Neler Yeni

Sürekli kötü düşünme

Arkadaşlar selam. Beynim her boş kaldığımda beni yiyip bitiriyor.Hep kötü düşünüyorum.OKB deniyor galiba. En basitinden iki gündür beni uyutmayan saçmalıktan bahsedeyim.Üniversiteye gidiyorum ve lab derslerimiz var belirli bir hafta gelmeyen kalıyor.Benim de sadece 1 hafta devamsizligim var ama acaba imza atmayı unuttuğum haftalar var mıdır bu yüzden kalır mıyım korkusu sardı. Böyle saçma şeyler yüzünden dertsiz hayatım dertleniyor. Sizde de varmı böyle şeyler.
Kolay ve net bir çözümü yok maalesef. Pembe Fili Düşünme muhabbeti geçerli. Düşünüp acı çekmek ya da takmayıp hayatına devam etmek bir noktaya kadar senin elinde. Elinde olmadığı noktada da terapi yolu gözüküyor demektir.

Dert ettiğin konuyla alakalı da; kalırsan en kötü ne olabilir ki? Yaşadığın huzursuzluğa değecek mi düşündüğün, yoksa kaldığın senaryodan daha mı fazla sıkıntı çekiyorsun şu an? Öyle bir şey olursa gerekli çabayı gösterirsin, anlayışlı hocalara danışırsın. İmzayı unuttun diye kolay kolay kimse seni dersten bırakmaz. Hallolmayacak bir şey değil.

Dayanamıyorum dayanamıyorum
Niye dayanmaya çalışıyorsun ki ya koyuyu kafadan değistireceksin ki çok zor iş bu ya da her ihtimali düşüneceksin. Beynin tüm kötü ihtimallerimi düşünüyor sen olumluları hepsini düşüneceksin. Mesela devamsızlık kağıda imza atmışmıyımdır, işte kendimden örnek vereyim el frenini çektim mi, park lambalarını kapattım mı ya kapatmadıysam akü biter, ösym me başvuru yaptım ama ya olmadıysa bi daha bakayım vs vs vs
Bunların hepsinin çözümü, soruna çözüm düşünmek ve iyi düşünmek mesela akü mü bitti takviye yaptırır hallederim el frenini tam çekmeyi mi unuttum zaten eğimli değil ve en önemli iki çözüm: "maks ne olabilir yoklama kagıdana imza atmayı unutmuşum eeee amannnn boşver" ve çokta skm de diyp geçmek. Ben de tam çözüm bulamadım ama belki işine yarar diye yazdım.

Geri