katipke
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 132
- İsim
- Süleyman Selim Avseren
Hocam öncelikle joystickleri tmr triggerlar hall effect ve bi switch ile mouse click olabiliyor. Xbox ise hem trigger hem joystick potansiyometre kullanıyor Bunları açıklayayımhocam özelliklerinin ne işe yaradığını ve 9.nesilden farklarını söyleyebilir misiniz rica etsem hall effect falan nedir bilmiyorumda
Potansiyometre: en eski ve en ucuz gamepad teknolojisi, hall effect ve tmr kadar hassas değil ama güç tüketimi düşük. Stick drift geliştirme olasılığı yüksek
Hall effect: potansiyometre gibi fiziksel bir aşınması olmadığından stick drift yapmaz, hassas ama güç tüketimi yüksek
Tmr:gene fiziksel temas yok yani stick drift yapmaz, en hassası bu aralarında ve güç tüketimi de düşük. En son çıkan teknoloji ve her yönden daha üstün diğerlerinden.
Gamesir cyclone 2'de mekanik ön yüz tuşları varken (hem dpad hem abxy) xboxta sadece dpad mekanik abxy membran. Mekanik tuşların ömrü ve tıklama geri bildirimi/hissiyatı daha iyi oluyor.
Gecikme süresi: gamesir 1000hz polling rate kullanıyor yani gecikme süresi çok düşük. Hz değeri ne kadar yüksekse o kadar iyi. Gamesir hem dongle ile hem kablo ile 1000 hz, bt ile 250hz veriyor. Xbox üçünde de 125 hz
Başta switch ile mouse click oluyor demiştim o da fps oyuncuları için daha kısa mesafeli bir aktivasyon ile hem güzel bir basma hissiyatı hem de daha hızlı bir tepki sağlıyor, xboxta yok
Titreşimde xbox önde , triggerlarda da titreşim var ama gamesirün titreşimi de güzel beni memnun etti
Gamesir şarj standı, kablo ve dongle ile geliyor. Xboxun kutudan sadece pil çıkıyor. Şarj standı aynı zamanda uzatma kablosu gibi de kullanılabiliyor yani kablo ile uzatıp dongle'ı bağlarsanız standa daha yakından çekim elde edip daha iyi bağlanabilirsiniz(dongle kasa arkasında kalıyorsa diyorum bunu yoksa laptop veya kasa önündeyse zaten çekimde sorun yok)
Gamesirde bt ile ds modunda veya switch modunda kullanabileceğiniz bir jiroskop da var
İkisinde de kulaklık girişi mevcut
Gamesirde ek programlanabilir buton mevcut
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gamesir için bence kesinlikle mantıklı, 8bitdo geldiğinde o da mantıklı bir kol olacak özellikleri neredeyse aynı gamesir ile, hatta daha fazla programlanabilir buton barKontrol ettiğim kadarıyla daha gelmemiş hocam. 2 tane Xbox 9. nesil kolum var. Sizce onları satıp bunlara geçmek mantıklı olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Onun triggerları sanırsam analog değil, fps için özelleştirilmiş bir kontrolcü diye biliyorum. Yarış oyunu veya trigger ile ayar yapılacak işlerde kullanımı sınırlıHa bi de bigbigwon blitz2 var ama o da kaya gibi ergonomi açısından xd 2000hz tmr vs vs