En hafif Linux hangisi?

MX de denedim. evet, imzadaki benim sistem. sadece işlemci ile RAM takviyesi yaşadı son 10 yıldır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Galiba öyle, ChatGPT de aynı şeyi söylüyor
peki LXLE yi denediniz mi

MX de denedim. evet, imzadaki benim sistem. sadece işlemci ile RAM takviyesi yaşadı son 10 yıldır

Galiba öyle, ChatGPT de aynı şeyi söylüyor
ayrıca antix in hangi sürümünü indirdiniz

Ben de 12 yıllık laptopum için linux arayıp duruyordum i3 3. nesil bir işlemci 4 gb ddr3 ram 128 gb ssd'si var. En sonunda chromeos flex kurdum linux aramaktan bıktım. Chrome'da gezmede sıkıntısız çalışıyor şu an.
Chrome os flex'i chrome üzerinden bu eklentiyi ekleyip flash belleğe isoyu kuruyorsun isoyu falan kendi indirip kuruyor eklenti

peki LXLE yi denediniz mi

ayrıca antix in hangi sürümünü indirdiniz
LXLE denemdim.
sürümü hatırlamıyorum 4 ay oldu

Ben de 12 yıllık laptopum için linux arayıp duruyordum i3 3. nesil bir işlemci 4 gb ddr3 ram 128 gb ssd'si var. En sonunda chromeos flex kurdum linux aramaktan bıktım. Chrome'da gezmede sıkıntısız çalışıyor şu an.
ISO var mı?

Bilgisayarım artık Windows 7'yi bile zor açıyor, donmaktan başka bir işe yaramıyor. Dün 'hafif' olduğu için Linux Mint XFCE kurdum ama sistemi kullanamadan bilgisayarı kapattım. Düşünün, XFCE sürümü bile çok ağır geliyor. Daha önce antiX kullandım, o bile doğru düzgün çalışmadı. Puppy Linux'ta Türkçe dil desteği yok, Tiny Core Linux'ta ise neredeyse hiçbir şey yok. Doğru düzgün başka bir Linux bulamadım, bu yüzden size danışmak istedim.

Benim için önemli olan iki şey var: Türkçe dil desteği ve iyi performans. Tarayıcıyı açsın idare etmeye çalışırım.
Void Puppy.
Biraz komut çalışman gerekecek. Paket yöneticisi komut ile çalışıyor. (Void Pakage Manager, kısa olarak vpm) Debian'nın apt paket yöneticisini andırıyor.

anakartın yükseltim için uyumlu neden parça almıyorsun eski anakartların parçası yine ucuz olur 2. elde rahatlıkla bulabilirsin
ddr3 4+4 8gb ram ve bütçen ile kullanım amacına uyumlu bir ekran kartı yeterli gelicektir
yanlış anlama ancak sistemin artık tarayıcıda bile zor takılacak kadar güçsüz
dediklerimi yapman da pek maliyetli değil çoğu eski oyunları da rahatça oynarsın

anakartın yükseltim için uyumlu neden parça almıyorsun eski anakartların parçası yine ucuz olur 2. elde rahatlıkla bulabilirsin
ddr3 4+4 8gb ram ve bütçen ile kullanım amacına uyumlu bir ekran kartı yeterli gelicektir
yanlış anlama ancak sistemin artık tarayıcıda bile zor takılacak kadar güçsüz
dediklerimi yapman da pek maliyetli değil çoğu eski oyunları da rahatça oynarsın
param yok

oradan google chromeos flex falan bir şey olması lazım onu seçin model numaralarından
asus dan salladım bir şeyler

Void Puppy.
Biraz komut çalışman gerekecek. Paket yöneticisi komut ile çalışıyor. (Void Pakage Manager, kısa olarak vpm) Debian'nın apt paket yöneticisini andırıyor.
Burda ki değil mi?

aman abi asusdan falan yükleme yanlış driverlar falan yüklenir. orada direk chromeos flex var daha geçen kurdum eminim onu seçmen lazım
1745004687500.png

buradan model seçin de sonra google chromeos flex seç
1745004710763.png

Geri