bütün bilgisayar parçalarımda bir sorun olup olmadığını gösteren bir program yokmu dün biosda optimizasyon sorunu yaşadım bilgisayar 1 gün boyunca açılmadı sonra tekrar deneyim derken açılmıştı şuan bir sorun varmı yokmu bilmek istiyorum
bunları tek başına yapan bir program yada windowsun kendi programı tarzı bir şey varmı biliyormusunocct üzerinden power ve stress testi yapabilirsin furmarktan ekran kartı testi yapabilirsin cpu-z üzerinden işlemci stress testi yapabilirsin eğer bunları yaparken pc kapanmıyorsa veya yeniden başlamıyorsa sıkıntı yoktur.
tek başına yapan bilmiyorum ama sanırım dediklerimin çoğunu occt üzerinden yapabilirsin ssd yi kontrol etmek için crystaldiskinfo o lazım ama.bunları tek başına yapan bir program yada windowsun kendi programı tarzı bir şey varmı biliyormusun
sağol teşekkür ederimtek başına yapan bilmiyorum ama sanırım dediklerimin çoğunu occt üzerinden yapabilirsin ssd yi kontrol etmek için crystaldiskinfo o lazım ama.
rica ederim test sonuçlarını konu açıp paylaşın arkadaşlar ve ben normal mi değil mi diye kontrol ederiz istersen.sağol teşekkür ederim
Statik elektrikten dolayı açılmamış olabilir. Boşalması 1 gün sürmüş demekkibütün bilgisayar parçalarımda bir sorun olup olmadığını gösteren bir program yokmu dün biosda optimizasyon sorunu yaşadım bilgisayar 1 gün boyunca açılmadı sonra tekrar deneyim derken açılmıştı şuan bir sorun varmı yokmu bilmek istiyorum
evet bak buda olabilir ama siz yine de test edin tabi.Statik elektrikten dolayı açılmamış olabilir. Boşalması 1 gün sürmüş demekki
yok ondan değil galiba böyle sorun alıyordum hatta çözemeyince bilgisayarcıya götürcektim son bir kez daha deneyim derken açıldıStatik elektrikten dolayı açılmamış olabilir. Boşalması 1 gün sürmüş demekki
Hocam en son ne zaman bios update yaptınız?yok ondan değil galiba böyle sorun alıyordum hatta çözemeyince bilgisayarcıya götürcektim son bir kez daha deneyim derken açıldı
eğer biosu öncerilen sürüm yerine en son sürüme güncellediyseniz böyle problemler yaşanabilir eski sürüme yüklemeyi deneyin.yok ondan değil galiba böyle sorun alıyordum hatta çözemeyince bilgisayarcıya götürcektim son bir kez daha deneyim derken açıldı
en son 2-3 ay önce güncelledim ama hiçbir sorun yoktu normal kullanırken biyanda gitti ilk başta hiç açılmıyodu ekran ama bilgisayar çalışıyordu bende ramleri fln kontrol ettim geri taktığımda bu sorunu aldım biosda optimizasyonmu öyle bir şey diyoduHocam en son ne zaman bios update yaptınız?
Şahsen ben yakın zamanda yaptığımda asus, gigabyte ve msi x570 anakartlarda XMP çalışmamaya, sistem açılmamaya başladı, eski biosa geri döndüm hem de bir 4 versiyon öncekine. Sorununuz yoksa biosları güncellemeyin.
Mevcut biosu tekrar yukleyin. Olmazsa versiyon düşürüp deneyin sonra kullandığınız versiyona dönün ama çoğu markanın son çıkardığı hacklenmeye karşı geliştirilen bioslar problemli.en son 2-3 ay önce güncelledim ama hiçbir sorun yoktu normal kullanırken biyanda gitti ilk başta hiç açılmıyodu ekran ama bilgisayar çalışıyordu bende ramleri fln kontrol ettim geri taktığımda bu sorunu aldım biosda optimizasyonmu öyle bir şey diyodu