mat kaplamalı oled panellerden uzak durmalısınız. Direkt parlak panelli oledlere yönelmelisiniz, başka şansınız yok.

@moonshine07 Rtings'in incelemeleri çoğu zaman müthiş olsa da bu model için kullanıcı dostu şeffaf bir inceleme olmadığını düşünüyorum. Eğer reddit'e bakarsanız bahsettiğim durumdan çok fazla kullanıcının şikayetçi olduğunu görebilirsiniz. Hatta yakın zamanda paylaşılmış iyi de bir yapılandırma mevcut, onu da paylaşayım belki diğer kullanıcıların işine yarar. Monitör bahsedilen renk gamlarını kapsıyor fakat deneme yanılma ile onu ayarlamanız imkansız, o yüzden kutudan çıkan kalibre edilmiş bir modelle kıyaslamadığınız takdirde aradaki farkı anlamanız mümkün değil. Bu model benim için bir kumardı ve benim kumarım bitti, kullanacak arkadaşlara bol şans. 😊

Ekler

• 20250315_200210.jpg
    20250315_200210.jpg
    1.3 MB · Hit: 7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,256
Üyeler
170,331
Son üye